IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 Post By SosiN

 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Temmuz 2022, 20:35   #1
SosiN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Genç Kızlığa İlk Adımda Regl Hakkında Konuşurken Dikkat Etmeniz Gerekenler



Regl hakkında konuşmaya başladığınız anda kızınızın yüzü kızarabilir. Genelde genç kızlar bu tür konuşmalara tepki gösterme eğilimindedir. Daha önce anneler tarafından denenmiş 6 yöntemle her şey daha kolay olacak.

Her şeyi bir anda söylemeyin
Bir anda birden fazla gerçekle yüzleşmek genç kızınız için kolay olmayabilir. İlk basit konuşmanızdan sonra zaten kendisi sorular sormaya başlayacaktır: “Canım yanacak mı?”, “Henüz regl olmamam normal mi?” gibi. Dolayısıyla siz girizgahı yaptıktan sonra iletişim kanalını açık tutarak merak ettiklerini cevaplayın.

Korkması normal
Siz anlatmaya başladığınızda utanç, öfke, iğrenme gibi tepkiler gösterebilir. Hatta sizi susturup dinlemekten kaçabilir. Ergenlik kafa karıştırıcı ve duygusal olarak dengenin bozulduğu bir dönemdir. Negatif tepki göstermeyin, konuşmak isterse yanında olduğunuzu hissettirin.

Efsaneleri yok edin
Okulda çeşitli dedikodular başlamış olabilir. Mesela genç kızlar regl olduğunda spor yapamaz, duş alamaz gibi efsaneler duyuyordur. Gerçek olmayan tüm bu efsanelerin doğrularını onunla paylaşarak aklından uzaklaştırmasını sağlayın.

Hazırlıklı olun
Ona vermek üzere bir “Başlangıç kiti” hazırlayın. Banyoda onunda görebileceği bir yerde tutun ve bu kiti onun için hazırladığınızı gerektiğinde kullanabileceğini söyleyin. Hazırlıklı olmak, regl hakkındaki gerginliğini azaltacaktır.

Yalnız olmadığını hatırlatın
Kızınız gergin hissediyorsa, ona tüm kadınların regl olduğunu hatırlatın. Negatif düşüncelerini birer birer yıkmaya çalışın. Genç kızken yaşadığınız tecrübeleri paylaşın. Mesela ilk regl olduğunuzda nasıl hissettiğinizi anlatın. Regl olmanın, kadın olmanın en önemli parçası olduğunu bilmesini sağlayın.

Bilmesi gereken her şeyi söyleyin
Regl döneminden önce beyaz pantolon giymenin riskli olması gibi dikkat edilmesi gereken ufak tefek ipuçlarını paylaşın kızınızla. Siz elinizden geleni yapın, vakti gelince merak ettiklerini o size sormaya başlayacaktır.





"Alıntı"
KahKaha ve YiLDiZ bunu beğendiler.
________________








Mutluluğun formülü;
umursamamak

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:33.