IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Eylül 2021, 01:37   #1
Kayıtlı Üye
VelevKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Servisit Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Servisit Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Servisit, rahim ağzında görülen yara olup, sıklıkla karşılaşılan jinekolojik problemlerden bir tanesidir. Kadınların yarısı yaşamının bir döneminde bu hastalığı mutlaka yaşar. Kaç yaşında olursa olsun, cinsel hayatı aktif olan her kadın, servisite potansiyel adaydır. Kasıkta ağrı ve vajinada akıntı gibi şikayeti olan kadınların birçoğunda herhangi bir başka rahatsızlıkla beraber veya tek başına servisite rastlanılır.

Servisitin nedenleri nelerdir?

Servistin etkin bir şekilde tedavi edilmesi için altta yatan nedenin tanımlanması gerekir. Hastalığın nedeni basit bir irritan madde ise maddenin kullanılmaması halinde sorun çözülecektir. Altta yatan sorun eğer enfeksiyon kaynaklı ise planlanacak uygun tedavi ile hastalık iyileştirilir. Bu duruma neden olan önemli 3 mikroorganizmayı; klamidya, gonore ve trikomonas olarak sıralayabiliriz. Ayrıca, bazı alerjik maddeler de hastalık nedenleri arasında yer alır.

Servisitin belirtileri nelerdir?

Belirtiler, birçok hastalık ile benzerlik gösterir. Özellikli yakınma meydana gelmediği için kişinin bu durumdan şüphelenmesi pek mümkün değildir. Çoğu zaman farklı bir nedenle yapılan jinekolojik muayene esnasında fark edilir.

İlk belirti; regl döneminin bitişinde gelişen vajinal akıntıdır. Diğer belirtileri; anormal vajinal kanama, vajinada yanma, cinsel birleşme anında hissedilen ağrı, idrar yaparken yanma ve bel ağrısıdır. Tedavisi geciktirilmiş bir servisit; mukus yapımının bozulmasına ve kısırlığa neden olabilir. Servisitli anne adaylarında; düşük veya erken doğum riskine rastlanabilir.

Servisit tedavisi var mıdır?


Koter: Bu yönte, uygulanan en eski ve klasik tedavi yöntemidir. Kalem şeklindeki bir prob ucunun yardımıyla elektrik akımı geçirilir ve ısı elde edilir. Tedavi yöntemleri arasında en son tercih edilen bir yöntemdir. Uygulama esnasında hafif bir ağrı duyulabilir. Sonrasında oluşan nedbe dokusunun rahim ağzının kanalında tıkanmalara neden olması söz konusudur.
Kriyoterapi: Kotere göre avantajlıdır. Daha az ağrı hissedilir ve doku tahribi kontrollüdür. Daha az nedbe dokusunun oluşumuna olanak sağlar. Dolayısıyla, servikal kanalda daralmaya neden olmaz. Tabancaya benzer bir cihaz yardımıyla uygulanır. Bu tabanca ucuyla değdirilen yerler donar. Bir anestezi yöntemi uygulanmaz. Basit bir işlem olup, 10 dakika içinde sona erer.
Lazer: Dokular lazer ile tahrip edilir. Kriyoterapi yöntemine kıyasla herhangi bir üstünlüğü yoktur.
Hangi tedavi olursa olsun; hücreler tahrip edildikten 1-2 hafta içinde bol sulu vajina akıntısı görülebilir. Bu sürede; lekelenme gibi kanama gelebilir. Bu sebepten dolayı işlem sonrasındaki ilk 2 hafta cinsel birliktelikten kaçınılması önemlidir. Tamamen iyileşme süresi 6-8 hafta arasındadır.


Alıntıdır.

________________

B
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:45.