IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Ağustos 2023, 20:08   #1
Standart Rapunzeli Çok Seven Üvey Annesi

Uzak ülkelerden birinde yaşayan çiftin bir türlü çocukları olmuyormuş. Bir çocukları olması için çok dua etmişler. Onların duaları kabul edilmiş ve kadın hamile kalmış. Sürekli aşeriyor ve canı marul istiyormuş. Kocası da yakınlarında ki bir bahçede ekili olan marullardan alıyor ona götürüyormuş. Bir gün marulların sahibi olan kadın adamı görmüş ve çok kızmış “Neden benden izinsiz marullarımı alıyorsun” demiş. Adam karısının hamile olduğunu ve marullara aşerdiğini söylediğinde çok sevinmiş. “Peki” demiş. “Marullardan alabilirsin ama bebek doğduğunda benim olacak” Adam kendini çok çaresiz hissetmiş ve bunu kabul etmiş.

Bebek doğduğunda ona Rapunzel adını vermişler ve bebeği de getirip o kadına teslim etmiş adam. Yaşlı kadın etrafında bir cadı olarak biliniyormuş. Ama aslında kadın hiç çocuğu olmadığından üzüntüsünden o kadar sinirli ve kötü görünüyormuş. Rapunzeli kucağına aldığında bu bembeyaz tenli, elma yanaklı, kiraz dudaklı kız çocuğunu görünce çok sevmiş. Bebeğini kimseler ondan çalamasın diye çok yüksek bir kula yaptırmış. Kulede Rapunzel ile birlikte yaşamaya başlamışlar. Rapunzele sürekli güzel yiyecekler getiriyor, güzel elbiseler alıyormuş. Rapunzelin her görenin hayran olduğu altın sarısı saçları varmış. Yaşlı kadın “Rapunzel kızım sakın saçlarını kesme sana çok yakışıyor” diyormuş Rapunzelde öz annesi bildiği çok sevdiği üvey annesini kırmıyor saçlarını hiç kesmiyormuş. Herkesin cadı dediği kadın Rapunzel ile birlikteyken adeta bir melek olup onunla oyunlar oynuyor ve güzel sarı saçlarını tarıyormuş.

Bir gün annesi evde yokken onun şarkı söylediğini duyan kötü kalpli bir hırsız evlerinin önüne gelmiş. “Bu güzel sesin sahibi olan kız yüzünü göster bana” demiş. Annesinin bütün kötülüklerden korumak için evden çıkartmadığı Rapunzel pencereye çıkmış. Hırsız Rapunzelin saçlarını gördüğünde içinden “Bu saçları satsam çok para kazanırım” diye düşünmüş. Sonra “Güzel kız ben çok susadım. Bana bir bardak su verebilir misin” demiş. Rapunzel ona su getirmek için mutfağa gittiğinde ise kuleye turmanmış. Mutfaktan geri gelen Rapunzel hırsızı içerde gördüğünde çok korkmuş. “Nasıl girdin içeri hemen dışarı çık annem seni görürse çok kızar” demiş. Hırsız Rapunzeli korkutmadan saçlarını nasıl çalacağını düşünüyormuş o sırada. Rapunzel hırsızın sürekli sarı saçlarına bakıyor olmasından çok rahatsız olmuş. Bu sırada hırsız cebinden bir makas çıkartmış ve Rapunzelin üzerine saldırmış. “Korkma sana zarar vermeyeceğim benim istediğim sadece saçların” demiş. Saçlarını çok seven Rapunzel karşı koymaya çalışıyormuş bir yandan da “İmdat kurtarın beni” diye bağırıyormuş. O sırada üvey annesinin içine bir sıkıntı girmiş “Rapunzele kızıma bir şey oldu” diyerek koşarak eve gelmiş. Bir de ne görsün bir hırsız kızının saçlarını kesmeye ve çalmaya çalışıyor. Hemen onu iteklemiş, elindeki sopayla ona vurarak evden dışarı atmış. Rapunzelin altın sarısı upuzun olan saçlarını onu çok seven üvey annesi kurtarmış. Rapunzel de bir daha tanımadığı insanlarla konuşmamaya söz vermiş.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:37.