IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


IRC Dünyasından Röportajlar IRC Dünyası üzerinde görev almış, tanınmış kişilerle yapılan röportaj ve söyleşileri bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Ağaç Şeklinde Aç27Beğeni

 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Haziran 2022, 14:44   #1
1903 ∞
Prencies - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Teknik Adminimiz Emrehan ile Röportajımız

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Prencies
Merhaba emrehan bey hoşgeldiniz nasılsınız?


Emrehan
Merhabalar, hoşbuldum sağolun. Hamdolsun iyiyiz demek adet olmuş. Sizler nasılsınız?


Prencies
Bende iyiyim teşekkür ederim, arzu ederseniz röportaja sizi tanıyarak başlamak istiyorum. Kendinizi bizlere tanıtır mısınız?


Emrehan
tabi, ismim Emrehan. 29 yaşındayım, Samsun doğumluyum. Şuanda hem iş gereği hemde tercihen Bursa'da yaşıyorum. Bilgisayar Programcılığı mezunuyum. Meslek olarak Hosting/Bilişim sektörüyle ilgilenmekteyim.

Prencies
Çok memnun oldum, hosting/ bilişim sektörüyle ne kadar zamandır ilgileniyorsunuz?



Emrehan
Ticari olarak 2017 yılından bu yana sektörün içindeyim, daha önceleri hobi olarak ve kendimi geliştirmek maksatlı uzun yıllar takıldım sektörde. Kendimi yeterli gördüğüm esnada da ticari olarak faaliyete girip kendime meslek veya daha amiyane tabirle ekmek parası olarak bu yolu tuttum.

Prencies
Anlıyorum, daha önce hangi işle meşguldünüz/ ve ne zaman hosting bilişim sektörünü kurmaya karar verdiniz?


Emrehan
Açıkçası daha önceleri kendimi çok aradım diyebilirim. Aile parası yemeyi pek sevmediğim için akla gelebilecek birçok işte deneyim sağladım paramı kazandım. En son emir alarak bir iş yapamayacağımı anladığım gün ZirveShell İnternet Hizmetleri'ni kurdum.


Prencies
Peki bu işe gireceğiniz zaman başarısız olmaktan korktuğunuz oldu mu?




Emrehan
Açıkçası korkmadım diyebilirim. Zaten kendimi sınamak için attığım bir adımdı sadece. Üstelik pek de bir beklentim yoktu. Malumunuz tüm piyasada bilir ki firmayı açacağım vakit piyasada ŞekerShell gibi otorite bir firma vardı. O sebeple pek bir yol katedebileceğimi pek sanmıyordum. Sadece bilgimi ve yeteneklerimi sınamak istemiştim. Fakat sonraları ben azmettim Allah da yardım etti, güzellikler nasip etti ve bugünlere kadar gelebildim.



Prencies
Düşünüldüğünde başarı oranı pek az gözüksede gerçekten çok iyi yerlere gelmişsiniz, hayatımızın her yerinde olduğu gibi sanal alemde de dost ve düşmanlar var. Bu ise girdiğiniz de düşmanlardan darbe yediniz mi?



Emrehan
Tabi ki, fakat sadece düşman gözüyle bakmamak gerek. Sizi seven kadar sevmeyen de çok oluyor. Bazı sevmeyenleriniz ise ayağınız tökezletmek için çabalıyor. Bu piyasada istenmediğim dönemler oldu. Benimle uğraşan da çok oldu. Hamdolsun ki ben yılmadım mücadele ettim, yıkılmadım, kaldığımız yerden devam ediyoruz serüvenimize. Fakat şahsımca benim bi düşmanım yok, sadece sevmeyenim vardır, onlar da genelde lamer diye tabir ettiğimiz kişilerdir ki o kişiler benle uğraştıkları kadar diğer firmalarla da uğraşıyorlardır muhakkak. O yüzden kısacası bu piyasa düşman veya bela her daim var. Mesele dik duruşunuzu bozmadan, kaliteden ödün vermeden problemlere çözüm üretebilmektedir bana göre.



Prencies
Tabiki size katılıyorum, peki bu işe başlarken size destek veren insanlar oldu mu?




Emrehan
Başlangıçta destek olmadı açıkçası, ilerleyen zamanlarda çevrem ve kitlem genişledikçe, gerek ticari gerek dostane tabi ki birçok kişinin ufak çaplı faydalarını gördüm. O yüzden destek değil de fayda gördüm diyebilirim. Her halükarda bugüne dek bana hakkı geçen herkesten Allah razı olsun yine de.


Prencies
Anlıyorum, peki Furkan ile tanışmanız nasıl oldu ?




Emrehan
Şuan hala bünyemde barınan en eski müşterilerimden birinin sunucusunda admin idi Furkan. VDS hizmeti ararken ilgili sunucu sahibi beni önermiş. Bir gün beni aradı Furkan. Tanışma, bilgi alma, sipariş vb. hızlı hızlı geçtik tüm konuları. Böylelikle ticaretimiz başladı. Sonraları zaman geçtikçe dost olduk kardeş olduk can olduk bugünlere geldik. Mesela firmam adına da şahsım adına en büyük destek veya faydayı Furkan'dan görmüşümdür kesinlikle. Benim ilerlemem için elinden gelebilen herşeyi yaptı sağolsun. Şuan sanal bazda tanıştığım kişiler arasında en sevdiğim ve en güvendiğim kişidir. Öz be öz kardeştir bana. Hayatımda her daim var olsun, sağolsun.


Prencies
Evet gördüğümüz kadarıyla sağlam bir dostluk kurmuşsunuz, umarım daim olur. Peki IRCforumu.org nasıl ve ne zaman kuruldu?




Emrehan
Piyasadaki çoğu kişi az çok bilir forumlar üzerindeki bilgi düzeyimi. Geçmişte bir daha forum işlerine teknik olarak girmemeye ciddi anlamda tövbe etmiştim, kısacası nefret ettirdiler. Bir gün Furkan ismini anmak istemediğim birisiyle ortaklı bir forum işine girdi. Teknik işler aksıyor, forum rezil durumda derken kıyamadım ve el attım birkaç noktaya. Tabi Furkan bu, yapılanları görünce daha da düşmedi yakamdan Tabi kısa sürede o forum işi patlayınca benim nefretim daha da arttı emeklerime büyük ayıp edildiği için. Aradan epeyce zaman geçtikten sonra Furkan yeniden forum kurmaya karar verdi. İş yoğunluğumdan bahsedip birkaç ay bu fikrin ertelenmesini istedim. Dedim ya Furkan bu, 3 gün sonra domaini aldı geldi karşıma hadi kuralım dedi. Yok falan filan derken e tabi kardeşimiz ya hiç anlamadım bile bir anda IRCForumu.Org'u kurmuş ve gelişimi ile ilgileniyor olarak buldum kendimi. Daha sonra da vakit buldukça birşeyler katarak şuanki haline getirdim forumu teknik işler bazında. Tabi kimse bilmez AR-GE listemizde daha bir sürü proje var forumla ilgili. Ufak boşluklar buldukça azar azar ilgilenip bitirmeye uğraşıyorum. Yakındır güzel sürprizlerle çıkarız karşınıza



Prencies
O zaman Furkan'a burdan da teşekkürlerimizi sunalım, ısrar ettiği için ve güzel işlerinizle bizi de aranızda bulundurduğunuz için.
Sunucuların güvenliğini nasıl sağlıyorsunuz?



Emrehan
Network bazında piyasada var olabilecek en güçlü ve en gelişmiş firewall sistemlerine sahibiz. O sebeple network bazlı saldırılarda müşterilerimiz kaba tabirle mümkün oldukça kafaları rahat bir hizmet aldıklarının son derece farkındalar. IRCd tarafındaki proxy vb. tip saldırılar içinse kendim kodlamış olduğum hatta şuan v2 sürümü üzerinde çalıştığım Z-Tech koruma botum ile mümkün olanın en üst düzeyinde bir güvenlik sunuyoruz. Yeni türeyen her saldırı modelini hızlıca analiz edip aynı hızda çözümünü üreterek müşterilerimizin mağduriyet yaşamaması için gerekli özeni gösteriyoruz diyebilirim.


Prencies
Başarılarınızın devamını dilerim, zirveshell olarak müşteriler ile karşılaştığınız en temel sorunlar nelerdir?



Emrehan
Rahata ve hazıra düşkünlükleri diyebilirim. Bizler müşterilere olabilecek tüm kolaylıkları fazla fazla sağlamaya özen gösterdiğimiz halde, 1-2 komutla çözülebilecek konularda dahi bizden yardım talep eden çok kişi var. Tabi ki yardımcı oluruz, fakat bizim amacımız hiçbir şeye özellikle de öğrenmeye erinmemeleridir. Malesef bu durumu pek fazla aşamıyoruz.


Prencies
Ne kadar kötü bir durum olduğunu tahmin edebiliyorum, fiyatlandırmayı nasıl yapıyorsunuz? Gelen zamlar aylık mı yıllık mı oluyor?



Emrehan
Bu soruya cevap vermek biraz zor gibi. Herkes kendi malını kendi hizmetini bolca över zaten. O sebeple oralara girmeyeyim. Fakat yıllardır şunu da gördüm. Kaliteye bakış kişiden kişiye fazlaca değişiyor. Yani kimisi A firmasını daha kaliteli buluyor fakat tekniken bakarsanız B firması daha kaliteli ve üstün. Yani bu gibi durumlar da fazlasıyla mevcut. Ama yine de sorunun aslına cevap vermek adına; "kalite, ilgi, destek, hizmet bazında gelişim, her daim çözüm" arayan herkese ZirveShell'i gönül rahatlığıyla önerebilirim.


Prencies
İlgilen arkadaşlar varsa da onlara duyurmuş olalım. İlerleyen süreçlerde sunmayı arzuladığınız yeni hizmetleriniz var mı? Varsa nelerdir?



Emrehan
Maddeler halinde birkaç hizmete değineyim.
- Z-Tech v2 Koruma Botu
- zChat v2 Web/Mobil Sohbet Yazılımı
- Türk IP Lokasyon Cycle Bot Sistemi
- Yeni birkaç adet Sohbet ve Radyo Temaları
- Telnet ve Radyo Yönetim Paneli
- UnrealIRCd4.x/5.x/6.x IRCd Client Yazılımı
- Yeniden derlenmiş IRCServices-5.1.24 sürüm ve Anope2.x sürüm Services Yazılımı
- Multi Socket Oyun Botları
- Anketör Bot Sistemi

Yukarıda belirtmiş olduğum birkaç maddelik hizmetleri yayına ve hizmete sunduktan sonra bir süre IRCd tarafı için herhangi bir yeni girişimim olmayacak. Belirli bir süreyi yine bilişim üzerine farklı alanlara ayırmayı düşünüyorum.



Prencies
Umarım dilediğiniz gibi olur, yaptığınız iş gecesi gündüzü olmayan bir iş bu konuda zorlanıyor musunuz?



Emrehan
inşAllah, sağolun. Evet belli bir düzene ve seviyeye ulaşana kadar aşırı zorluğunu çektim diyebilirim. Fakat uzunca bir süredir herşey yerli yerinde, genel bazda pek fazla sorun da olmayınca eskisi kadar yormuyor da zorlamıyor da. Sabır ve disiplin ile şuanki "eskiye göre daha rahat" günlerime ulaştım şükürler olsun.

Prencies
Daha güzel günler göreceğinize inanıyorum, bu işe girecek insanlara ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?



Emrehan
Vallahi ne desem bilemedim. Ama bence girmesinler. IRCd henüz bitmemiş olsa da ticari olarak pasta payı fazlasıyla azalmış durumda ve artık ticari olarak da eskisi gibi değil. Eskiden tek bir firma yürüttü götürdü herşeyi. Şuan biz dahil 3-4 firma adından söz ettiriyor. Yani rekabet eskiye göre çok çok daha zor. Fakat her ne olursa olsun kâr marjı gitgide düşen bir sektör. O sebeple IRCd üzerine değil de, Hosting/Sunucu hatta bilgileri veya ekipleri bulunuyor ise yazılım tipi hizmetler üzerine uğraşmalarını öneririm.

Prencies
Güzel tavsiyeleriniz için teşekkür ederiz, son olarak IRCForumu.org hakkında düşündüklerinizi bizimle paylaşır mısınız?



Emrehan
Sonunda beklediğim soru geldi IRCForumu.Org hayatımın karabelası gibi birşey. Kodlamalarla uğraşmaktan keyif almamın iyi yönü dışında taleplerin bitmemesi, Furkan'ın ekstra heyecanları panikleri ve bunaltıları sebebiyle kara bahtım kör talihim bir forum yani. Ama yine de bir ton emeğim geçmiş, bünyesinde bulunan sevdiğim saydığım çok insan var. O sebeple yeri bende oldukça özel bir forumdur.

Prencies
bunaltan insanlar içinde yer almaktan cok mutluyum.
Tüm emeklerin için bütün forum adına teşekkürlerimi sunuyorum. görüşmek üzere hoş kalın.

Zeynep, IneGoL, YiLDiZ ve 5 diğerleri bunu beğendiler..
 
Alt 09 Haziran 2022, 15:07   #2
Standart

Emeginize saqlik

Prencies bunu beğendi.
________________

Mustafa kemal ATATÜRK
 
Alt 09 Haziran 2022, 15:15   #3
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Lamerler beni de sevmez @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],bende onları tabi bir ortak noktamiz var;d keyifli bir röportaj olmuş emeginize saglik... @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emegine saglik canim

Prencies bunu beğendi.
________________






H u z u r . . .
 
Alt 09 Haziran 2022, 15:27   #4
Standart

“Kara bahtım, kör talihim.”
Kesinlikle bu kısma benim bir katkım yok

Samimi bir röportaj
Ellerinize sağlık.

Prencies bunu beğendi.
________________





 
Alt 09 Haziran 2022, 15:33   #5
BANLI ÜYE
ASDB21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Samimî bir röportaj emeğinize sağlık Emrehan & Prencies

ElysiOn ve Prencies bunu beğendiler.
 
Alt 09 Haziran 2022, 15:37   #6
Standart

Her ikinizinde emeğine sağlık. Gayet güzel bir röportaj olmuş. Sende baya baya yapıyomuşsun bu işi be @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Gerek irc ve forum alemine kattıklarıyla, gerekse de yardımseverliğiyle bu platformlarda @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ı tanımayan yoktur heralde. Başarıları daim olsun inşallah.

Prencies bunu beğendi.
________________

Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..

Konu Prencies tarafından (09 Haziran 2022 Saat 22:03 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 09 Haziran 2022, 15:57   #7
Standart

Güzel bir röportaj olmuş emeğinize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mm @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Prencies bunu beğendi.
________________

El Haset Min-El Mahrum
Kötü Niyetle İyi Murada Varılmaz ! ! !
 
Alt 09 Haziran 2022, 17:09   #8
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeqinize SaqLık ikinizinde @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mm

Prencies bunu beğendi.
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
 
Alt 09 Haziran 2022, 18:42   #9
ßen KaßusLar iLe Büyüdüm HayaL Etmek Ne Haddime?
CeZa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Röportaj Çok Keyifli Olmuş Emeğinize Sağlık

Prencies bunu beğendi.
________________

Aşk]Çok Kısa Unutması Neden Uzun?
 
Alt 09 Haziran 2022, 20:06   #10
Kayıtlı Üye
Kaf Dağı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çok güzel röportaj olmuş emeğinize aağlık gerçekten harika olmuş gayet guzel olmuş

Prencies bunu beğendi.
________________



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]













[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:10.