IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


IRC Dünyasından Röportajlar IRC Dünyası üzerinde görev almış, tanınmış kişilerle yapılan röportaj ve söyleşileri bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Ağaç Şeklinde Aç21Beğeni

 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2022, 20:19   #1
Kayıtlı Üye
NoForgive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Muhabbet.city yöneticilerinden SideLya & Artist ile röportajımız...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Panda
Merhaba Sidelya/Artist hoşgeldiniz, Nasılsınız ?

SideLya
Merhaba Panda iyiyim teşekkür ederim siz nasılsınız

Artist
Merhaba panda kendi adıma iyiyim tşk ederim siz nasılsınız

Panda
Bende iyiyim teşekkür ederim, Öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. sizi tanıyarak başlamak istiyorum, kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Artist
Tabiki adım Timur Savaş Erzurumluyum İstanbul da yaşıyorum 32 yaşındayım unlu mamülleri ve otomotiv işiyle uğraşıyorum

SideLya
Şanlıurfalı bir baba ile bulgar göçmeni bir annenin 5 çocuğundan 4.yüm 30 yaşındayım bir devlet anaokulunda müdür olarak görev yapıyorum .

Panda
Sizleri tanıma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim, çok memnun oldum. İrc dünyası sizin için ne zaman ve nasıl başladı ?

Artist
Kendi adıma bende memnun oldum irc dünyası benim için 2004 yıllarında başladı o zamanlar 16 18 yaşlarındaydim arkadaşlar la İnternet Cafe lere gidip girerdik belirli bir süre takıldıktan sonra uzunca bir zaman girmedim daha sonra 25 yaşlarında girdim ve öylece devam ettim

SideLya
Benim.irc ile tanışmam 15 yıl oldu çok küçük yaşta başladım arkadaşımın abisinin bilgisayarında nickini gördüğümüz de başladı Tamamen tesadüf ve merakla başladı

Panda
Bir çoğumuz da alışkanlık haline geldiğini düşünüyorum, girmeden yapamıyoruz, şahsen ben öyle (:
Günümüzde sunucu sahibi olmak çok kolaylaştı. Arama motoruna chat - sohbet yazdığımızda yüzlerce sohbet sitesi ile karşılaşıyoruz. Sizce sunucu açarken nelere dikkat edilmeli?

Artist
Tabiki günümüzdeki bir çok sunucu var yüzlerce yani iş hayatımızda yorgun düştüğümüzde kafamızın dalgın olduğunda gelip sevdiklerinle çok güzel vakit geçirebilirsin ama insanlar irc dünyasını kötüye çeviriyor bence sunucu açmak için değil de insan sevdiklerinin yanında daha mutlu oluyor

SideLya
Alışkanlık evet yılların alışkanlığı var hepimizde reel.hayatimiz oldukça yoğun ve stresli geçiyor hepimizin evimizde rahatca stres attığımız bir ortam olduğu için de tercih ediyoruz birazda sunucuları. Sunucu açmak kolay 1 saat bile sürmeden bir yenisi açılabilir ama önemli olan sunucu açmak değil kalıcılığını sağlamaktır. Bunun için de öncelikle beraber yola çıktığınız insanlara güvenmeyi bilmek gerekiyor. Ben ben demek yerine biz demeyi biliyorsanız hoş görünüz ve samimiyetiniz ile kucakliyorsaniz insanları daha başarılı oluyorsunuz. Kısacası sunucu açmak için en dikkat edilmesi gereken
Sabırlı saygılı samimi olmak gerekir

Panda
Sizin dediklerinizden ziyade Artık insanlar, birbirine kızıp yada darbe yeyip birbirlerine inat olsun diye sunucu açıyor. Ki bu bence uzun soluklu olmuyor. Bir sunucunun Kaliteli Sınıfına girmesi için neler yapılmalıdır?

SideLya
Kaliteli bir sunucu için öncelikle sunucu sahibinden başlayıp yönetim kadrosuna userine kadar bütün bir sunucunun uyum içerisinde olması gerekmekte. Bir sunucu da gruplasmalar varsa insanlar arasında ayrım yapılıyorsa o sunucunun alt yapısı seosu ne kadar iyi olursa olsun kaliteyi yakalayamaz. Sunucuda ne kadar çok user olursa o kadar iyi mantığı ile bakmamak gerekir. Başkaları ile yarış haline girip hırs yapıldığı zaman kaliteden ödün vermiş olursunuz ve o sunucu hızla yıkılmaya dağılmaya geçer.

Artist
Sizin dediğiniz gibi insanlar kızıp gidip sunucu açıyor evet sunucu açmak çok basit sidelyanin dediği gibi önemli olan sunucu açmak değil önemli olan senin sevdiklerin dostum kardeşlerim dediğin kişiler seni yarı yolda bırakmamak sonuna kadar seninle gelebilmek eğer ki gerçekten güzel bir ekipseniz işinizi güzel yapıyorsanız kaliteli ve başarılı olursunuz

Panda
Başarmaktan ziyade, başarıyı devam ettirmek daha önemli diye düşünüyorum. Başarıyı devam ettirebilmek için nelere dikkat ediyorsunuz? Olmazsa olmaz dediğiniz kurallar varmı?

Artist
Başarıya ulaşmak için çok çalışmak gerekiyor adil olmak gerekiyor herkese eşit standart davranmak gerekiyor oraya gelen insanları korumak gerekiyor bunları yaptığınızda zaten sunucunuzun kalitesi ortaya çıkıyor

SideLya
Panda söylediğinize katılıyorum evet sizinde dedğiniz gibi başarıyı devam ettirmek çok önemli. Bunun için en önemlisi insanlar arasindaki dengeyi kurmak eşitliği sağlamak gerekir. Bunun yanı sıra insanlara karşı saygımızı kaybetmemiz gerekir. Sabırlı olmalı olasi meydana gelen sorunlara sakin bir şekilde yaklaşıp konuşarak çözüm yoluna gitmek gerekiyor. Dost arkadaş kaybetmek kolaydır kazanmak zordur. Sunucuya gelen insanları sanal olarak görmemeli herkesin farklı farklı duygu ve düşüncelere sahip olduğunu bilip bunlara saygı duyarak empati kurarak yaklaşılmalıdır.

Panda
Sorun hayatımızın her yerinde karşımıza çıkan bir durumdur, dediğiniz gibi olaylara sabırlı bir şekilde yönelmek her zaman bizim kârımıza olucaktır. Yönetim kadronuzda en çok dikkat ettiğiniz şeyler nelerdir? İdeal bir yönetim için çok adminden mi yanasınız? Yoksa Az mı?

SideLya
Yönetim politikamız kendimize özgü olduğu için farklı bir yöntem uyguladagimizdan bu konuda fikir beyanında bulunmuyoruz.

Artist
Şöyle söyleyeyim çoklu admin değilde idael kadro bence daha mantıklı geliyor benim fikrimce

Panda
Anlıyorum, yönetim kadronuzda adminlerden beklentileriniz nelerdir? Ne sebeple yollarınızı ayırma kararı alırsınız?

Artist
Yönetim kadromuzda beklentilerimiz online süreleri yüksek olması adminlerin daha sağlıklı güzel çalışması ve ayrılma konusuna gelirsek kendisi gitmek istiyorsa o şekilde gidebilir

SideLya
Yönetim kadromuzdan insanlara karşı anlayışlı ve eşit olmalarını bekliyor şahsi meselelerini sohbete usere tasimamalarini yanlış anlasilacak davranislarda bulunmamalarinin yani sıra sunucuya gelen insanlara yardımcı olmalarını sohbete davet ederek yabancılık cekmelerinin önüne geçmelerini bekliyoruz. Basit sıradan olaylar nedeniyle yada şöyle diyelim hepimiz hatalar yaparız önemli olan hatayı düzeltmek yoluna gitmektir. En küçük hatada bunu yaptın yollarımızı ayıralım demiyoruz. Ancak gitmek istiyor başka bir sunucuda olmak ona daha iyi geleceğini düşünüyorsa dostça yollarimizi ayırıyoruz. Çünkü sanal küçük dünya bir gün mutlaka yine bir ortamda karsilasmak mümkün insanlarla küs kırgın ayrılmamak gerekir diye düşünüyoruz.

Panda
Haklısınız sanal da olsa kırgın ayrılmak iyi birşey değil, sonuç olarak kıran da kırılan da emek veriyor diye düşünüyorum. Bundan daha önemlisi konusu açılmayacak kadar küçük şeyler için birbirimizi kırmamız çok üzücü maalesef. Sonucunuzda bir olay yaşandığı zaman olaya hep beraber mi el atıyorsunuz? Yoksa üst yönetim mi ?

SideLya
Sunucumuzda kurulduğu günden itibaren üst yönetime yansıyacak büyük bir sorun yaşanmamıştır. Hangi alanda sorun çıkmışsa o departmandaki arkadaşlar üst yönetime ulasacak kadar sorun büyümeden çözüyorlar. Ancak bazen sunucu dışından sunucuya yansıyan sorunlar oluyor ki bu tür sorunlarda tabiikide üst yönetim etkli oluyor ve sorunun çözümünü sağlıyor.

Artist
Yani sunucuda çok aman aman büyük bir sorun yaşamadık çokta küçük sorunları yönetime yansitmadik

Panda
Hiç bir zaman sorun yaşamamanızı temenni ediyorum.Olduğunuz konumda kendinizi başarılı buluyor musunuz? Artist arkadaşımız services admin / SideLya arkadaşımız da sunucu ortağı.

SideLya
Taktir edersinizki hic kimse mükemmel değildir. Bu nedenle ben de mutlaka hatalar yapıyorumdur. Elimden geldiği kadar insanları kırmamaya üzmemeye özen göstererek arkadaşlarımla aynı platformda çalışmaya özen gösteriyorum. Artist arkadaşımız ve diğer arkadaşlarımızda görevlerini en güzel şekilde yerine getiriyorlar. Benim düşünceme göre de hepsi çok çok başarılılar.

Artist
İyi dileklerin için teşekkür ederim^ kendimi başarılı buluyormuyum bilmiyorum daha yeni olduğum için pek fazla bir katkim olmasada elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz sidelya sunucu sahibi tabiki o daha güzel bilir ama çok şey kazandım sayelerinde bunu gönül rahatlığıyla diyebilirim creative ve sidelya çok güzel insanlar gerçekten tanıdığım için çok şanslıyım ^^

Panda
Hiç kimse birden başaralı olamıyor zaten başarmak için istemek önemli.Kendinizi bu alanda daha fazla geliştirmeyi düşünüyor musunuz?

SideLya
Tabiiki yerimizde saymamak adina kendimi geliştirmeyi düşünüyorum. Bunun icin de en büyük yardımcım desteğim Creative dir. Bundan dolayi da kendimi çok sansli hissediyorum.

Artist
Elbette kendimi geliştirmeyi düşünüyorum.

Panda
istedikten Sonra başarılmayacak şey yoktur. Son olarak İRCforumu.org hakkında düşüncelerinizi bizimle paylaşır mısınız?

SideLya
Ircforumu org yeni açılmasına rağmen hızla büyüdüğünü gözlemliyoruz. Adil bir yönetim kadrosuna sahipsiniz. Umarım çok kısa sürede daha iyi yerlere gelirsiniz. Başarılarınızın devamını dilerim
Panda sizede bu güzel röportaj için teşekkür ederim. Şimdiden emeklerinize sağlık başarılar diliyorum.

Artist
Güzel röportajın için sana tsk ederim çok güzel bir röportaj oldu tebrik ediyorum seni.

Panda
Ben teşekkür ederim görüşmek üzere hoş kalın 🌼


KahKaha, Er`Adam, aSq ve 4 diğerleri bunu beğendiler..
 
Alt 24 Şubat 2022, 20:29   #2
S4S
AdanaDemirSpor
S4S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize Sağlık Arkadaşlar Güzel Röportaj Olmuş

idil.mavi bunu beğendi.
________________


Sen Yeter Ki Çocuk Gibi Davran Gönlümde Salıncağın Hazır Bebeğim ~

#ads
 
Alt 24 Şubat 2022, 20:44   #3
Standart

Güzel bir röportaj olmuş emeğine sağlık pandacım :*

Sidelya Artist Basarilariniz daim olsun arkadaşlar

idil.mavi bunu beğendi.
________________

El Haset Min-El Mahrum
Kötü Niyetle İyi Murada Varılmaz ! ! !
 
Alt 24 Şubat 2022, 21:18   #4
Webmaster
Creative - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

idil.mavi bunu beğendi.
________________

 
Alt 24 Şubat 2022, 22:34   #5
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Başarılı bir Röportaj olmuş yine,,
Emeğine sağlık sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'cığım

@Artist ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sizleri bu sayede tanımak keyif verdi.
Her ikinize Hayatınız'da başarılar dilerim.
Röportaj için teşekkürler

idil.mavi bunu beğendi.
 
Alt 25 Şubat 2022, 07:49   #6
Standart

Kendilerini geliştirmek istediklerinden bahsetmiş iki konuğumuz da, acaba bununla ilgili planları neler diye düşündüm Belki bir daha ki röportajda öğreniriz.
Keyifli bir söyleşi olmuş.
Ellerinize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]cım.

idil.mavi bunu beğendi.
________________





 
Alt 25 Şubat 2022, 08:05   #7
BANLI ÜYE
serCiya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Başarılı bir Röportaj olmuş yine,,
Emeğine sağlık sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

@Artist ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sizleri bu sayede tanımak keyif verdi.
Her ikinize Hayatınız'da başarılar dilerim.
Röportaj için teşekkürler

idil.mavi bunu beğendi.
 
Alt 25 Şubat 2022, 10:18   #8
BiTTi DiYe ÜzüLDüğüM TeK ŞeY SaRjıM🤜🤛
Bitti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] canim yine kusursuz bir röportaj olmus muhabbet city ailesine de başarılar diliyorum

idil.mavi bunu beğendi.
________________


 
Alt 25 Şubat 2022, 10:50   #9
Kayıtlı Üye
idil.mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'cım emeğine yüreğine sağlık çok güzel olmuş

 
Alt 25 Şubat 2022, 11:05   #10
Kayıtlı Üye
idil.mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
S4S Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğinize Sağlık Arkadaşlar Güzel Röportaj Olmuş
Alıntı:
Zeynep Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel bir röportaj olmuş emeğine sağlık pandacım :*

Sidelya Artist Basarilariniz daim olsun arkadaşlar
Alıntı:
ESinti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Başarılı bir Röportaj olmuş yine,,
Emeğine sağlık sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'cığım

@Artist ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sizleri bu sayede tanımak keyif verdi.
Her ikinize Hayatınız'da başarılar dilerim.
Röportaj için teşekkürler
Alıntı:
KahKaha Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kendilerini geliştirmek istediklerinden bahsetmiş iki konuğumuz da, acaba bununla ilgili planları neler diye düşündüm Belki bir daha ki röportajda öğreniriz.
Keyifli bir söyleşi olmuş.
Ellerinize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]cım.
Alıntı:
serCiya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Başarılı bir Röportaj olmuş yine,,
Emeğine sağlık sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

@Artist ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sizleri bu sayede tanımak keyif verdi.
Her ikinize Hayatınız'da başarılar dilerim.
Röportaj için teşekkürler
Alıntı:
Pelin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] canim yine kusursuz bir röportaj olmus muhabbet city ailesine de başarılar diliyorum
Hepinize güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz

Bitti, ESinti ve KahKaha bunu beğendiler.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:53.