IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


IRC Dünyasından Röportajlar IRC Dünyası üzerinde görev almış, tanınmış kişilerle yapılan röportaj ve söyleşileri bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Ağaç Şeklinde Aç47Beğeni

 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Ocak 2024, 05:35   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart RadyoKeyfi.Net & MobilOkey.Org Sunucu Sahibi -SetiKaaN- ile Röportajımız.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
FeRiDe: Öncelikle Hoş Geldiniz SetiKaaN, İRCForumu.ORG adına Röportajımız kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz, kendinizi kısaca tanıta bilir misiniz ?

SetiKaaN: Hoşbuldum teşekkür ederim.
Adım Serdar 42 yaşındayım Kocaelide İkamet ediyorum İnşaat Mühendisiyim. 26 Yıllık irCd tecrübesine sahip biriyim. Kısaca böyle tanıtabilirim.

FeRiDe: Rica ederim, çok memnun oldum. 26 Yıllık tecrübe kısa bir zaman değil, ilk sunucu açmaya ne zaman karar verdiniz ?

SetiKaaN: Ben bu işin biraz mutfağından geldim tabiri vardır ya oralardan geldim. İlk sunucumuzu dönemin Mynet Sohbet platformunun kapanmasından itibaren açtık. Yanlış hatırlamıyorsam 2005-2006 yıllarına denk geliyor. Açtığımız bu sunucu kullanıcılara hizmet veren bir sunucu değildi. Kullanıcılara yönelik bir irCd sunucusunu ise 2014 yılında hayata geçirdik.

FeRiDe: Çok uzun zamandır bu işlerle iç içesiniz o zaman ne güzel, sizce ideal bir sunucu sahibi nasıl olmalı ?

SetiKaaN: Bizim platformlarda Sunucu Sahibi olmak için gereken en önemli özellikler;
- Sistemi iyi tanımalı ve bilmeli
- Yöneticilik ve idarecilik vasıflarına sahip olunmalı
- İnsan ilişkilerinde gelişmiş olmalı
- İnsani yanı ile yöneticilik yanının birbirinden ayrılması da benim neznimde çok önemli olduğunu düşünüyorum.

FeRiDe: Çok haklısınız, yönetmek ve insani yanları bir birinden ayırmak önemli. Sunucunuzda yönetimi nasıl ilerletmeyi tercih ediyorsunuz ?

SetiKaaN: Kendi sunucumda Yönetimi Departmanlar şeklinde yapmayı tercih ediyorum.
Her departmanın kendi içinde bir yöneticisi oluyor. Departman Admin oper grubunu tamamen kendi insiyatifinde ekleyebiliyor. Seçim ve tercihleri kendilerine bırakıyorum. Hiç bir departmanın başka bir departmana sorumluluğu olmayacak şekilde bir çatı oluşturuyorum. Her departman yöneticisi direk Sunucu Sahibine bağlı olarak sistemini kurup yönetiyor. Alınacak kurallar, uygulanacak işlemler vb. şeyleri her departmanla ayrı ayrı toplantı yaparak belirliyoruz. Departmanlar arası destek talebi olması durumunda bu departmanların yine yöneticileri ile görüşerek bu sorunları çözüyoruz. Sisteminin bu şekilde olmasının sağlıklı görüyorum.

FeRiDe: Tebrik ederim sizi çok başarılı ve akıllıca bir sistem kurmuşsunuz. Size bu yolda en çok desteği kim verdi, kime güvenip bu yola çıkmayı seçtiniz ?

SetiKaaN: Benim kemik kadro dediğim çok sevdiğim ve hiç birini birbirinden ayırmadım 10 kişilik bir kadrom var. Kadrom demek bile yanlış geliyor aslında. Ailem var. Bu aile sadece sanalda değil, reelde de her zaman birbirinin yanında ve destek olan bir aile. Onlar sayesinde tüm bu başarımız. Bu kardeşliklerime güvenerek çıktım bu yola. Sağolsunlar hiç bir zaman bir kere bile aman dediklerini duymadım görmedim..

FeRiDe: Bir birinizi aile olarak tanımlamanız ne hoş, böyle dost, arkadaş, aileye sahip olduğunuz için şanslısınız. Peki sunucu sahibi olmanın iyi ve kötü yanları nelerdir size göre ?

SetiKaaN: Sunucu sahipliğinin bence en zor yanlarından biri bazen istemeden de olsa çok sevdiğiniz canlarınız ciğerlerinizde olsa onları kırmak pahasına adaletli davranmak. Sistem bir bütündür. Birini seviyorsunuz diye kayırıp ceza almamasına göz yumarsanız, o sistem çökmeye mahkumdur. Bunun doğru yapılması içinde az önce bahsettiğim işte Yöneticilik ile dostluk ayrımını yapabilmek gerekiyor. Öyle günler olmuştur ki yeri gelmiştir kendime ceza vermişimdir. Adalet kayıtsız şartsız milletindir İyi yanları da hiç tanışma imkanınız olmayacak birisi geliyor. Merhaba diyor ve siz bir gün onla düğünlerde cenazelerde kötü günlerde iyi günlerde hep beraber oluyorsunuz. Yani sistem sizin hayatınıza neredeyse imkansız diyebileceğiniz bir artıyı ekliyor. Bu sistemin en mükemmel özelliklerinden biri bu bence.

FeRiDe: İyi yanları konusunda size katılıyorum, çok güzel dostluklar elde ede biliyoruz. Kendinizi sunucu sahibi olarak eksik ve ya yetersiz buluyormusunuz ?

SetiKaaN: Kesinlikle buluyorum. Dostlarım bu yazdığıma daha çok gülecek ve kesinlikle diyeceklerdir bence.
Sunucu sahipliği aynı zamanda da bir online süresi gerektiriyor. Fakat benimde ne yazıkki hem mesleğimden hem de şahsi hayatımdan kaynaklı olarak bu zamanı ayıramıyorum. Sağolsun bütün dostlarım ailem beni bu konuda mazur görüyorlar. İşin kötü yanı aile ilişkisinin samimiyeti olduğu için ne zaman boşluğum olduğunu da bildikleri için yakaladıklarında günlerce sabahlıyoruz bırakmıyorlar. Sağolsunlar çok seviyorum hepsini

FeRiDe: İnsanlar samimiyete ve hoşgörüye önem veriyorlar, bunların hepsinin bir arada toplanması artı bir durum. Bana zaman ayırıp teklifimi kabul ettiğiniz için tekrar teşekkür ederim, çok keyf aldığım bir sohbet oldu. Kullanıcılarımıza İRCForumu.ORG aracılığı ile iletmek istediğiniz bir mesajınız var ise buyurun lütfen.

SetiKaaN: Bende kendi adıma çok keyif aldım. Bu hoş sohbetiniz için size teşekkür ederim.
Türkiye'nin en iyi irCd Forumlarından birisiniz. Ekibinizle olsun, tecrübenizle olsun gerçektende çok ön planda bir platformsunuz. Tüm yöneticilerinizin emeklerine sağlık olsun. Başarılarınızın devamını diliyorum.
Hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum. Çok Teşekkürler.
She, Bade, WildCat ve 10 diğerleri bunu beğendiler..
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
 
Alt 08 Ocak 2024, 05:51   #2
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Çok güzel bir röportaj olmuş emeğinize yüreğinize sağlık cann @ setiikan size de başarılar dilerim efendim🌹

Jayus, MaviGece ve SetiKaaN bunu beğendiler.
________________

 
Alt 08 Ocak 2024, 06:27   #3
FLâner
KinGStaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık çok güzel röportaj olmuş.SetiKaaN ve ekibine başarılar dilerim

Jayus, MaviGece ve SetiKaaN bunu beğendiler.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 08 Ocak 2024, 16:51   #4
Carpediem
Hobby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Okurken keyif aldım çok güzel bir röportaj olmuş @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve ekibinede başarılar dilerim

Jayus, SetiKaaN ve MaviGece bunu beğendiler.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 08 Ocak 2024, 16:54   #5
IRC Operator
GüL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mm emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abi hayatında başarılar dilerim.. İyi ki tanımışım

Jayus, MaviGece ve SetiKaaN bunu beğendiler.
________________

Sevdiklerin kadar iyi, nefret ettiklerin kadar kötüsün..
 
Alt 08 Ocak 2024, 18:41   #6
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeklerine sağlık çok akıcı ve güzel bir röportaj olmuş, tek nefeste okudum.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güzel başarılar diliyorum.

SetiKaaN, Jayus ve MaviGece bunu beğendiler.
 
Alt 08 Ocak 2024, 19:30   #7
Süper Moderatör
Bade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'cimmm emeklerine sağlık canım benim keyifle okuduğum bir röportaj olmuş...
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] senide yakından tanımış olduk bu röportaj da başarıların daim olsun inşallah...

MaviGece, Jayus ve SetiKaaN bunu beğendiler.
________________

İnsanı eksilten kaybedişleri değil; zannedişleridir.....
 
Alt 08 Ocak 2024, 22:31   #8
Standart

İyi dileklerini ileten tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardeşime de buradan selamlar olsun. Çok güzel bir röporajdı. Emeğine sağlık olsun.

MaviGece ve Jayus bunu beğendiler.
 
Alt 09 Ocak 2024, 00:30   #9
Standart

Herkes söyluyor ama biz gerçekten yaşıyoruz..sanal sohbet sitesi degil ailece muhabbetimizi ettiğimiz sade temiz saygısızlıgın asla tolare edimeden haklı olanın hakları korunarak eğlencenin uç noktasını yaşadığımız etkılığimiz diyorum ..

aile babası vasfı az kalır sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] için kimseyi incitmeden anında çözüm odaklı pratik bir şekilde olayları çözümlemesi nedeni ile .. hem kendisi ile yılların kardeşliği hem adaletli yaklaşımı ile gerçekten aile^'nin babası ..var ol hep ol gardaşım ..


@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mm emeğine yüreğine sağlık annem harıka akıcı bir söylesi tadında ropartaj olmuş emeğine sağlık .

MaviGece ve Jayus bunu beğendiler.
________________

Çekme, Cennetimin Pencerelerine perde.
Kaldır! Göz kapaklarını
 
Alt 09 Ocak 2024, 00:38   #10
Carpediem
WildCat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emegine saglik @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim
akici sohbet olmus
setikaan beyefendiyede basarilar dilerim

MaviGece ve Jayus bunu beğendiler.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:39.