IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


İnternet Dünyasından Son Haberler Güncel İnternet Dünyasından Haberler.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Haziran 2023, 10:48   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Reddit API’si Bazı Erişilebilirlik Uygulamalarına Ücretsiz Olacak



Reddit, erişilebilirliğe odaklanan bazı uygulamaların yapımcıları için, hizmetlerinden para kazanmamaları koşuluyla tartışmalı yeni API politikasını değiştiriyor. The Verge’ün haberine göre Reddit, erişilebilirlik özelliklerini vurgulayan belirli “ticari olmayan” uygulamaların geliştiricilerine tartışmalı yeni fiyatlandırmadan muafiyet sunmaya karar verdi.

Reddit sözcüsü Tim Rathschmidt yaptığı açıklamada, “Erişilebilirlik ihtiyaçlarını ele alan ticari olmayan belirli uygulamaların geliştiricileriyle bağlantı kurduk ve onlara fiyatlandırma koşullarımızdan muafiyet teklif ettik” dedi. Rathschmidt, geliştiricilerle devam eden görüşmelere atıfta bulunarak, belirli bir uygulamaların adını vermeyi veya yeni muafiyetin kaç uygulamayı kapsayabileceğini paylaşmayı reddetti.

Bu taviz, birçok geliştiricinin kendilerini işlerinden edeceğini söylediği planlanan değişiklikler nedeniyle Reddit’e karşı artan öfkenin ortasında geldi. Geçtiğimiz hafta Apollo’nun geliştiricisi Christian Selig, yeni fiyatlandırmanın, uygulamayı mevcut haliyle çalışır durumda tutmanın kendisine yılda 20 milyon dolara mal olacağını söyledi. Diğer geliştiriciler de 1 Temmuz’da yürürlüğe girmesi planlanan değişikliklerle ilgili benzer endişelerini dile getirdiler.

The Verge’ün de belirttiği gibi, API değişiklikleri, siteyi erişilebilirlik yardımcılarıyla kullanmayı kolaylaştıran hizmetlere bağımlı olan Reddit kullanıcıları arasında da yaygın bir endişeye yol açtı. Bu haftanın başlarında r/Blind moderatörleri, değişiklikleri protesto etmek için yaklaşan Reddit karartmasına katılmayı planladıklarını söyledi. 1,000’den fazla subreddit’in imza attığı bu çabaya katılan topluluklar 48 saat boyunca “karanlığa gömülecek”.

Technopat
________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:48.