IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


İnternet Dünyasından Son Haberler Güncel İnternet Dünyasından Haberler.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Haziran 2023, 10:47   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Reddit Uygulaması Apollo, 30 Haziran’da Kapanıyor



Reddit’in API erişimi için ücret alma yönündeki tartışmalı kararı, Apollo’nun yaratıcısının üçüncü taraf uygulamasını kapatmasına neden oldu. Christian Selig Twitter’da “Apollo 30 Haziran’da kapanacak” diye yazdı. “Reddit’in son kararları ve eylemleri maalesef Apollo’nun devam etmesini imkansız hale getirdi.”

Apollo üzerinde çalışan tek geliştirici olan Selig, geçen hafta değişikliklerle ilgili alarm zilini çaldı. Reddit’in 19 Haziran’da yürürlüğe girecek yeni kurallarına göre uygulamayı olduğu gibi çalıştırmanın kendisine yılda yaklaşık 20 milyon dolara mal olacağını tahmin ediyor.

Selig, Reddit’te yayınlanan bir yazıda, iddia edilen bir yanlış anlaşılmanın ardından sitenin bazı moderatörleriyle yaptığı görüşmeler sırasında şirketi kendisine iftira atmakla suçladı. Reddit’e, Apollo’dan gelen yüksek hacimli API çağrılarının şirkete önemli miktarda paraya mal olması durumunda (yani yılda 20 milyon dolar civarında), “Apollo’yu bitirmek için bana bir çek kesmenizi önerdim. Hatta bunun yarısına ya da altı aylık değerine bunu yapabileceğimi söyledim: 10 milyon dolar.”

Selig, Reddit temsilcilerinin sözlerini bir tür tehdit olarak yanlış anladıkları için özür dilediklerini söyledi. Yine de, CEO Steve Huffman’ın moderatörlere “Apollo bizi tehdit etti, Reddit onlara 10 milyon dolar verirse “kolaylaştıracaklarını” söyledi. Perde arkasındaki bu adam bizi zorluyor. Bizi tehdit ediyor.”

Apollo geliştiricisi, bu iddiaların uygulaması için tabuttaki son çivi olduğunu öne sürdü. “Reddit’in, beni yanlış anladıkları için hemen özür diledikleri gerçeği ortadayken, onları tehdit ettiğimi söyleyerek şirket içi çalışanlara veya halka beni karalamasını istemiyorum” diye yazdı. “Sonunda bu durumun telafi edilebileceğini düşünmediğim sonucuna vardım.” Selig, yılda ortalama 10 dolar ödeyen yaklaşık 50.000 abonesi olan Apollo’yu muhtemelen satmayacağını söyledi.

Reddit’in API değişikliklerini duyurmasının ardından topluluktan bu değişikliklere karşı hızlı bir tepki geldi. Şirket, API’yi bazı erişilebilirlik uygulamalarına ücretsiz olarak sunarak belirli bir dereceye kadar geri adım attı. Bununla birlikte, birçok büyük subredditin moderatörleri, değişiklikleri protesto etmek için en az 48 saat boyunca bu subredditleri kullanılamaz hale getirmeyi planlıyor. Eleştirmenler yeni kuralların platformu birçok kullanıcı için erişilemez hale getireceğini iddia ediyor.

Selig’in açıklamasından kısa bir süre sonra, RIF’in (eski adıyla Reddit is Fun) arkasındaki geliştirici, bu uygulamanın da 30 Haziran’da kapatılacağını söyledi. Reddit’in API fiyatlandırması ve üçüncü taraf uygulamaların reklam göstermesine izin verme gibi konularda “ne yazık ki uzlaşma konusunda tutarlı bir isteksizlik gösterdiğini” belirtti.

Technopat
________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:32.