IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


İnternet Dünyasından Son Haberler Güncel İnternet Dünyasından Haberler.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Haziran 2023, 10:39   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Spotify, Çevrimdışı Karışık Çalma Listesi Özelliğini Test Ediyor



Spotify gibi akış uygulamaları milyonlarca şarkıyı parmaklarımızın ucuna getirdi ancak internet bağlantısı olmadan hiçbir işe yaramıyorlar. Evet, Spotify çevrimdışı dinlemek için şarkıları ve çalma listelerini indirmenize izin veriyor. Peki ya internetin olmadığı bir yerde aniden şarkı dinlemek isteyip herhangi bir şarkıyı ya da çalma listesini çevrimdışı yapmadığınızı fark ederseniz?

Şirket, uygulamanın dinleme etkinliğinize bağlı olarak bazı şarkıları otomatik olarak indirebileceği yeni bir çevrimdışı karışık çalma listesini test ediyor.

Spotify CEO’su Daniel Ek, Twitter’da henüz geliştirilmekte olan bu özelliğin bir ekran görüntüsünü paylaştı. “Çevrimiçi olmadığımız zamanlar için tasarlanmış bir çalma listesi olan “Çevrimdışı Karmanız” (Offline Mix) adlı yeni bir özelliği test ediyoruz.” dedi.

Spotify’ın bu özelliği 2020’den bu yana düşünüp üzerinde çalıştığını söyleyenler var. Ekran görüntüsüne göre, çevrimdışı karışık çalma listesi özelliği cihazda birkaç saatlik müzik depolayabilir.

Karşılaştırma yapmak gerekirse Spotify’ın rakibi YouTube Music birkaç yıl önce uygulamasına çevrimdışı karma çalma listesi özelliğini eklemişti. Bu özellik daha sonra yerini cihaza 500 şarkıya kadar otomatik olarak indiren Akıllı İndirici’ye bıraktı.

Spotify son kazanç raporunda aylık 500 milyon aktif kullanıcıyı geçerek kendi beklentilerini aştığını açıkladı. Ancak şirket bu hafta başlarında Podcast bölümünde 200 kişilik çalışan ekibini işten çıkardı. Spotify daha önceden gelir artışını aşan operasyonel giderleri telafi etmek için işgücünü %6 oranında küçülteceğini açıklamıştı.

Bununla birlikte, müzik akışı uygulaması bu yıl iPhone için yeni widget’lar, çalma listeleri oluşturmak için yapay zeka destekli bir DJ, Google’ın Wear OS cihazı için yeni bir saat arayüzü ve koşu uygulaması Strava ile entegrasyon gibi bazı yeni özellikler sundu.

Technopat
________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:48.