IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


İnternet Dünyasından Son Haberler Güncel İnternet Dünyasından Haberler.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Mart 2023, 00:51   #1
Standart Tiktok'un son kozu

TikTok yasaklanmamak için son kozunu da oynadı
TikTok, Amerika Birleşik Devletleri'nde yasaklanmamak için son mücadelesine hazırlanırken, şirket yine nasıl çalıştığına dair şeffaflığı artırmaya çalışıyor.

TikTok, içerik oluşturucuların platformunda neleri yayınlamasına izin verildiğini belirleyen kapsamlı kurallar dizisi olan güncellenmiş bir topluluk yönergeleri seti ortaya çıkardı. Değişiklikler, CEO Shou Zi Chew'in TikTok'un ulusal güvenlik için bir tehdit olduğu iddiaları hakkında sorguya çekileceği ilk Kongre görüşmesinden sadece birkaç gün önce geldi.



Şirket, bu iddiaları savuşturmak için son zamanlarda algoritmasını, politikalarını ve moderasyon uygulamalarını aydınlatmak için çok çaba sarf etti. Aynı şekilde, önümüzdeki ay yürürlüğe girmesi planlanan yeni güncellenen topluluk yönergeleri de platformun kuralları ve bunları nasıl uyguladığı hakkında daha fazla ayrıntı içeriyor.

TikTok bunu "Topluluk İlkelerimizde bugüne kadarki en kapsamlı güncellemeler" olarak adlandırsa da, gerçek değişikliklerin çoğu tamamen yeni veya yeniden yazılmış yönergeler yerine mevcut politikalarda yapılan ince ayarlar. Dikkate değer bir istisna, yeni yönergelerin yapay zeka tarafından üretilen ve "sentetik medyaya" ayrılmış bir bölümün tamamını içermesi. Şirket, 2020 başkanlık seçimleri öncesinde yanıltıcı manipüle edilmiş medyayı yasaklayan kurallarla ilk kez ortaya çıkmış olsa da, güncellenen yönergeler, AI tarafından üretilen içeriğin platformda nasıl kullanılabileceği konusunda çok daha açık.

Yeni kılavuzda, "Gerçekçi sahneleri gösteren sentetik medya veya manipüle edilmiş medya açıkça ifşa edilmelidir" diyor, "Bu, 'sentetik', 'sahte', 'gerçek değil’ veya 'değiştirilmiş' gibi bir çıkartma veya başlık kullanılarak yapılabilir.” Kurallar ayrıca, “herhangi bir gerçek özel figürün” sentetik medyasının yasak olduğunu ve bir ünlü gibi kamuya mal olmuş kişileri gösteren yapay zeka tarafından oluşturulan içeriğin siyasi veya ticari onay için kullanılamayacağını belirtiyor.
Alıntıdır.
________________

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:58.