IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


İnternet Dünyasından Son Haberler Güncel İnternet Dünyasından Haberler.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Aralık 2022, 12:25   #1
BANLI ÜYE
KriminaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ircforumuicon (2) Apple, Google ve Mozilla, Speedometer 3 üzerinde işbirliği yapıyor

Apple, Google ve Mozilla, Speedometer 3 üzerinde işbirliği yapıyor

Tarayıcıların performansını ölçen Speedometer yeni bir sürüme kavuşmak üzere. Apple, Google ve Mozilla işbirliği yapıyor.




Apple, Google ve Mozilla, Apple'ın WebKit ekibi tarafından oluşturulan ve Safari'nin temelini oluşturan bir tarayıcı performans testi olan Speedometer 3'ün geliştirilmesi için güçlerini birleştirdi . Daha önce sürüm 2.0 olarak sunulan kıyaslama, üç teknoloji devinin iş birliğiyle sürüm 3.0'a yükseltilecek.

Speedometer, başarılı bir tarayıcı performans testidir
Apple, “Web'deki gerçek tarayıcı performansını ölçen Speedometer'ın bir sonraki sürümü üzerinde Google ve Mozilla ile birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz. Birlikte çalışmak, performans testini daha da iyi hale getirmemize ve kullanıcılarımız için tarayıcı performansını iyileştirmemize yardımcı olacak." Google ekibi ayrıca "Speedometer'ı JavaScript çerçeveleri gibi modern iş yüklerini içerecek şekilde güncellemeyi dört gözle bekliyoruz" dedi.



Mozilla konuyla ilgili biraz daha bilgi paylaştı. Şirkete göre, hiç kimse kasıtlı olarak geciken veya hata veren bir web sitesi oluşturmuyor. "Web genel olarak sorunsuz deneyimler vaat ediyor, ancak bazen yetersiz kalıyor. Ve öyle olduğunda, kullanıcılar hüsrana uğrar. Performans gecikmesi inanılmaz derecede sinir bozucu ve yorucu," dedi Mozilla:

"İşleri nasıl daha iyi hale getirebileceğimiz konusunda birçok fikrimiz var. Bu fikirlerin birçoğu site sahipleri, çerçeve oluşturucular, tarayıcı oluşturucular ve standart grupları arasında işbirliği gerektirir ve bu da neyin önemli olduğuna dair ortak bir anlayış gerektirir. Tarihsel olarak, tarayıcı performans testleri bu konuda iyi bir iş çıkarmadı.

"Speedometer 2.0, 2018'de piyasaya sürüldüğünde doğru yönde atılmış bir adımdı, ancak bugün onu güncelleme zamanı. Geçmişteki bazı tarayıcı performans testlerinin aksine, yakında çıkacak olan Speedometer 3.0 sektörler arası ortak bir çaba olarak piyasaya sürülüyor. Bunu inşa etmek zor bir iş olacak, ancak birlikte çalışmak bize Web'i önümüzdeki yıllarda daha hızlı hale getirme şansı verecek."



Speedometer 3 için de bir çıkış tarihi yok. İlgili GitHub sayfasında Speedometer 3'ün aktif olarak geliştirilmekte olduğu ve şu anda kararsız olduğu belirtiliyor.




Keyifli Forumlar Dilerim.






Kaynak:ShiftDelete
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:56.