IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


İnternet Dünyasından Son Haberler Güncel İnternet Dünyasından Haberler.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2022, 13:47   #1
BANLI ÜYE
KriminaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Google, Google Haritalar'ı güncelle: Canlı Görünüm ile Arama

Google, Google Haritalar'ı güncelle: Canlı Görünüm ile Arama




Google, Eylül ayında yeni " Canlı Görünümle Arama " özelliğini tanıttı . Şirket, Google Haritalar'ı bu özellikle güncelliyor. Google'ın duyurusuna göre, yeni özellik yapay zeka, milyarlarca Sokak Görünümü görüntüsü ve artırılmış gerçeklik yardımıyla etrafınızdakileri daha sezgisel bir şekilde keşfetmenize olanak tanıyor. Google, yeni canlı izleme özelliğinin önümüzdeki haftadan itibaren birkaç şehirde kullanıma sunulacağını duyurdu. İşte Canlı Görünüm ile Arama ile ilgili ayrıntılar.

Google Haritalar'ın AR tabanlı “Canlı Görüntü ile Arama

Teknoloji devi, yeni özelliği önümüzdeki haftadan itibaren Londra, Los Angeles, New York, Paris, San Francisco ve Tokyo'da kullanıma sunuyor. Özellik hem iOS hem de Android platformlarında kullanılabilecek. Yeni özellik, bulunduğunuz konuma yakın olan ve ihtiyacınız olan yerleri bulmanıza yardımcı olacaktır. Telefonunuzun kamerası, AI, AR ve milyarlarca Sokak Görünümü görüntüsü sayesinde kullanılabilecektir.



Görsel arama deneyimi, yakındaki mağazaları ve kafeler, bankalar ve ATM'ler gibi diğer yerleri görmenize yardımcı olur. Hangi yönde olduklarını ve ne kadar uzakta olduklarını görebilirsiniz. Yeni özellik sayesinde isim, ikon, derecelendirme, kategori/açıklama, fiyat aralığı, çalışma saatleri ve meşgul olup olmadığını görebilirsiniz. Harita uygulamasındaki arama çubuğundaki kamera ikonuna dokunduğunuzda yakınınızdaki mağazaları görebilir ve kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca marka, Google Haritalar'a iki güncelleme daha getiriyor. Elektrikli aracınıza şarj istasyonu bulmak için bile kullanabilirsiniz . Google'a göre aracınız için şarj istasyonunu bulmak artık daha kolay. “ EV şarj istasyonları ” için arama yapıp “Hızlı şarj” filtresini seçtiğinizde, platform size 50kW veya daha yüksek şarj cihazlarına sahip istasyonları gösterecektir. Ayrıca aracınızla uyumlu olduklarından emin olmak için fiş tiplerini de seçebilirsiniz.




Diğer bir özellik ise halihazırda Avustralya, Japonya, İngiltere ve ABD'de bulunan " Erişilebilir Yerler ". Şirket, bu özelliği artık Android ve iOS'ta dünya çapında kullanıma sunuyor. Google Haritalar uygulamasında özellik ayarını açtığınızda, tekerlekli sandalye erişimine uygun bir girişi varsa, yerin üzerinde bir tekerlekli sandalye simgesi göreceksiniz.




Keyifli Forumlar Dilerim.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:15.