IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


İnternet Dünyasından Son Haberler Güncel İnternet Dünyasından Haberler.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2022, 09:34   #1
BANLI ÜYE
KriminaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İnternet Altyapı Başvurusu Nereye, Nasıl Yapılır?

Günümüzde olmazsa olmaz ev interneti için öncelikle bölgenizde internet altyapısı olması gerekiyor. Bu sistemin büyük bir bölümü Türk Telekom’a ait olduğu için başvurular da kurumun genel ve bölge müdürlüklerine yapılır. Gelin internet altyapısı başvurusu nereye, nasıl yapılır sorularını bir dilekçe örneği üzerinden inceleyelim.


Teknolojinin artık giderek hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğu günümüz koşullarında internet de zorunlu bir ihtiyaç haline geldi. İhtiyacınız olan ev internetini bağlatmak için bölgenizde internet altyapısı bulunması gerekiyor. İnternet altyapısı büyük oranda Türk Telekom’a aittir, bu nedenle altyapı başvurusu bu kuruma yapılır ancak internet servis sağlayıcınıza göre bu durum değişiklik gösterebilir.

İnternet altyapı başvurusu için bir dilekçe yazmanız ve Türk Telekom genel müdürlüğüne ya da bölge müdürlüklerine göndermeniz gerekiyor. Diğer internet servis sağlayıcılar için ise direkt olarak o şirkete başvuru yapabilirsiniz. Bu başvuruları tek kişi değil de binadaki diğer apartman sakinleri ile birlikte yapmanız çok daha hızlı sonuç verecektir. Gelin internet altyapısı başvurusu nereye, nasıl yapılır sorularını bir dilekçe örneği üzerinden inceleyelim.




Niye böyle bir başvuru yapmak gerekiyor, internet altyapısı nedir?
İnternet bağlantısı bakır ya da fiber kablolarla merkezden bölgeye, bölgeden mahalleye ve son olarak da evinize taşınır. Bu internet altyapısında bakır kablolar kullanıldığı zaman ADSL, fiber kablolar kullanıldığı zaman fiber internet bağlantısı elde edersiniz. Fiber kablolarda cam ve plastik malzeme kullanılmaktadır.

İnternet servis sağlayıcılar her yere internet altyapısı, özellikle de fiber internet altyapısı kurmazlar. Çünkü altyapı kurulum işlemi oldukça maliyetlidir ve bu maliyetin karşılığını almayacakları yerlere yatırım yapmazlar. Bu nedenle ADSL ya da fiber internet kullanmak isteyen kullanıcılar, internet servis sağlayıcılarına altyapı başvurusunda bulunmalıdırlar.

Belki başvuru yapmanıza gerek kalmaz, internet altyapısı nasıl sorgulanır?
Adım #1: Buradaki bağlantı üzerinden Türk Telekom altyapı sorgulama sayfasını açın.
Adım #2: İl seçin.
Adım #3: İlçe seçin.
Adım #4: Mahalle seçin.
Adım #5: Cadde ya da sokak seçin.
Adım #6: Dış kapı numaranızı seçin.
Adım #7: İç kapı numaranızı seçin.
Adım #8: Altyapı Sorgula butonuna tıklayın.





Türk Telekom altyapı sorgulama işlemi için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Altyapı sorgulaması ile bölgenize gelen maksimum internet bağlantı hızını görebilirsiniz. Hizmet almak istediğiniz farklı bir internet servis sağlayıcısı varsa onun internet sitesini ziyaret ederek ya da çağrı merkezini arayarak da bu bilgiyi öğrenebilirsiniz.

Gelelim asıl meseleye, internet altyapı başvurusu nasıl yapılır?
İnternet altyapı başvurusu için öncelikle il, ilçe, mahalle, cadde, dış kapı ve iç kapı numaralarını en güncel ve doğru şekilde belirttiğiniz bir dilekçe yazmalısınız. Bu dilekçeyi CİMER ya da BTK üzerinden iletebilirsiniz. Ancak en kesin sonucu almak için Türk Telekom genel müdürlüğüne ya da bölge müdürlüklerine göndermeniz öneriliyor.

Bu noktada ufak bir parantez açalım. Ülkemizdeki internet altyapısının büyük bir bölümü Türk Telekom’a ait olduğu ve pek çok internet servis sağlayıcısı da bu altyapıyı kullandığı için başvuru Türk Telekom’a yapılıyor. Ancak Turkcell gibi bazı internet servis sağlayıcıları kendi internet altyapılarını kullanır. Bu sağlayıcılara yapılacak altyapı başvurusu için internet sitelerini ziyaret edebilir ya da çağrı merkezlerini arayarak en doğru bilgiyi alabilirsiniz.





İnternet altyapı başvurusu dilekçe örneği:

Tarih

Xxx telekom müdürlüğü (bağlı olunan) erişim planlama birimine;

X x adresinde ikamet etmekteyiz / etmekteyim. Binamızda/binamda telekom altyapısı olmadığından hizmet alınamamaktadır. Yeni abonelik başvuruları ve nakil talepleri yapılamamaktadır. Adresimize telekom altyapısı talep etmekteyiz / etmekteyim. Altyapı temin süreciyle ilgili bilgilendirmenizi arz ederim.


Toplu başvuru yapıyorsanız bu kısmı da ekleyin.
Aşağıda isimleri, irtibat bilgileri ve imzalarıyla talepte bulunan bina sakinleri, x kişiyi vekil tayin etmiştir, altyapı temin sürecini vekilimiz takip edecektir.

Daire sakinleri isim soyisim telefon numarası imza:

Vekil tayin ederiz : isim soyisim telefon numarası imza

İnternet altyapı başvurusu yapmak için gerekli dilekçeyi bu şekilde yazmanız gerekiyor. Kendi bilgilerinize göre bu metni özelleştirdikten sonra söz konusu Türk Telekom müdürlüğüne ya da genel müdürlüğüne gönderebilirsiniz. Toplu başvurularda yetki, vekil olarak seçilen kişidedir.

Altyapı başvurusu ne kadar sürer, ne zaman geri dönüş alırım?
İnternet altyapı başvurusu yaptıktan sonra ilgi kurum size yaklaşık 15 gün içinde geri dönüş yapacaktır. Altyapının ne zaman hazır olacağı ise tam bir muamma desek yanlış olmaz. Çünkü bu konuyu hızlandıracak çok fazla değişken var. Binada var sizde yoksa, mahallede var binada yoksa, bölgede var mahallede yoksa gibi durumlara göre 6 ay ya da 1 yıl bir sürebilir. Elbette en doğru bilgiyi kurumdan alabilirsiniz.




İnternet altyapı başvuru yaparken dikkat etmeniz gerekenler:
Yukarıda örneğini verdiğimiz dilekçeye benzer şekilde bir metni hazırladıktan sonra gönderiyor ve beklemeye başlıyorsunuz. Bu süreç uzun sürebilir. Başvurunuzun en hızlı şekilde değerlendirilmesi için dilekçenizi Türk Telekom bölge müdürlüğüne ya da genel müdürlüğe göndermeniz öneriliyor. Daha kesin bir sonuç için öncesinde arayarak bilgi almanız da mümkün.

İnternet altyapı başvurusu için kendi adınıza dilekçe yazabildiğiniz gibi binada yaşayan birden çok kişi birleşerek de dilekçe yazabilirsiniz. Özellikle fiber internet altyapısı istiyorsanız birden çok kişinin birlikte yazdığı dilekçe çok daha etkili olacaktır. Çünkü dediğimiz gibi altyapı kurma işinin maliyeti bir hayli yüksek ve internet servis sağlayıcı çoğu zaman tek kişi için böyle bir zahmete girmek istemez.

ADSL, VDSL, fiber; hangisi için internet başvurusu yapmak gerekiyor?
ADSL ve VDSL internet bağlantıları özünde aynıdır, DSL bağlantısı sağlayan bakır kablolar kullanırlar. VDSL kısa mesafelerde kullanılırken ADSL çok daha uzun mesafelerde kullanılır. Elbette mesafe kısaldıkça internetin gücü de artar, bu nedenle VDSL daha avantajlıdır ancak yalnızca ana bağlantı noktasına yakın olan kullanıcılara nasip olur.

Fiber ise bildiğimiz gibi çok daha hızlı ve çok daha güçlü bir internet bağlantısı sunar. Bu nedenle de abonelik ücretleri çok daha yüksektir. Yani bulunduğunuz yerde hiçbir şekilde internet bağlantısı yoksa başvuru yaparken nasıl bir internet bağlantısı istediğinize ve ne kadar ücret ödemek istediğinize karar vererek bir başvuru yapmalısınız. Tek kişi için kolay kolay fiber altyapısı döşenmeyeceğini de tekrar hatırlatalım.

Ev interneti için Türk Telekom ve diğer internet servis sağlayıcılarına yapmanız gereken internet altyapı başvurusu nasıl yapılır sorusunu yanıtlayarak konu hakkında bilmeniz gereken detaylardan bahsettik. En doğru ve bölgenize özel bilgiyi söz konusu internet servis sağlayıcısını arayarak ya da internet sitesini ziyaret ederek öğrenebilirsiniz.



Keyifli Forumlar Dilerim.







[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:41.