IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


İnternet Dünyasından Son Haberler Güncel İnternet Dünyasından Haberler.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2023, 13:34   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Spotify’in yapay zeka destekli DJ servisi yayılıyor

Spotify’in yapay zeka destekli DJ servisi yayılıyor


Spotify AI ile geliştirilmiş DJ özelliğinin beta sürümü, Şubat ayında ABD ve Kanada’daki lansmandan sonra 50 yeni ülkeye geliyor.

Özellik son aylarda İngiltere ve İrlanda’da kullanıma sunuldu, ancak şimdi robotik Wolfman Jack, Avustralya ve Yeni Zelanda’nın yanı sıra Avrupa, Asya ve Afrika’da daha fazla ülkeye yayılıyor.

Spotify DJ, premium abonelik üyeleri tarafından kullanılabiliyor ve tıpkı herhangi bir müzik akışı uygulamasında olduğu gibi ne dinleyeceğine dair algoritmik öneriler sunuyor. Bununla birlikte, bu önerilere, dinlediğiniz şey hakkında yapay zeka tarafından oluşturulan DJ yorumları da eşlik ediyor.

Ancak bu DJ nerede yaşıyorsanız yaşayın sadece İngilizce konuşacak. Bu, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ana dilini İngilizce seçmiş ülkeler için bir sorun değil ancak dünyanın geri kalanı için oldukça kısıtlayıcı. Bir Spotify sözcüsü, Engadget’e şirketin “şu anda yeni dillerle ilgili paylaşacak başka haberi olmadığını” söyledi.

Dil sınırlamasına rağmen, yine de şık bir araç seti diyebiliriz. ChatGPT’ye güç veren OpenAI’nin tescilli büyük dil modeli (LLM) teknolojisini Sonantic’in yapay zeka ses oluşturma platformuyla birleştirecek.. Spotify, büyük ölçüde gerçekçi konuşma üretmeye odaklanması nedeniyle geçen yıl Sonantic’i satın almıştı. Platform, AI ile geliştirilmiş konuşmaya ek olarak, belirli bir şarkının neden seçildiğine dair yazılı bilgiler de veriyor.



Alıntı
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:56.