IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


İnternet Dünyasından Son Haberler Güncel İnternet Dünyasından Haberler.

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 Post By Ada

 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2023, 13:24   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Gençler neden Influencer olmak istiyor?

Gençler neden Influencer olmak istiyor?


Gelişen teknoloji, sosyal medyanın yaygın kullanımı sonrası "Büyünce ne olmak istiyorsun?" sorusunun cevabı da değişti. Özellikle gençler bu soruya, "Sosyal medya fenomeni olmak istiyorum" yanıtını veriyor. Peki Influencerlık ne demek? Gençler neden kariyer planlamasını sosyal medyaya göre belirliyor? Uzman isim yanıtladı.

DİJİTAL MESLEKLER GENÇLERİN TERCİHİ HALİNE GELDİ

Dijital dünya geliştikçe gençlerin ilgisi sosyal medyaya yöneldi. Son dönemin popüler meslek tercihi sosyal medya fenomenliği. CNN TÜRK'e konuşan Sosyolog İsmail Öz, "Bu nesil dijital ve sanal dünyanın içerisinde doğdukları için farklı değerlendirmemiz gerekiyor. Bir şekilde kolay yoldan servet elde etme, ünlü olmak çok ilgi görüyor. Ben de onlar gibi ilgi göreyim istiyorlar. Çünkü insanın her fıtratında beğenilme arzusu vardır" dedi.

"AZ ÇALIŞIP ÇOK PARA KAZANMA ARZUSU TAŞIYORLAR"

Influencerlık; sosyal medyada ünlü olup takipçilerin herhangi bir konuda bilgilendirmek, onlara ilham olmak anlamına geliyor. Peki, gençlerin bu mesleği yapmak istemelerinin nedeni ne? Sosyolog İsmail Öz, "Bedensel olarak çok fazla yorulmayı arzu etmeyen, istemeyen, çok daha kolay yoldan para kazanma arzusu güden yeni neslin, bir anlamda etrafında gördüğü şeylerden de etkilenmesiyle birlikte bir moda da diyebiliriz buna" ifadelerini kullandı.

Influencerların markaların pazarlama faaliyetlerinden aldığı pay giderek artıyor. Amerika'da küresel araştırma şirketi Morning Consult'ın verilerine göre gençlerin yüzde 57'si Influencer olma hayali kuruyor. Hatta çoğu bunun için kendi mesleğini bırakmaya hazır. Sosyolog İsmail Öz, "Toplumu etkilemeye çalışan Influencerlar veya onların arkasındaki bu işi bir şekilde profesyonel zeminde ortaya koyanlardan biz şunu biliyoruz ki çok iyi bir şekilde toplumun psikolojisini ya da sosyolojisini tahlil ediyorlar" diye konuştu.



Alıntı
Matizz ve She bunu beğendiler.
 
Alt 22 Kasım 2023, 13:28   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Son yıllarda çalışmanin zorluğunu bilmeden hali hazırda olan durumun pesindeN koşup çabuk para kazanma derdinde gençler.

________________

~ E & B ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:15.