IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Nisan 2022, 09:25   #1
Webmaster
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Michelada Nedir?

Michelada icin MeksIka’dan dunyaya yayilan en iyi bulus diyebiliriz. Mukemmel bir icecektir. Acili, eksili ve son derece ferahlaticidir. Birada eksIk olan ozel dokunusu tamamlar. Buz dolu bardakta misket limonu suyu, tuz ve sos karisimi. Bunlarin ustune soguk birada eklendiginde al sana Michelada.

Istediginiz birayi ekleyebiliyorsunuz. Hafif, koyu, ficida dinlendirilmis fark etmez. Michelada’da onemli olan biraya ne kattigindir. Orada da bitmiyor tabii. Cunku eklenen sey konusunda dunyalar kadar secenek var. Ne kadar coksa o kadar iyi olur. Kirmizi toz biber, meyve, kurutulmus et, seker, sakiz ve hatta votka. Her turlu damak zevkine ve sarhosluga uygun, sira disi karisimlar bu icecektedir. Alkol aldiktan sonra da, Michelada aksamdan kalanlar icin mukemmel bir cozum olabiliyor. Aksamdan kalmanin bircok sebebi vardir. Susuz kalmak, alkol ve uykusuzluk. Onemli sebebi ise susuz kalmaktir. Michelada ile bunlarin tum etkisi kayboluyor. MeksIka’da Michelada ve deniz mahsulu aksamdan kalma icin bir numarali care olarak goruluyor. Bu durum baharatli bir sey yediginizde hissettiginiz o yanma hissinden kaynaklaniyor olabilir. Bir anligina aklinizi rahatsizliginizdan uzaklastiriyor. Michelada ve aci biber konusunda, terlediginizde toksin attiginiz yonunde bir inanis var. Ama gercek su ki, terin neredeyse %100’u sudur. Biraz tuz ve protein iceren su. Toksin atmazsin. Aci biber genel olarak antienflamatuvar nitelige sahiptir, o yuzden aci biber yiyip Michelada icmek yerine bir hap icmek daha iyidir.

Bazi michelada severler biraya farkli ickilerde katmayi da tercih ediyorlar. Fakat ickileri birbirine karistirmak alkol zehirlenmesi riskini artirir. Her biri icin farkli faktorler gecerlidir. Ama daha ziyade alkolun niteligiyle de alakalidir. Bu da basa cikacak bir sey daha ekliyor. Bir faktor ne kadar ictigin, bir digeri ise bu alkollerin vucudumuzda olusturdugu birlesim. Her biri alkol zehirlenmesine farkli bir katki yapiyor. Ne kadar cok ickiyi karistirirsan alkolun yanisira basa cikman gereken o kadar cok sey olur.

Bircok Latin Amerikali, michelada olarak bilinen bir Cerveza kokteyli ile siradan birayi bir adim one cikariyor. Biraya sadece limon sIkma, isi arttirici baharatlar ve biraz tuz ve karabiber degil, ayni zamanda Worcester shire sosu ve domates suyu, midye suyu ve sekerden olusan Clamato karisimi da girer. Bu karisim, MeksIka’nin bazi bolgelerinde ve diger Hispanik ulkelerde dogaclama bir aksamdan kalma tedavisi olarak ve dusuk kaliteli bira tadini lezzetli hale getirmenin etkili bir yolu olarak kullanilir.

Bu kokteyl yilin daha sicak aylarinda, ozellikle de MeksIka’nin Fransizlardan bagimsizligini kutlayan Cinco de Mayo’da daha populerdir. Pek cogu, michelada kelimesinin Ispanyolca’daki ” mi chela helado ” ifadesinden turetildigine inaniyor, bu da “soguk sarisinim” anlamina geliyor. Bu son terim, kac Latin Amerikali’nin hafif biraya atifta bulunduguyla alakalidir.
Michelada cesitli sekillerde yapilir. Bu, bircok sirket kendi icecek markalarini teneke ve siselerde satisa sunmaya basladigi icin ozellikle 2011’de gecerli oldu.

2011’de bira sirketleri, daha fazla musterinin biralarinda kirec ve hatta tuz kullanimini kabul ettigini gorunce, bunu daha da karistirmaya basladi.

Michelada’nin adini nasil aldigina dair birkac farkli teori var. Birincisi en bariz olani: “Mi-chel-ada” muhtemelen “mi chela helada” veya “benim soguk biram”in kisaltmasidir. Baska bir baslangic hikayesi daha ayrintili: Michel Ésper adinda bir adam, 1960’larda Club Deportivo Potosino’nun (MeksIka, San Luis Potosi’de bir bar) gunluk patronuydu. Ésper’in her zamanki siparisi – limon, tuz ve buzla servis edilen, kamisla birlikte chabela bardaginda servis edilen bir bira – diger sIk gelen musteriler arasinda populer bir icecek haline geldi. Kokteyl limonata ile ayni bardakta servis edildiginden, Ésper’in siparisi “Michel’in limonatasi” olarak bilinir hale geldi. Zamanla, malzemeler degistirildi ve icecek michelada oldu.
Michelada’da kullanilacak dogru bira yoktur, ancak cok yanlis olanlar vardir. Ornegin, Guinness gibi agir ve koyu bir demleme bu hafif ve ferahlatici kokteylde tamamen yersiz olacaktir. Bunun yerine, bir MeksIka birasini tercih edin. Bir Corona gayet iyi calisacak, ancak Tecate, Pacifico veya Modelo Especial gibi icecekler biraz daha saglikli secenek olacatir. Michelada abartili ve eglenceli olmalidir. Cogu kisi bunun jelibon kullaniyor.


ALİNTİ ~
________________

Bizde MutSuz Olalim ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:58.