11 Şubat 2024, 10:13 | #1 |
Kaynar tarifi...
Kurutulmuş baharatlarla hazırlanan, Adana ve Mersin yörelerine ait sıcak kış içeceği...
Aynı zamanda lohusa şerbeti olarak da yapılan Kaynar Çayı tam da havaların epey soğuk olduğu bugünler için leziz bir şifa kaynağı... [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 2 adet kök havlıcan 2 adet kök zerdeçal 15 karanfil 2 çubuk tarçın 10 adet tane karabiber veya tane yenibahar 5 adet kakule 8 - 9 bardak içme suyu 1 bardak toz şeker Üzerine: Dövülmüş ceviz içi Yapılışı: *Tüm malzemeleri derin bir tencereye alarak orta ateşte kaynamaya başlayınca yaklaşık 50 dakika kaynatıp ocağı kapatın. *Kaynar çayını sıcakken süzdürüp fincanlara alarak, üzerlerine birer yemek kaşığı dolusu dövülmüş ceviz serpiştirin. Kısa bir not: *Şekersiz yapmak isterseniz; şeker haricindeki malzemeleri yukarıda bahsettiğim gibi kaynatıp, servis esnasında fincanlara birer çay kaşığı bal veya pekmez ekleyebilirsiniz.
________________
Çekme, Cennetimin Pencerelerine perde.
Kaldır! Göz kapaklarını |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|