![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Nick kopyalandı!
|
![]() Mısır püskülü çayı, mısır koçanının üst kısmında bulunan tüylü yapıların kurutulup çay olarak kullanılmasıyla elde edilir. İşte mısır püskülü çayını evde nasıl yapabileceğinize dair basit bir tarif:
Malzemeler: Taze veya kurutulmuş mısır püskülleri Su Bal veya limon (isteğe bağlı) Yapılışı: -Eğer taze mısır püskülü kullanacaksanız, koçanın üst kısmındaki tüyleri dikkatlice koparın ve temizleyin. -Eğer kurutulmuş mısır püskülü kullanacaksanız, bir doğal gıda mağazasından veya çevrimiçi satış platformlarından temin edebilirsiniz. -Bir su bardağı su kaynatın. İsterseniz daha fazla çay yapmak için su miktarını artırabilirsiniz -Kaynar suyu bir fincana dökün. -Hazırladığınız mısır püsküllerini suya ekleyin. -Üzerini bir tabak veya bir kâğıt havlu ile örtün ve çayın demlenmesi için 5-10 dakika bekleyin. Demleme süresini artırarak daha yoğun bir tat elde edebilirsiniz -Mısır püsküllerini çaydan çıkartın veya süzgeç yardımıyla süzün. -İsterseniz çayınıza bal veya limon ekleyerek tatlandırabilirsiniz. -Sıcak olarak servis edebilirsiniz. |
|
Alıntı Yap |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|