06 Ekim 2023, 10:59 | #1 |
Şalgam Suyu
Şalgam Suyu
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Şalgam, turpu andıran şalgam ülkemizde özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesine özgü bir sebze olsa da şalgam suyu tüm bölgelerde sofraların kış içeceği olarak yerini alır. Vücut direncini artırıcı ve tansiyon düzenlemesi açısından önemli faydalara sahip şalgam özellikle kırmızı etle uyumlu doğal bir içecektir. Şalgam Suyu Nasıl Saklanır? Şişelere doldurduğunuz şalgam suyu buzdolabında 15 gün saklanabilir. Mayalanması için eklediğiniz ekmek yerine 1 su bardağı bulgur ve 1 yemek kaşığı nohut ilave ederek de hazırlayabilirsiniz. Malzemeler 1 iri boy şalgam 1 pancar 4 mor havuç Yarım ekmek 1 limonun suyu 2 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı toz şeker 2 diş sarımsak 4~5 kuru acı biber 30X30 cm tülbent 10 litrelik pet kavanoz Şalgam Suyu Nasıl Yapılır Şalgam, pancar ve mor havucu soyun. Şalgam ve pancarı ince dilimleyin. Mor havuçları dörde bölün. Sarımsağı küçük parçalara ayırarak ekleyin. Ekmeği tülbente sarın. Tüm malzemeleri, ekmeği ve acı biberi (acı sevmiyorsanız koymayabilirsiniz) kavanoza koyun. Limon suyu, tuz ve şekeri 3 litre suya ekleyerek karıştırın. Bu karışımı kavanoza doldurun. Kavanozun tamamını suyla doldurun. 15 gün serin bir yerde bekletin. Üç günde bir kavanozu hafifçe çalkalayın. Suyu ince bir tülbentten süzün ve cam şişelere doldurun. Şalgam suyunuz hazır. lezzet.com.tr
________________
: ( : Her hikayenin iki tarafı vardır. |
|
|
06 Ekim 2023, 14:17 | #2 |
Bunu en iyi bizim burda yaparlar bizim bu şalgam içeriz boğma ile rakı ile üffff
________________
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|