IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Ağustos 2023, 01:27   #1
Standart Soft Dondurma Tarifi

Soft Dondurma (Bu Tarif Kaçmaz) Tarifi İçin Malzemeler
500 ml yağlı süt
1 tane tek içimlik salep tozu
Yarım çay Bardağı Toz Şeker (Çok şekerli sevmiyorsanız toz şekeri azaltabilirsiniz!)
1 vanilin
Kremşanti için;

1 poşet sade şanti
200ml süt (veya bir kutu çiğ krema çırpalım)
Kakaolu Dondurma İçin;

1-2 tatlı kaşığı kakao tozu
1 yemek kaşığı damla çikolata

Yoksa siz dondurmanızı dışardan mı alıyorsunuz? Bu Tarifi denedikten sonra Dondurmanızı kolay bir şekilde evde yapabileceksiniz. Bu Tarif kaçmaz, Buyurun serinlemeye.

İlk önce krem şantiyi 200 ml süt ile koyulaşana kadar çırpalım ve buzdolabında bekletelim.
500 ml sütü uygun bir tencereye alalım, içine yarım çay bardağı şeker ekleyelim ve karıştıralım. En kısık ateşte kaynatalım.
Sütümüz kaynamaya başlarken içine salep ve vanilin ekleyip 2-3 dakika karıştıralım.
Ara ara karıştırarak en kısıkta 20 dakika kaynatalım.
Sürenin sonunda ocaktan alalım ve şimdi karışımın ılımasını bekleyelim.
Sütümüz ılıdıktan sonra içine hazırladığımız şantiyi ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar nazikçe karıştıralım.
Karışımın yarısını sade olarak dondurma kabına alalım.
Diğer yarısına 1-2 tatlı kaşığı kakao tozu ve damla çikolata ekleyip iyice karıştırıyoruz. Kakaolu dondurmamızı da ayrı bir dondurma kabına alalım.
Dondurmalarımızı dondurucuya alıp 1 saat kadar donmasını bekleyelim. Sürenin sonunda dondurmaları dolaptan çıkartalım ve çatal yardımı ile karıştıralım. Bu işlemi aralıklarla dondurmalar katılaşıp karıştırılamayacak kıvama gelene kadar 3-4 defa olacak şekilde tekrarlayalım.
Son kez karıştırdıktan sonra kabın kapağını kapatarak 1 gece dondurucuda bekletelim ve servis edelim. Afiyet olsun!
Not: Şantiyi ekledikten sonra içine küçük doğranmış ve püre edilmiş muz veya çilek ekleyebilirsiniz.
Not ; Salepteki tarçın tadını sevmeyen aktardan saf salep alıp kullanabilir.
Not: Dondurucum -18 derecede.
Daha iyi sonuç almak için dondurmayı kalın bir kaba dökelim ve poşete geçirelim. Daha sonraki tarifimde bu şekil denedim sonuç süper oldu.
Not: Buzlanmayı önlemek içim saat başı çıkarıp iyice karıştırmayı ihmal etmeyin. Günlük tüketmenizi tavsiye ederim. Çıkardıktan sonra 2-3 dakika bekletip öyle tüketelim.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:08.