IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2021, 19:35   #1
Ya Hep Ya Hiç
Oktayy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Gelin Ve Kaynana

Vaktiyle köyün birinde eşiyle çok mutlu olan bir gelin yaşar Ancak bu gelin eşinin annesiyle bir türlü geçinemez. Bunda ikisinin farklı kişiliklere sahip olmasının etkisi vardır. Bir türlü anlaşmayı başaramayan gelin eşinin de gelin ve kaynana kavgasından mutsuz olduğunu görünce bu iş için kesin çözüm bulmaya karar verir.

Kaynanasıyla kavga etmekten sıkılan gelin onu öldürmeye karar verir. Ancak eşinin bunu anlamaması gerektiğinden akrabası olan bir baharatçıya gider ve ondan kaynanası için etkili bir zehir hazırlamasını ister. Zehrin anlaşılmaması gerektiğini de vurgular. Bunun üzerine baharatçı gelinin istediği zehri hazırlar ve ona kaynanasına 3 ay bu zehirden vermesini ister. Anlaşılmaması içinde zehri kaynanasının yemeklerine katmasını söyler. Ayrıca şüphe çekmemesi için kaynanasına iyi davranmasını ve onun istediği yemekleri hazırlamasını söyler.

Gelin baharatçıdan zehri alır ve evine gider. Baharatçının dediklerini yapmaya başlar. Kaynanasının istediği gibi davranır ve güzel yemekler yapar. Yaptığı yemeklere az miktarda zehir katmayı da eksik etmez. Zaman geçtikçe kaynanası da ona olan tavrını değiştirir ve kızı gibi davranmaya başlar. Gelin ve kaynananın arasının düzelmesi en çok damadı mutlu eder. Eşinin mutlu olması ve kaynanasının ona iyi davranması gelinin yaptıklarından pişman olmaya başlamasına neden olur.

Bir süre sonra gelin kaynanasını kurtarması için baharatçıdan yardım istemeye gider. Akrabası olan baharatçıya pişmanlığını anlatır ve kaynanasının artık ölmesini istemediğini söyler. Bunun üzerine yaşlı baharatçı ona gülümseyerek geline verdiğinin zehir değil vitamin olduğunu anlatır. Ona bu oyunu oynamasında ki amacın aralarının düzelmesini sağlamak olduğunu ve asıl zehrin ikisi arasındaki kavgalar olduğunu belirtir. Vitaminler sayesinde kaynanasının daha iyi olmasını sağladığını anlatır. Ayrıca kayınvalidesine iyi davranarak onunda iyi davranmasını teşvik ettiğini söyler.

Baharatçıdan duydukları gelini çok mutlu eder çünkü artık kaynanasını sevmekte ve onun ölmesini istememektedir. Bunun üzerine mutlu bir şekilde evine gider ve o günden sonra kaynanasına içinden geldiği gibi iyi davranmaya devam eder. Kaynanasından da aynı karşılığı alınca uzun yıllar anne kız olarak yaşamaya devam ederler.

Alıntıdır.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:58.