IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Haziran 2022, 22:40   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Gümüş gözlü dev masalı


Evvel zaman içinde devlerin hüküm sürdüğü bir ülkede yer alan Kafdağı’nda iyi niyetli bir dev yaşarmış. Bu dev parlak gümüş rengi gözlere sahip olduğundan dolayı Gümüş Gözlü Dev olarak anılırmış ve insanlara iyilik yapmadan duramazmış. Kimin ne yardıma ihtiyacı olsa hemen koşar yaparmış. Ancak bu devin yaşadığı ülkenin hükümdarı olan Sarı Dev onun aksine son derece zalim ve kötü biriymiş. Bu dev hatalı gördüğü herkes için ölüm emri verirmiş. Bu sayede de ülkeye korku salarak yönetirmiş.
İyi kalpli olan devin kardeşi ise Sarı Dev emrinde çalışırmış. Sarı Dev’in kötülüğünü duyan Gümüş Gözlü Dev her gün kardeşine bir şey olacak korkusuyla yaşarmış. Çünkü tek bir kardeşi varmış ve ona bir şeyi olursa yaşlı annesi yaşayamazmış. Bir gün kardeşini görmeye devin sarayına gitmiş ve o gün Gümüş Gözlü Dev’in korktuğu başına gelmiş. Deve yemek götüren Nazlı Çiçek ayağı takılınca yemekleri devirmiş. Bu olay üzerine sinirlenen Sarı Dev yardımcılarına seslenerek Nazlı Çiçek’in damdan atılarak öldürülmesi emrini vermiş.

Kardeşi için verilen kararı duyan Gümüş Gözlü Dev hükümdarın cellatlarının karşısına geçerek kardeşinin affedilmesi için yalvarmış. Onlara başka kardeşi olmadığını ve annesinin onsuz yaşamayacağını söylemiş. Ancak yardımcılar onun sözlerine kanmamışlar ve hükümdar olan devin sözünü tutmak zorunda olduklarını anlatmışlar. Yardımcıları yumuşatmayı başaramayan Gümüş Gözlü Dev kardeşinin atılacağı damın altına gelmiş. Ne olursa olsun onu kurtaracak ve yaşamasını sağlayacakmış. Derken Nazlı Çiçek’in damdan atılma zamanı gelmiş. Yardımcılar dama çıkarak aşağıya doğru Nazlı Çiçek’i atmışlar.
Gümüş Gözlü Dev kardeşinin atıldığını görür görmez damın altına gelmiş ve kardeşi yere düşmeden önce onu kurtarmış. Böylece Nazlı Çiçek abisinin üzerine düşmüş ve yara almadan kurtulmuş. Abisinin onu kurtardığını anlayan Nazlı Çiçek abisine bakmış ancak onun hareket etmediğini fark etmiş. Gümüş rengindeki parlak gözleri gülüyor ancak abisi hareket etmiyormuş. Bunun üzerine abisinin onu kurtarırken öldüğünü anlayan Nazlı Çiçek çok üzülmüş. Bu olay üzerine Kafdağı’nda abisinden daha iyi birisi olmadığına dair ağıtlar yakmaya başlamış.
________________






H u z u r . . .
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:55.