IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Mayıs 2022, 18:01   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sarı oğlan ve yanlış düşünceleri


Bir varmış bir yokmuş evvel Zaman içinde kalbur saman içinde pireler berber iken develer tellal iken çok eski zamanların birinde bir sarı oğlan ve annesi yaşarmış. Onların yaşadığı tepede hiçbir komşuda yokmuş. Tek başlarına yaşayan bu anne ve oğul çok sakin ve sağlıklı bir hayat sürerlermiş. Derken Bir gün bu sarı oğlanın annesi hastalanmış.
O kadar çok hastalanmış o kadar çok hastalanmış ki artık doğal bitkilerle annesini tedavi edemiyormuş. Artık sarı oğlanın elini taşın altına koyma vakti gelmiş ve annesinin yanına gidip demiş ki” anneciğim benim artık gitmem gerek senin için bir çare bulmam gerek. Sen kendine iyi bak. İnşallah güzel bir haberle geri döneceğim demiş ve yola çıkmış.

Sarı oğlan günler boyu yürümüş. Az gitmiş uz gitmiş dere tepe düz gitmiş, artık çok uykusu gelmiş ve bir ağacın dibinde uyuyakalmış. Sarı oğlan derin bir uykudayken rüya görmüş. Rüyasında sarı oğlan dua ediyormuş ve diyormuş ki, “Allah’ım lütfen bize çok para ver de evime yiyecek alabileyim ve annem artık iyi olsun”.
Rüyada, yaşlı bir kadın yanına gelmiş ve demiş ki sen doğru yoldasın. Bu yolda devam et. Sana bir yardım gelecek. Ve çok paran olacak. Bu sarı oğlan heyecan içinde uyanmış ve yoluna devam etmiş. Ve bir bahçede kara kara düşünen bir adam görmüş.
Yanına gitmiş; “Ne oldu amca neden böyle karar kara düşünüyorsun” demiş. Amca da demiş ki “ben bu tarladaki sebzeleri hasat etmeliyim ama tek başıma yapamıyorum. Eğer birkaç güne kadar hasat edemezsen hepsi burada çürüyecek” demiş.
Bu duruma üzülen sarı oğlan amcaya yardım etmeye karar vermiş. Hasat ettikten sonra bu amca sarı oğlana demiş ki; “Sen bana yardım ettim beni kurtardın sen çok iyi birisin. Al sana bu tarlayı veriyorum. Gel benimle yaşa her şey senin olsun” demiş.
Sarı oğlan hayır demiş. Bana Allah’tan yardım gelecek. Ve yoluna devam etmiş. Birkaç gün daha yollarda yürürken, derede mahsur kalan bir tüccar görmüş. Hemen hızla tüccara yardım etmeye çalış. Çok uğraşmış ve sonunda onu kurtarmayı başarmış.

Tüccar ise sarı oğlana teşekkür etmiş ve demiş ki, “sen benim hayatımı kurtardın. Gel benimle yasa bütün malım dükkânlarım her şeyim senin olsun”. Sarı oğlan bu teklife Allah bana daha güzel bir yardım gönderecek diye yoluna devam etmiş.

Bir ay boyunca yollarda olan sarı oğlan saraya denk gelmiş ve bir parça ekmek istemiş ama sarayda kimse ona cevap verememiş. Çünkü kralları çok hastaymış. O yüzden hiç ekmekleri yokmuş. Sarı oğlan koşarak söylemiş ki benim annemin öğrettiği bir ilaç var.
Onu deneyelim demiş ve sonunda bunu denemişler ve birkaç saat sonra kral iyileşmiş. Sarı oğlanın onu iyileştirdiğini duyan kral bütün sarayını sarı oğlana vermeyi teklif etmiş. Gel benimle yasa demiş.

Ama yine aynı sebeple sarı oğlan bu teklife reddetti. Bun oğlan bir gece uyurken rüyasına yine yaşlı teyze geldi ve dedi ki, “artık evine gitme vaktin geldi. Anneni kralı iyileştirdiğin ilaç ile iyileştir.”

Sarı oğlan demiş ki “hepsi bu kadar mı? hani bana büyük bir hediyen olacaktı?” Yaşlı teyze de “karşına üç tane fırsat çıktı ama sen hiçbirini değerlendirmedin. Artık fırsat falan yok. Haydi evine dönme vaktin geldi” demiş.
________________






H u z u r . . .
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:16.