IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Ocak 2022, 08:39   #1
BANLI ÜYE
serCiya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Uyku Cücesi Masalı Oku

Bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde kalbur saman içinde uykunun gözlerden aktığı tatlı bir uyku ülkesi varmış. Tamda bulutların ardında yıldızlarla süslü minik bir kulübe varmış. Burada uykusu ile mutlu şirin bir uyku cücesi yaşarmış. Yıldızlı pijaması, ponponlu külah şapkası ve elinde uyku değneği ile her fırsatta huzurla uyurmuş. Minik cüce sabah akşam demeden devamlı uyurmuş. Çünkü onun en önemli görevi uyumakmış. Uyku ülkesinin bir sakini olmak için uyumak ve görevini düzgün bir şekilde yerine getirmek gerekirmiş. Uyku cücesinin görevi uyumayan çocuklara uyku vermekmiş.

Uyku sorunu yaşayan bir çocuk onun için bir kabusmuş. Çünkü bir çocuk uykusundan olduğunda onun içi huzursuz oluyormuş. Sevimli cücenin gözleri kocaman açılıyor, kulaklarında bir zil durmadan çalıyormuş. Çocukların uykusuzluk sorunu olduğundan uyku cücesinin de uykusu bölünüyor görevinin başına gidiyormuş. Uyku cücesi, uykusuzluğun işaretini aldığında hemen uyku uyumayan şirin çocukları ziyaret edermiş. Uykusuz çocuğun odasına giren uyku cücesi odaya hemen huzur getirirmiş. Elindeki sihirli uyku değneğini çocuğun gözlerinde gezdirirmiş. Çocuğun gözlerinden hemencecik uyku akmaya başlarmış. Sihirli değneğini çocuğun kirpiklerine iki kere tık tık diye vurduğundan çocuk mışıl mışıl uykuya dalarmış.

Günlerden bir gün uyku cücesi tatlı uykusunda kalp çarpıntısı içinde uyanmış. Çünkü onu çağıran uyku görevi varmış. Uyku cücesi kendini birden sevimli çocuk Barış’ın evinde bulmuş. Barış, gün içinde farkında olmadan televizyona daldığı için uyku saatini kaçırmış. Şimdi ise uyku zamanı gelmiş ama çocuğun gözlerinde uyku yokmuş. Bu yüzden uyku cücesine uyku işareti gelmiştir. Uyku cücesinin yine gözleri kocaman açılmış, kulaklarında ki zil çın çın çalmıştı.

Uyku cücesinin görev zamanı gelmişti. Her zaman yaptığı gibi değneğini kaldırıp Barış’ın gözlerinde gezdirmiş ve kirpiklerine iki kere tık tık vurmuştu. Ancak bu sefer karşısında uyuyan çocuk yokmuş. Barış meraklı gözlerle uyku cücesini izliyormuş. Uyku cücesi sihirli uyku değneğini Barışın gözlerine tekrar değdirmiş. Bu sefer minik Barış’ın elleri değneği yakalamış ve çocuk kahkahalarla gülmeye başlamış. Çocuğunun uykusu geleceğine giderek uykusu açılıyormuş. Uyku cücesi ne yaptıysa Barışı uyutamamış. Çocuk uyku cücesinin haline gülmeye devam ediyormuş. Bu durum uyku cücesini endişelendirmiş. Eğer çocuklar dışında birine görünürse uyku cücesi ülkesinde hapsolurmuş. Artık rahat uyuyamaz, çocuklara uyku veremezmiş.

Uyku Cücesi Masalı Oku
İşte uyku cücesi şaşkınlıkla karışık bunları düşünürken bir anda Barış’ın annesi odaya girmiş. Kalbi küt küt korkuyla atan uyku cücesi Barış’ın yatağının altına saklanmış. Barışa iyi geceler dileyen annesi oğluna çok sevdiği bir masalı anlatmış. Bu sırada uykuyu çok seven uyku cücesi de masalın etkisi ile uyuyup kalmış. Uyku cücesinin uykusu çok derinmiş ama Barış’ın uykusu hiç gelmiyormuş. Sevimli çocuk yatağından inerek uyku cücesini uyandırmak için var gücüyle kulağının dibinde bağırmış.

-Aaaaaaaaaaaaa merhaba

Korkuyla uyanan cüce nerde olduğunu unutuvermiş ve can havliyle kafasını yatağa vurmuş. Çocuk gülmekten kendini alamıyormuş. Uyku cücesi ise çok üzgünmüş, ilk kez bir çocuğa uyku veremiyordu. Bu tuhaf durumu çözümlemek isteyen cüce Barışın gözlerini kapatmaya çalışıyor, Barış ise inadına gözlerini açıyormuş. Ne yapsa çözüm üretemeyen uyku cücesi en sonunda dayanamamış ve sormuş.

– Senin uykun neden gelmiyor?

Çocuk uyku cücesinin konuştuğuna çok şaşırmış oda ona soru sormuş.

– Kimsin sen, adın ne?

– Ben bir uyku cücesiyim. Ne zaman bir çocuk uyumasa beni yanına çağırır. Ona tatlı değneğimle uyku akıtır, ninniler söylerim.

Uyku cücesinin söyledikleri bir anda Barışı neşelendirmiştir.



-Aslında ben uyumayan bir çocuk değilim ki… Bütün gün uyudum

-?

-Gerçekten, bugün okuldan eve geldiğimde altı saat boyunca aralıksız uyudum Uyku cücesi

-Ama senin uyku saatinde uyuman gerekiyor.

-Gündüz uyuduğum için şimdide uykum gelmiyor.

Durumu anlayan uyku cücesi Barış’a vaktinde uykunun ne kadar önemli olduğunu, uyku düzeninin kıymetini saatlerce anlatmış. Aslında Barışta uyku düzensizlikten mutlu değilmiş ancak bir kere düzeni şaştığında uyku sorunu ortaya çıkıyormuş. Uyku cücesi o gece sadece Barışla ilgilenmiş çünkü diğer çocuklar mışıl mışıl uyuyor, masal tadında rüyalar görüyormuş. Uyku cücesi tatlı sesiyle Barış’a masal anlatırken bir bakmış ki Barış uykuya yenik düşmüş. Görevini tamamlayan uyku cücesi bir başka çocuğu uyutmak üzere uyku ülkesine geri dönmüş.

Uyku cücesi Barış’ı uyuttuktan sonra pek çocuğa daha uyku cüceliği yapmış. Hiçbir çocukta Barış gibi uykusuz değilmiş. Çünkü değneğinin değdiği her çocuk kolay bir şekilde uykuya dalabiliyormuş. Bunun nedenini uyku cücesi Barıştan sonra keşfetmiş. Belirli uyku düzenine sahip çocuklar hemencecik uykuya teslim oluyormuş. Böylelikle sabahları neşe içinde çok rahat kalkabiliyorlarmış. Düzenli uyku sayesinde çocuklar günün her saati enerjik oluyorlarmış.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:25.