IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Ecem12

 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Eylül 2021, 16:21   #1
BekLentiLer Üzer BekLemeyin
Ecem12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Arı İle Papatya


Bir sıcak yaz günü idi. Her yerde mis gibi kokular ve çiçekler doluydu. Çiçek tarlasında vız vız diyerek uçan arı oldukça neşeliydi. Arı o kadar güzel bir şekilde süzülerek uçuyordu ki papatya hayran kalmıştı. Uçmaktan yorulmuş olan arı papatyanın yanında bulunan ağacın dalına kondu. Arı ile konuşmak isteyen papatya seslenir;

– Ne kadar da güzel bir şekilde uçuyorsun. Ben dünyada olan güzellikleri senin gibi göremiyorum çünkü ben senin gibi kanatlara sahip değilim. Görebildiğim tek şey etrafımda olan çiçekler. Beni alıp gezdirebilir misin? der.

Papatyaya kibirli bir şekilde bakan arı şöyle der;

– Seni nasıl taşıyayım. Ben seni alıp asla taşıyamam. Hemencecik yorulurum. Dünyada bulunan güzellikleri ne yapacaksın, diyerek papatyayı taşımak istemez. Ardından hızla uçarak oradan uzaklaşır. Arının böyle davranması papatyayı çok üzer ve günlerce ağlar. Arı papatyayı alarak gezdirebilirdi. Ancak kibirli davrandı ve papatyayı küçümsedi.

Belli bir zaman sonra havalar soğumaya başladı. Çiçekler solmaya ağaçlarda yapraklarını dökmeye başladı. Ancak papatyanın yaprakları hala duruyordu. Papatya arıyı tekrar görür ve bal yapabilmek için çiçek bulmaya çalıştığını fark eder. Ancak çiçek bahçesinde solmayan tek papatya kalmıştı. Arı papatyaya konmak için yaklaşır ancak papatya buna engel olur. Bu durum karşısında oldukça şaşkın olan arı papatyaya şöyle der;

– Neden konmama engel oluyorsun, Benim bal yapabilmem için sana konmam gerekli, der. Arının bu sözüne karşılık papatya, daha önce kendisine kibirli bir şekilde davranan arıya yaptıklarını hatırlatır. Arı yaptığı hatayı hatırlayınca kendisine oldukça fazla kızar. Daha sonra papatyadan yaptığı bu yanlış hareketten dolayı özür diler. Kibrinden dolayı papatyayı çok üzen ve ona kötü davranan arı, bal yapabilmek için papatyaya muhtaç hale gelmişti. Arının pişmanlığını ve özrünü kabul eden papatya, arıyı yaptıklarından dolayı affeder. Arıyı affeden papatya, onun bal yapabilmesi için üzerine konmasına izin verir. Bu duruma oldukça fazla sevinen arı papatyanın daha önce ondan istediği hayalini gerçekleştirmek ister. Papatyaya dünyanın güzelliklerini göstermek için onu alarak havalanır.


Alıntı
Efendy bunu beğendi.
________________


Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir.
 
Alt 09 Eylül 2021, 16:28   #2
Kayıtlı Üye
Efendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel Hikaye Emeğine yüreğine sağlık

________________


"Gitme!" diyebilecek kadar güçlü olmalı insan.
Çünkü, hiç kimse kaybettiklerini unutabilecek kadar GÜÇLÜ değil..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:25.