IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Ağustos 2023, 01:47   #1
Standart Kiraz Ağacı Masalı

Bir zamanlar bir ormanın derinliklerinde bir köy varmış. Bu köyün içinde büyülü bir göl bulunurmuş. Göle giren insanlar hiç hasta olmazlarmış. Gölün suyundan içtiklerinde oluşan bütün hastalıklar yok olurmuş.

Bir gün Ceylan ve Derya ormanda gezintiye çıkmışlar. İki arkadaş ormanda oyun oynamayı çok severlermiş. Çiçeklerden taçlar yapıp , ormandaki lezzetli meyvelerden yerlermiş. Çiçek toplarken mavi renkte bir ağaç farketmişler. Fakat bu ağaç daha önce yokmuş. Ağacın altındaki çiçeklerde altın rengindeymiş. Ceylan çiçeklerin yanına gelmiş. Kokularını çok merak etmiş. Fakat koklayıp koklamamak arasında kalmış. Çünkü daha önce hiç mavi renkte ağaç ve altın renginde çiçek görmemişlerdi. Ceylan merakına yenik düşmüş ve çiçeklerden birini koparıp koklamış. Koklamasıyla bayılması bir olmuş. Derya şok olmuş ve hemen köydekilere haber vermek için koşmaya başlamış.

Köye geldiğinde Derya yardım isteyip Ceylan’ın ailesine haber vermiş. Köylüler hemen köyün biraz ilerisinde yaşayan Bilge Dede’nin yanına gitmişler. Ailesi hemen Ceylan’ı Bilge Dede’nin evine getirmiş. Ceylan’ın bütün vücudu masmavi olmuş . Bilge Dede hemen Derya’ ya olanları sormuş Derya mavi ağacı ve altın çiçekleri anlatmış. Orada yer alan herkes şok olmuş çünkü daha önce hiç böyle bir olay olmamış. Bilge Dede hemen ağacın yanına gitmiş. Daha önce o da böyle bir ağaç ve çiçekleri görmemişti. Bilge Dede olanlara bir anlam verememiş. Ceylan’ı büyülü göle götürmeye karar vermişler. Yavaşça göle doğru bırakmışlar. Ceylan bir anda uyanmış ve kendine gelmiş. Fakat herkes Ceylan’a çok değişik bakıyormuş. Ceylan kendisine ne olduğunu sormuş. Kimse cevap vermiyormuş. Annesi Ceylan’ın yanına gelip yüzünü ellerinin içine almış. Bilge Dede’nin konuşmasını bekliyorlarmış ama o da bir cevap bulamamış. Çünkü ceylan uyanmış olsa da vücudu hala maviymiş.Olayın üstünden tam bir hafta geçmiş . Fakat Ceylan hala aynıymış. Bilge Dede eski kitapları araştırıyormuş. Her gün ağacın ve çiçeklerin yanına gidiyormuş. Fakat bugün gittiğinde ağacın tekrar yok olduğunu görmüş. Bilge Dede eski kitaplarından birinde kaybolan bitkilerle ilgili bir yazı okuduğunu hatırlamış. Kitabı açıp dikkatle okumaya başlamış. Kitapta eski bir büyüden söz ediliyormuş. Her 100 yılda bir bu ağacın ortaya çıktığını ve onu koklayanları lanetlediği yazıyormuş. Ağaçtaki çiçeği koklayanların vücudunun mavi olduğu da yazıyormuş. Bundan kurtulmanın tek çaresi ormanda bulunan kiraz ağacının meyvelerini büyülü gölün içindeyken yemekmiş. Bilge Dede hemen Derya’ya kiraz ağacından kiraz toplamasını söylemiş. Derya hemen bir avuç kiraz toplayarak büyülü gölün yanına gelmiş ve Ceylan’a kirazları vermiş. Ceylan büyülü gölün içine girerek kirazları yemeğe başlamış. Kirazı yemesiyle Ceylan tekrar eski haline geri dönmüş. Lanet ortadan kalkmış ve Deryayla Ceylan eski günlerdeki gibi ormandaki oyunlarına geri dönmüşler
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:37.