IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Ağustos 2023, 00:03   #1
Standart Ağustos Böceği ve Minik Tırtıl

Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde, yemyeşil kırlarda yaşayan Minik Tırtıl ile ağustos böceği varmış. Her gün birlikte oynar, dans eder ve şarkılar eşliğinde güzel zamanlar geçirirlermiş. Birlikte çiçekten bir çiçege gezerlermiş. Minik Tırtıl artık büyümeye başladıkça, üzerinde garip dikenler oluşmaya başladığını hissetmiş. Bunu gören ağustos böceği arkadaşıyla alay edermiş. Minik Tırtıl bu durumda dolayı üzülür, ama arkadaşını çok sevdiği için bir şey diyemezmiş.

Alaycı ağustos böceği, arkadaşını umursamadan saz çalar ve şarkı söylermiş. Minik tırtıl, bu yaşananlardan dolayı çok üzgünmüş. Tırtılın kendini gösterebileceği bir becerisi yokmuş. Büyüdükçe bu duruma üzülür, keşke ben de ağustos böceği gibi olsaydım der, bunun için yaşlar dökermiş. Bunu gören ağustos böceği arkadaşına teselli vermeye başlamış.

Ağustos böceği, seni her halinle seviyorum. Özür dilerim, demiş. Bir gün Minik Tırtıl kendini hasta hissetmiş. Arkadaşına üzülen arkadaşı başında nameler yakarak ona yardım etmeye çalışmış. Ama Minik Tırtıl iyi olacağına, daha da kötü olmuş. Ağustos böceği ne yapacağını bilemez halde başında beklerken, minik arkadaşına bir şeyler olmaya başlamış. Minik Tırtıl derin bir uykuya geçmiş Vefalı ve vicdanlı ağustos böceği, arkadaşını hiç yalnız bırakmamış. Ona şarkılar söyler ve uyanmasını beklermiş.

Bir dolunay gecesinde göküyüzüne bakarak şarkılarını söylerken ağustos böceği, Minik Tırtılın hareket etmeye başladığını görmüş. Ağustos böceği Minik Tırtılın yanından ayrılmadan beklemiş. Sabah olduğunda arkadaşı Minik Tırtılın kelebek olduğunu görmüş. Gün yükseldikçe, Minik Tırtıl masmavi gökyüzü içinde, kırmızı ve yeşil benekli bir kelebek olmuş. Minik Tırtıl artık mavi bir kelebek olmuş.

Kanatlarıyla göğe yükselen Mavi Kelebek, çok mutlu olmuş. Bunu gören arkadaşı onun için sevinmiş, fakat arkadaşı gidecek diye mutsuz olmuş. Ama Mavi Kelebek arkadaşından ayrılmamış. Ömür boyu dostlukları bitmemiş. Arkadaşı Saz çalarken, minik kelebek ise göklerde kanat çırparmış. Onların dostluğunu gören diğer hayvanlar ise bitmek bilmeyen dostluklarını ve eğlencelerini kıskanırmış. Herkese ve her şeye rağmen onların dostluğu hep devam etmiş ve birbirleri sevmekten hiç ama hiç vazgeçmemişler.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:58.