IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By EsrarLı

 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Temmuz 2021, 20:37   #1
Dalımı incitenin Ağacını kökünden Sökerim...
EsrarLı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İşte En Zehirli hayvanlar

Dünyanın en zehirli hayvanları listesinde zirvede bir yılan türünün ya da bir akrebin olması beklenir. Çünkü bu saydığımız iki hayvan ile daha sık karşılaşırız. Oysa en zehirli hayvan belki adını hiç duymadığımız ve çok ama çok az karşılaşma ihtimalimiz olan bir hayvan.

İşte en zehirli hayvanlar..

KUTU DENİZ ANASI

Dünyanın en zehirli hayvanı Kutu Denizanasıdır (chironex fleckeri). Bu denizanası dokunaçları ile bir insanı ısırdığında 5 dakika gibi kısa bir sürede öldürebilir.1954 yılından beri toplam 5 bin 567 kişiyi öldürdü.



Kutu denizanasının diğer deniz analarından farkı kutuya benzemesi ve her köşesinde 6 şar adet olmak üzere toplamda 24 adet gözü bulunmasıdır. Normalde diğer bütün denizanalarında beyin ile gözleri bulunmamaktadır ve %95’i sudur. Ancak kutu denizanalarının 24 adet gözü bulunmaktadır. 60 tane fazla dokunacı bulunmaktadır ve bu dokunaçlarda 5 milyardan fazla zehirli kapsül bulunmaktadır.

Bu canlı genelde Avustralya ve Asta tropik sularında yaşar. Avustralya denizlerinde yaşayan ve dünyanın en zehirli canlısı olan denizanasının duyargaları yüksek miktarda nematosist üreten yakıcı hücrelerle doludur. Zehirli kapsüllerle dolu dokunaçlarını bir canlıya geçirdiklerinde, o canlının derisini delerek kanına zehrini akıtır. Kısa bir süre sonra o canlının kan basıncı yükselir ve ani kalp durması yani ölümle sonuçlanır. Isırıldıktan sonra yara yeri ovuşturulmamalıdır. Çünkü o bölge hala patlamamış kapsül bulunma ihtimali vardır ve eğer ovuşturursanız o zehirli kapsüllerdi de patlatmış olursunuz

KRAL KOBRA

Dünyanın en uzun zehirli yılanıdır. Boyu 6 metreye kadar ulaşabiliyor. Genellikle yılanla besleniyor.



Bu yılanın tek bir ısırığı bir insanı anında öldürmeye yetiyor. Tek bir ısırığı çok büyük bir Asya filini de 3 saat içinde öldürüyor.

Kobra, avını ısırdığında 8-10 milimetre olan dişleriyle bir yara açıyor ve bu yaradan zehri enjekte ediyor. Kobranın zehri, sinir sistemini etkiliyor. Hızlıca şiddetli bir acı başlıyor. Görüşte bulanıklılık yaşanıyor. Zehir, uyku hali ve hatta felce yol açıyor. Ayrıca, yılan zehriyle temas edildiğinde akut böbrek yetmezliği ortaya çıkabiliyor. İnsanı kısa sürede öldürebilecek bu zehir, sağlık alanlarında da kullanılıyor. Zehir öldürücü bir etkiye sahip olsa da kanser tedavisinde kullanılan etken maddelerden biri.

Bu hayvanlar genellikle Asya, Avustralya ve Afrika’nın çölleri ve tropik bölgelerinde yaşıyorlar.

Av olarak kurbağa, kuş, kertenkele, balık ve küçük memelileri seçiyorlar. Avlarını zehirleyip öyle yiyorlar. 180 kadar türe sahiptir.

MERMER YÜZEYLİ SALYANGOZ



Boyu küçük ama etkisi büyük. Listede üçüncü sırada yer alıyor. Zehri oldukça güçlüdür ve 200 farklı kimyasaldan oluşmuştur. Bünyesinde hem hemotoksin hem de nörotoksin zehirler taşır.

Zehrinin bir damlası bile anında yirmi kişiyi öldürmeye yetiyor. Genellikle tuzlu sularda yaşıyorlar.

MAVİ HALKALI AHTAPOT



Normal boyuttaki bir ahtapottan çok daha küçükler. Ortalama golf topu büyüklüğündeler.

Vücudunda taşıdığı zehirle dakikada 26 yetişkin insanı öldürebilirler. Dünyanın en tehlikeli hayvanları içinde yer alıyor.

ÖLÜM AVCISI AKREPLER



Sanılanın aksine aslında birçok akrep zararsızdır. Çok az türleri canlılara zarar verir. Fakat zarar verenleri de gerçekten çok tehlikelidir.

Bu sarı renkli akrepler dünyanın en tehlikeli canlıları arasında yer alıyor. Bir insanı soktuklarında direk komaya sokarak felç ediyor. Isırdığı canlının sonu da ölümle sonuçlanıyor.

KAYA BALIĞI



Bu balıklar güzellik yarışmasına katılsa herhalde sonlarda yer alırlar. Görüntüleri oldukça çirkin olan bu yaratıklar balık familyasındaki en zehirli tür olarak biliniyor.

Taş gibi görünen yüzeyleriyle oldukça öldürücü.

BREZİLYALI GEZGİN ÖRÜMCEK



Guinnes Rekorlar Kitabında en zehirli örümcek olarak yerini alan bu örümcek türü bir canlıyı anında öldürüyor. Zehrinin 0.006 mg'ı bir fareyi anında yok ediyor.

İşin kötü tarafı bu örümceklerle günlük yaşantımızda da içi içe yaşıyoruz.

ZEHİRLİ KARA YILAN



Sadece bir ısırığı aynı anda 100 insanı ve 25 bin fareyi öldürme gücünde. Kobra yılanından 200 veya 400 kat daha zehirli.

Isırdığı bir insanı en geç 45 dakika içinde alt edebiliyor.

ZEHİRLİ OK KURBAĞASI



Zehirli ok kurbağası olarak biliniyor. Zehrini vücudunun üst yüzeyinde taşıdığı için dokunan insana bile zehirini hemen geçirebiliyor.

5 santimetre büyüklüğündeki bu mavi yaratıkların zehirinin 2 mikrogramı anında 10 insanı ve 20 bin fareyi öldürüyor.

BALONBALIĞI



Omurgalılar içinde en tehlikeli ikinci hayvan olarak biliniyor. Japon balığına benzeyen görüntüsüyle canlılar açısından büyük tehlike yaratıyor. Ülkemizde de yakın zamanda birçok kişi balonbalığını yediği veya temas ettiği için hayatını kaybetti.

Isırdığında canlıları felç ediyor. Birçok kurbanı da 24 saat içinde ölüyor
Furkan bunu beğendi.
________________

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:20.