IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By eLsaa

 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Nisan 2023, 00:38   #1
Kayıtlı Üye
eLsaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İnsan İlişkileri Çocuk Gelişimi İçin Temel Bir Unsurdur

Başkalarıyla kurduğu ilişkiler, bir çocuğun gelişiminin tüm alanlarını ve aşamalarını etkiler. İlişkiler, çocuğunuzun en önemli deneyimleridir, çünkü ona çevresindeki dünya hakkında pek çok şey öğretirler. Ayrıca, dünyayı algılama şeklini de belirlerler.

İlişkiler aracılığıyla çocuğunuz dünyanın güvenli bir yer olup olmadığını, sevilip sevilmediğini, kimlerin kendisini sevdiğini, ağladığı veya güldüğü zaman neler olacağını öğrenir.

Çocuğunuz ayrıca diğer insanların ilişkilerini görerek de öğrenir; mesela annesiyle babasının ilişkisini. Bu şekilde öğrendiği şeyler onun iletişim, sosyallik, davranışlar ve diğer becerilerinin gelişmesi için bir temel oluşturur.

Bir çocuğun en önemli ilişkisi ebeveynleriyle arasındaki ilişkidir. Diğer aile üyeleriyle, bakıcısıyla ve başka çocuklarla kurduğu ilişkiler de gelişimi için çok önemlidir.

İlgi ve sevgi dolu bir ilişki sizin ve çocuğunuzun birbiriniz hakkında her gün daha çok şey öğrenmenize yardım eder. Çocuğunuz büyüdükçe gereksinimleri değişecektir. Nelere ihtiyaç duyduğu ve bu ihtiyaçları nasıl karşılayabileceğiniz konusunda gözlem yapma ve araştırma yoluyla daha fazla bilgi edinerek onun gerektiği şekilde gelişmesine yardımcı olmanız gerekir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
RisK bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:51.