IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç4Beğeni
  • 3 Post By Tuqba
  • 1 Post By Tuqba

 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Aralık 2021, 23:27   #1
Standart Kadinlarimizin Bilmedikleri.

Normal Doğum Yapmak İçin Yapılması Gerekenler

Her kadının hayalinde normal doğum yapmak vardır. Normal doğum anı anne için ne kadar acılı olursa olsun, sonrası için, anne için, bebek için en faydalı, önerilen her zaman tercih edilmesi gereken doğum yöntemidir. Doğumun doğal yöntemidir. Normal doğumu daha kolay bir hale getirmek için*anne adaylarının*bazı uygulayabilecekleri ipuçları vardır.
Doğum korkunuzu yenmek için doğum hakkında bilgi edinmeniz önemlidir. Bunun için doğumla ilgili bilgi veren kitaplar, doğum hakkında açılan kurslar gibi aktivitelere katılabilirsiniz.
Normal doğumu kolaylaştıran şeylerin başında düzenli olarak egzersiz yapmak gelir. Kolay bir doğum için gevşeme egzersizleri yapmak*gereklidir.
Normal doğum için nefes kontrolü çok önemlidir. Doğum kurslarında nefes teknikleri öğretilmektedir. Siz de doğum kurslarına giderek nefes tekniklerini öğrenebilir, doğumunuza kadar bu nefes hareketlerini çalışabilirsiniz.
Anne adayının doğum için desteklenmesi çok önemlidir. Hem doğum anında hem de doğumdan önce anne psikolojisi ve rahat, kolay doğum için annenin isteklerini bilecek, ona her türlü yardımı sağlayacak bir kişinin olması çok önemlidir.
Doğumun yaklaştığını anladığınızda hastaneye gitmeden birşeyler atıştırabilirsiniz. Aç karnına doğum yapmak daha zor olabilir. Doğumdan önce yiyeceğiniz yemek, kolay doğum için size yardımcı olacaktır.
Kolay normal doğum için yapılması gerekenlerden birisi de hareket etmektir. Unutmayın ki hamilelik hastalık değildir. Eğer çeşitli nedenlerden dolayı sorunlu bir hamilelik geçiriyorsanız elbette doktorunuzun talimatıyla yatabilirsiniz. Ancak bunun haricinde rahat bir doğum için hareket halinde olmanız gereklidir.
Kendi kendinize doğum planı yapabilirsiniz. Bunu daha önceden araştırıp doğum bittikten sonra sizi bekleyen işler neler araştırabilirsiniz. Böylelikle sürpriz bir şeyle karşılaşmamış olur, sizi neyin beklediğini bilmiş olursunuz.
Doğumun sonuna doğru yaklaşırken doktorunuzla doğum hakkında mutlaka konuşmalısınız. Kafanızdaki tüm soruları doktorunuza sormalısınız. Bu sizi rahatlatacaktır.
Doğum zamanı yanınızda çok kişi olmamasına dikkat edin. Yani doğuma kalabalık bir şekilde gitmeyin. Yanınızda az kişi olması her zaman iyidir. Doğumda size destek olacak kişilere ihtiyacınız vardır.

Ben Uzman Jinekolog Doktor Tugba Altinkara
Bu konularin Dogum ile alakali Konulari Bilmeyen kadinlarimiza Yardimci Olacagini tahmin ediyorum.

Saygilarim ve Sevgilerimle.
AntepLi, KahKaha ve KarS-KaleSi bunu beğendiler.
________________

Gereksiz Elestiri, Gizli Hayranliktir..
 
Alt 16 Aralık 2021, 00:46   #2
Standart

Ne güzel bir konu.
O yüzden bu konuyu hamilelik ve bebek forumumuza taşısam, belki daha fazla kadın okuyabilir.
Olur mu @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hanım?

________________





 
Alt 16 Aralık 2021, 12:29   #3
Kayıtlı Üye
KarS-KaleSi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık Canım

 
Alt 24 Aralık 2021, 21:48   #4
Standart

Kahkaha tabiki benide bilgilendirin lutfen.

KahKaha bunu beğendi.
________________

Gereksiz Elestiri, Gizli Hayranliktir..
 
Alt 24 Aralık 2021, 21:49   #5
Standart

Kadinlarimizin bilmedigi konularda bir doktor olarak her zaman yardim ci olmak isterim soru/sorunlarinizi benimle.paylasabilirsiniz.

________________

Gereksiz Elestiri, Gizli Hayranliktir..
 
Alt 24 Aralık 2021, 22:00   #6
Standart

Hamilelik Döneminde Anne Adayının Psikolojisi
Hamilelik dönemi birçok kadın için mutluluk ve üzüntü, cesaret ve kaygı, yalnızlık ve birliktelik gibi zıt duyguların bir arada olduğu bir duygusal dalgalanma dönemidir.

Bu dönemin nasıl geçirileceği ve kadın üzerindeki psikolojik etkisi öncelikle anne adayının anneliğe duygusal olarak ne kadar hazır olduğuna bağlıdır. Anne adayının eşi ile olan ilişkisi, fiziksel sağlığı, kendi çocukluk deneyimleri ve ailesi ile olan ilişkileri gibi faktörler de hamileliğin anne adayı üzerindeki psikolojik etkisini belirlemektedir.

Hamilelik dönemi kadının eşi ile olan ilişkilerini, yaşamda üstlendiği rolü sorguladığı bir dönemdir. Hamile olduğunu öğrendiği andan itibaren anne adayı bir yandan heyecanlı bir bekleyiş yaşar ama bu heyecana kaygılar da eşlik eder. Doğum, bebeğin sağlığı, bebeğin bakımı, emzirme gibi birçok konuda yaşanan bu kaygılarla baş edebildiği ölçüde stressiz bir hamilelik geçirecektir. Bu durum, henüz anne karnındayken bebeğin de ruhsal sağlığını yakından ilgilendirecektir.

Bu dönemde yaşanan korkuların ve kaygıların çoğu son derece normaldir. Bu kaygıların bir kısmı vücuttaki fiziksel değişikliklere bağlı, bir kısmı da yaşantılarla ilgilidir. Bu dönem anne adayının kendini, kadınlığını, değişkenliklerini, duygulanımlarını keşfetmesi için ideal bir dönemdir. Yepyeni, farklı bir beni keşfetmek ve içinizde daha önce tanımadığınız duygularla tanışmak bu dönemi aslında benzersiz bir dönem yapar. Hamilelik dönemi kısa süren ama kadının kendisi için değerli bir dönemdir. Annenin yapması gereken kaygıları ve korkuları bu dönemin doğal bir parçası olarak kabullenip, arkasına yaslanıp hamileliğin keyfini çıkartmak olmalıdır. Özellikle anne adaylarının korkularını, kaygılarını eşleri ile paylaşması ve ebeveyn olma sorumluluğunu birlikte alarak birbirlerine destek olmaları gerekmektedir.

Çocuk yetiştirmek hamilelik döneminde başlayan bir süreçtir. Anne adayı kendi duygularını doğru tanıdıkça ve tanımladıkça bebeğine daha sağlıklı bir anne modeli oluşturacaktır. Eğer duygularını tanımaktan kaçınır, onları görmezden gelirse, destek almaz ise gerginlik ve stres dolu bir dönem yaşanması ve bunun bebeği de etkilemesi kaçınılmaz olacaktır.

Hamilelik döneminde oluşan kaygılarla başa çıkabilmek için; eş desteği, aile bireylerinin desteği, hamilelik dönemi, doğum ve sonrası hakkında bilgilenme, gevşeme egzersizleri gerekir.
Hamilelik doneminde hamile kalan anne adayinin psikolojisi bozuk olabilir ve bazen istemeden hormonlar yuzunden etrafindaki insanlari kirabilir.
Bu konuda etrafinizdaki hamile olan anne adayinin bazen sizi terslemesi, ters cumle kullanmasi, ve kirici kelimeler soylemesini duymamazliktan geliniz.
Ben jinekolog doktor tugba altinkara, sizlere onerilerim bunlardir.

________________

Gereksiz Elestiri, Gizli Hayranliktir..
 
Alt 24 Aralık 2021, 22:41   #7
Standart

Alıntı:
Tuqba Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kahkaha tabiki benide bilgilendirin lutfen.
Taşıdım Tuğba Hanım.
Keyifli forumlar

________________





 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:42.