IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By MaviS

 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ekim 2023, 16:54   #1
Standart Hamilelikte Sık Görülen Şikayetler ve Öneriler Nelerdir?

Hamilelikte Sık Görülen Şikayetler ve Öneriler Nelerdir?

Gebelikte Çatlak: Kilo artışı sonucu cildin gerilmesiyle ve hormanlara bağlı olan bu çatlaklar, özellikle karın, kalça ve bacakların üst kısımlarında belirgindir. Hamilelik öncesi selüliti olanlarda deri altı dokusu zayıf olduğu için daha sık görülür. Yüzme ve hafif jimnastikle cildin esnekliği attırılabilir. Karın, kalçalar ve bacaklarınıza kremle düzenli masaj yapın. Bu çatlaklar önlenemese bile rengi açılır ve sedef rengi olur.

Varisler ve Ödem:Hamilelikte, bacaklarda varis ve ödem gibi şikayetler ortaya çıkabilir ya da eskiden var olanlar şiddetlenebilir. Bacaklarınıza soğuk su ile masaj yapın. Varis çorabı kullanabilirsiniz. Otururken ayaklarınızı yüksekte tutun. Meyve suyu için.

Kabızlık ve Hemoroid (Basur): Basur ve kabızlık, hamilelikte sık görünen rahatsız edici bir durumdur. Kahvaltıdan önce bir bardak su için. Bol su, meyve suyu ve bitkisel çay için. Bol bol hareket edin, egzersiz yapın. Posalı yiyecekler yemeye çalışın.

Göğüslerden Sıvı Gelmesi: Altıncı aydan sonra göğüslerden kolostrum (ilk süt) denen yoğun bir sıvı gelebilir. Bu, bebeğin ilk günlerde ihtiyaç duyduğu besinleri içeren ilk süttür. Bu sütü sadece kurulamak yeterlidir. Daha fazla süt gelmesi için göğüslerinizi sıkmayın.

Bulantı ve Kusma:azı gebelerde hiç gözükmezken, bazılarında serumla beslenmeyi gerektirecek kadar ciddi boyutlarda olabilir. Genellikle 4 aydan sonra kendiliğinden geçer. Az miktarda sıkyemek yiyin. Yağlı yemeklerden ve kahveden kaçının. Su ve tuz kaybına yol açan aşırı kusmalarda doktorunuza başvurun.

Anemi (Kansızlık):Hamilelikte kansızlık genellikle demir eksikliğine bağlanır. Yorgunluk ve halsizliğe neden olur. Demir içeren besinler almaya çalışın. (Et, kiraz, kayısı, badem, yeşil sebze.)

Mide Yanması: Mide ekşimesi şeklinde hissedilir ve özellikle yatar pozisyonda daha fazla görülebilir. Sigara, alkol, kahve, şeker, kızartma ve çok baharatlı yiyeceklerden kaçının. Günde yarım litre ılık süt içmeye çalışın. Akşamları hafif yiyecekler yiyin ve yatağınızın baş tarafını yükseltin.

Kas Krampları: Hamilelikte sıkça görülen daha çok bacaklarda olan rahatsız edici bir durumdur. Bacak kaslarınızı gerin, bir dakika gergin durumda tutun. Bacaklarınıza masaj yapın ve uzatarak dinlendirin. Süt ve süt ürünleri gibi kalsiyum açısından zengin gıdalar alın.

Cilt Renginde Koyulaşma: Hamilelikte cilt renginin koyulaşması doğaldır. Vücuttaki yara izleri, benler büyür ve koyulaşır. Yüzde bebek şeklinde (gebelik maskesi) kahverengi renk değişimi olabilir. Bunun için endişelenmeyin hamilelikten sonra geçecektir.

Kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
She bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:34.