IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Ağaç Şeklinde Aç30Beğeni

Kilitli
 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Ağustos 2021, 11:33   #11
BiTTi DiYe ÜzüLDüğüM TeK ŞeY SaRjıM🤜🤛
Bitti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Seçilme hakki verildi seçme hakki verildi atatürk ne gerekiyorsa refah icinde o zamandan bu zamana kadar yaşamamıza olanak sağlayan büyük insan, bugun atalarımızın kemikleri sızlıyor! Bunlari kabul etmek vatana ihanettir! Vatandaşın hakkini onlara vermen ihanettir! Bunlara susarsanda ihanettir! Kendimce......
Ülkendeki ac insanlari doyur onlarin hakkını verde oyle gec onlar kardeştir de. Kardesim falan değiller sömürgeci onlar..
Ülkeye alırken sordun mu? Bu haklari verirken sordun mu?
Hayır... peki neden? Çünkü baska bişey düşünüyorlar.
Afgan'i ajan gibi suriye'lisi seri katil gibii birimizi öldürüyorlar birimize tecavüz ediyorlar saymak istemiyorum herkes biliyor sonumuz kötü... allahim hayırlara yorsun ama sonumuz kötü.
Kendi içimizde ırk ayrımı yapariz türk kürt ayrımı yapan zihniyetsizler var bu kararı irkci bir karar olarak gormek istemiyorum derhal ülkemizden çıksınlar çocuklarımızın geleceğimizin haklarını onlara yedirmek istemiyorum.
Almasaydınız ülkemize böyle kararlara da gerek kalmazdı
Ne olursa olsun ben ulkemde mülteci istemiyorum...!

Yazgı bunu beğendi.
________________


 
Alt 09 Ağustos 2021, 12:01   #12
Webmaster
Microsoft - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Valla olmasın eksik olsunlar;p ( yanlış yazmışım )

Erkek almayın adam olan adam önce kendi toprağını savunur, neslinin devamı için ailesini gönderip kendisinin vatanını savunması lazım.

Vatanını savunmayı bile düşünmeyen " vatansever " olmayan adamın bu topluma veya farklı bir vatana hiç bir faydası olmaz olamaz.

BoSs ve Yazgı bunu beğendiler.
________________




 
Alt 09 Ağustos 2021, 12:17   #13
Kayıtlı Üye
HaLiL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ben şahsen ilk zamanlarda acıyordum insanlık halidir yardımcı olmak lazım diye fakat bu mülteci olayları olmaya başladığından beri ülkemizde, hırsızlık, çocuklara ve kadınlara taciz artmaya başladı, Özellikle bi kaç gündür haber okuyorum mesela dün bi haber okudum 9 yaşında çocuğu 4 afgan apartmana sıkıştırmış taciz etmeye çalışmışlar, daha öncede parkta bir kıza yine afgan saldırmıştı, valla isteyen ırkçı olduğumuda düşünebilir ancak ben bu afganları kesinlikle ülkemde istemiyorum sabırda bi yere kadar..

Yazgı bunu beğendi.
 
Alt 09 Ağustos 2021, 13:39   #14
Standart

sanıyorum bu konu gündemi aştı, hatta gündeme başka bir hızlı ve densiz bir haber oturdu. şöyle ki;

Alıntı:
Kendini gazeteci olarak tanıtarak sosyal medya ve YouTube da faaliyet gösteren Sunatullah Saadat isimli bir kişi, Türk kadınlarına hakaret ettiği bir videoyla gündeme oturdu. Sığınmacılara yönelik zam teklifiyle günlerce konuşulan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın şahsına da bazı sözler sarf eden şahıs, Özcan için ağır ifadeler kullandı.

Afgan sığınmacıların Türkiye'ye giriş yaptığı görüntüler ülke gündeminin birinci sırasında yer alırken Afgan bir gazeteci paylaştığı videoda Türk kadınlarına ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a ağır hakaretler etti. Sunatullah Saadat isimli gazeteci yayınladığı videoda, "Göğüslerini göstererek para kazanan sizin gençleriniz değil mi?" diyerek olay yaratacak sözler sarf etti. Afgan gazetecinin bu ifadelerine sosyal medyadan tepki çığ gibi büyüyor.​
bunlar yakında kendi mahallelerini kurarlar, amerikadaki çin mahallesi gibi. kendi mafyaları bile oluşur.
daha uzun ve sert yazmak istiyor canım da, canımın da her istediğini yapmamak şu aralar elzem.

hepimize geçmiş olsun, durumumuz tam bir facia.

HaLiL ve Lareina bunu beğendiler.
________________


eksik başlayan hiçbir hikaye, tamamlanmaz.
 
Alt 09 Ağustos 2021, 20:07   #15
Kayıtlı Üye
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

10 katına gerek yok bizim gibi vergilerini ödeyecekler devlet yardımı kesicek kirasını ödeyecek bu kadar onlar zaten terkederler ülkeyi

Yazgı bunu beğendi.
 
Alt 12 Ağustos 2021, 16:25   #16
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Microsoft Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Valla olmasın eksik olsunlar;p ( yanlış yazmışım )

Erkek almayın adam olan adam önce kendi toprağını savunur, neslinin devamı için ailesini gönderip kendisinin vatanını savunması lazım.

Vatanını savunmayı bile düşünmeyen " vatansever " olmayan adamın bu topluma veya farklı bir vatana hiç bir faydası olmaz olamaz.
Fayda görmekten geçtik zararı olmasa yeter diyoruz artık.

________________

 
Alt 16 Ağustos 2021, 09:12   #17
BANLI ÜYE
serCiya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hani şu vardır mültecidir yardımcı olursun hayır işlersin ama bu artık hayrı geçti biz doğuda Kürt esnaflarınin Kürt tabela asmaktan çekiniyoruz ama adamları hiç çekinmeden arapsaça tabela asıyor hani arapsaç sevmiyoruz değil ama biz Kürt olarak bu vatanın bir ferdi olarak Türkçe konuşup yazıyorsak onalrda bunu yapmak zorunda
Biz insana insan olduğu için değer veren bir milletiz
Herkesin fark etiği Gibi bir afkan göçü ile karış karşıyayız dikatimi çeken tek şey bunların aile ile değil hepsi genç ne bir yaşlı ne bir bayan ne bir çocuk olmadan buraya ellerini kollarını sallayarak girmeleri bunların derdi sığınma falan değil beli oldu
Allah sonumuzu hayır etisin

 
Alt 16 Ağustos 2021, 09:13   #18
Dalımı incitenin Ağacını kökünden Sökerim...
EsrarLı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Sinirlerim bozuluyor bize zorla insan öldürtecekler istemiyoruz kardesim iste getirmeyin olanida göndersinler

________________

 
Alt 17 Ağustos 2021, 13:07   #19
...HÜKÜMSÜZ...
BoSs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bu konu üzerine uzun uzun konuşulur. Doğru bildiğim şeyler vardır. Çizgisinden ayrılmadığım. İnançlarım, yaşadıklarım, tecrübelerimin bana öğrettiği şeylere göre, bir yerden sempati toplamak, menfaat çıkar ilişkisine girmek, kazanç elde etmek gibi şeyler yüzünden yardıma muhtaç hale düşmüş bir insanı ötelemek farklılaştırmak bana göre şeyler değil. Bunu yapanı da düşüneni de sevmem. Benimsemem.

Yardım için bir kişi kapıya geliyorsa geri çevrilmez. Hata yapmış olabilir, karakterini sevmiyor olabiliriz ama bu ona yardım etmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. E tabii ki bu durum görecelidir. Doğrusu yanlışı olmaz kişiden kişiye değişen bir durum düşüncelere saygı duyarım.

Herkesin dilinde bir mültecilerin rahatlığı, kendi ülkeleri gibi yaşıyorlar, lafları hangi ülkede bir Türk'ün yaşamını gördünüz?

Evet karakter olarak rahat insanlar olabilirler, davranışlarını sevmeyebiliriz, ahlakları bize uygun olmayabilir ama bu durum gitsinler nasıl rahatlar benim ülkem ben rahat değilim onlar rahat gibi saçma sapan çocukça söylemleri yapmak için sebep olmamalı. Yanlış anlamayın kendi fikrim fikirlere saygı duyarım

Yardıma muhtaç kim olursa müslüman,yahudi,hristiyan farketmez aynı ev sahipliğinin yapılmasını isterim.

Avrupa'da yaşayan Türklerin nasıl bir yapıya sahip olduğunu herkes biliyordur. Burada ki Suriyeliler için söylenen şeylerin kat ve kat fazlası orada ki Türkler de bulunmaktadır. Kendi yaşamımızın kalitesizliğini, ya da millet olarak psikolojik sorunlarımızla yaşamayı öğrendiğimizden sorunlu hayatlar bizlere normal geldiğinden bu insanların rahatları gözümüze batıyor bütün olay bu.

Evet gidip ülkelerinde savaşabilirler, orada kalabilirler, vatanlarını koruyabilirler. Ama kimse orada nelere maruz kalındığını bilmiyor. Bizim askerimizin bile aylarca 2 km lik bir tepeyi aşamadığı yerde silahsız savunmasız çoluklu çocuklu insanların nasıl orada kalmasını bekleyebilirsiniz zalime karşı. Bu şekilde ki tavırlara sadece gülüyorum. Başınızın kenarında top patlasa korkup bayılacaksınız gidip savaşsınlar diye çok rahat şekilde konuşabiliyorsunuz. Adam gelmiş buraya ülke dediği bir şey kalmamış her şeyi gitmiş savunacak bir değeri kalmış namus rızık hiçbir şey ortada yok adam neden üzülsün daha ülkesine gitmeye çalışsın hayat devam ediyor bir şekilde bakacak hayatına mutlu mu olmasın? Her gün her bir köşede ağlayan suriyeli mi görünce rahatlayacaksınız?

Yaptıkları ettikleri hatalar var yok değil hak veriyorum. Ama bu bu şekilde tavır sergilemeye sebep değil. Bu belediye başkanı olan şahısta bu tavırda ki insanların her zaman ki olan şeyler gibi yine asıl koyun sürüsü olan zihniyetin ekmeğini yemek başka bir şey değil.

Her milletin iyisi kötüsü var. Bizim ülkemizin yok mu?

Gaziantepte suriyeli kirayı veremiyor bizim Türk vatandaşımız aslan parçamız namus bekçimiz vatan sevdalısı arkadaşımız gidiyor karısını ima ederek bir şeyler söylüyor ödeme ile alakalı. Sonra adam bıçak çekip bıçaklıyor. Hadi suriyeliler ülkesine. Bu mu adalet? Bu mu insanlık?

Bir olaya tarafsız bakacaksınız. Doğru düşüneceksiniz.

Yazgı hanım yazmış yeni okuyabildim. Suriyeli kız kalk ben oturcam dedi demiş. Kızın yaşı küçük olabilir, nasıl davranacağını bilemeyebilir, herhangi bir sorunu olabilir. Zaten asıl mesele bu tam olarak bu. Bu olayı ben gidip küçük bir çocuğa anlatsam bu şekilde kötü lanse ederek e ne olacak o çocuk? Bu şekilde büyüyecek kin nefret haset dolu. Hop ondan sonra al sana belediye başkanı.

Mülteciler ülkenin avrupaya karşı elinde ki en büyük kozudur. Bir gün gelecek hepsinin ne kadar büyük koz olduğu anlaşılacak. Devleti seversiniz sevmezsiniz. Kimse karışamaz buna. Ama herkes tarafından bilinmesi gereken şey bu devlet salak değil. Telefon elinizde koltukta otururken düşünüp yazdığınız şeyleri bu insanlar yapmadan 50 defa düşünüp planlıyor. Yeni neslin z kuşağının bu şekilde cahilce gelmesi beni fazlasıyla üzüyor. Tamamen duygusal ve fevri hareketler sergiliyorlar. Strateji plan program hiçbir şey yok.

Bu belediye başkanının aldığı karar alınabilir problem değil. Zamanında da benzeri şeyler alınmış Osmanlı da. Ama bunu bir hareket öncülük kışkırtma gibi yapmak çok yanlış bir durum. Afgan geliyor suriyeli geliyor o geliyor bu geliyor gelsin kardeşim. Gelsin keşke bunlar gibi 10 tane yerden daha gelebilseler. Daha fazla insana erişebilsek. Bunların ne kadar büyük bir güç olduğunu koz olduğunu neden insanlar anlamak istemiyor ben cidden anlamıyorum. Suriyeli var iş yok iş bulamıyoruz. Evler pahalı. Bunların sebebi suriyeliler mi yoksa sizler misiniz?

Ev bulamıyoruz diyorlar sizler sizlerin tanıdıkları bu ülkenin insanları menfaatçi çıkarcı davranıp hareket ediyorsa kiraları yükseltiyorsa bundan suriyelilerin ne suçu var. Her kaos ta kar etmeyi amaçlayan bir milletiz biz. Objektif bakacaksınız. Önce kendimizi düzelteceğiz.

İş bulamıyoruz diyorlar. E çalışan nesil mi var. Evet işçi bulamıyoruz yok. Kimse çalışmıyor. Tembel bir milletiz. Yeni gelen nesil daha da tembel. Neden ekmek parası için çalışanlar gözlerinize batıyor.

Çok derin tartışılacak, uzun vadede daha değişik olayların olacağı, bu olayların daha da artacağı, bir çok yeni tartışma ortamına sebebiyet verecek bir konu. Herkesin fikrine saygı duyarım. Ama önce millet olarak öz eleştiri yapmayı ve artık şu parti bu parti demeden ülkede ki siyasetçi kılığında ki böyle soytarıları göğe çıkarmayı bırakalım. Bu ülkede siyaset yok. Bu ülkede rant yandaşlık ve menfaat var. Kimse kendini kandırmasın. Onun bunun soytarıların oyunlarına dahil olmayın.

Yazgı bunu beğendi.
________________

Yaşadığım kayıplarda kazancımdır. Ben asla kaybetmem.



İLLEGALİ SEVİN



E-İMZALIDIR


www.İrcForumu.org
 
Alt 22 Ağustos 2021, 12:41   #20
Kayıtlı Üye
Keystone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İstemiyoruz kardeşim memleketimize gelmeyin.
Çıkın gidin hayatımızdan yahu bi rahat bırakın Allah Allah

 
Kilitli


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:01.