IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç30Beğeni

Kilitli
 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Ağustos 2021, 02:28   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 5. Haftanın Polemiği : Mültecilerden 10 Katı Fatura Alınması Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?




Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan kentte yaşayan mültecilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapılacağını açıkladı. Özcan "Gitsinler istiyoruz. Gönderelim gitsin" dedi.


Sizce bu uygulama Irkçı bir yaklaşım mı yoksa yerinde bir karar mi?

Ülkemizden mültecilerin gitmesi konusunda etkili bir yöntem olabilir mi?

İnsancıl yönümüz ağır bastığında doğru olmadığını söylüyor vicdanımız ancak görüyoruz ki Türkiye bizden çok onların ülkesiymiş gibi davranıyorlar.

Geçen akşam salıncakta sallanıyorum Suriyeli bir genç kız geldi oraya ben oturacağım kalk dedi bana. Kendimi başka bir ülkede hayal ettim. Ben aynısını yapamazdım sanırım. Enteresan geldi. Git başkasına otur dediğim halde tepemde bir süre dikili kaldı. Hayret. ;d

Artık gitsinler istiyoruz evet. Yöntem ne kadar doğru bilemem ama Suriyelisi, Iraklısı, Afganı şu an Türkten çok mülteci var ülkede. Kolunu sallasan mülteciye çarpıyor.

Sizin bu konu hakkındaki görüş ve düşünceleriniz nelerdir?
BoSs, IneGoL, Ecem12 ve 2 diğerleri bunu beğendiler..
________________

 
Alt 09 Ağustos 2021, 02:32   #2
...HÜKÜMSÜZ...
BoSs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Gün içinde uzun düşüncelerimle burada olacağım.

________________

Yaşadığım kayıplarda kazancımdır. Ben asla kaybetmem.



İLLEGALİ SEVİN



E-İMZALIDIR


www.İrcForumu.org
 
Alt 09 Ağustos 2021, 07:42   #3
Teşkilat-ı Mahsus
SoN_BaRoN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ben Kendi Fikrimi Söyleyeyim Bence Bunlara Bir Yaptırım Olması Lazım

Yazgı bunu beğendi.
________________


Ne Sevdiğim İçin Yaşıyorum Ne Vatan İçin Ölebiliyorum
 
Alt 09 Ağustos 2021, 08:00   #4
Ozi
M.K.A
Ozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Belediye başkanının aldığı karar bir yandan doğru diğer yandan da yanlış. Zam getirebilir, çünkü bizden daha refah içinde yaşadıklarını hepimiz biliyoruz. Artık birilerin buna dur demesi lazımdı bunuda belediye başkanı yaptı. Şimdi gelelim yanlış yönüne. Yanlış yön şu ki hepimiz gitmelerini istiyoruz. Artık devletin birşey yapması gerek bu tarz yöntemlerle caydırma değilde tümden tüm mültecileri ülkeleriine gönderilmesi gerek. Sebepte şu ne yazık ki her alanda yavaş yavaş çöküyoruz. Türkiye olarak yardımeli uzatıyoruz ama bazı şartlar görmezden geliniyor. Mülteci alıyorsan ülkeye kamp kurun. Bu ülkenin vatandaşı bir ton vergi ödüyor. Vatandaşı bu saçmalığı haketmiyor. Ayrıca işsizlik var ekonomimiz belli dolar euro havada gram altın fiyatı dayanmış 500 liraya. 2 kişi bir evi zor geçindiriyor günde 1 öğün yemek yiyebiliyorlar sırf kira fatura ödeyebilsinler diye heryerden kısmaya çalışıyorlar. Soruyorum arkadaşlar bu mültecilere yazıkta bize yazık değilmi? Rabbim esirgesin biz bu durumlarda olsaydık bizi hiçbir ülke kabul etmezdi suriye bile kabul etmezdi. Kaldı ki bizde kaçıp gitmezdik ve tarih boyuncada kaçmadık canımızla kanımızla bu ülkeyi kazandık. Bu vatandaşa yazık değilmi. Bu ülkede ne savaşlar kazanıldı. Bu ülke neler atlattı. Bu ülke kolay kazanılmadı. Bu ülkenin kurtuluşunda askeri sivili onbinlerce şehit düşmüş insanımızın Kanı var. Yazık değilmi onlara ülkeyi başka devletlere peşkeş çekiyorsunuz. Ve arkadaşlar şunuda söyleyeyim bizler birgün patlayacağız evet ama mültecilerde bize patlayacak işin sonu iyi bitmeyecek düşman olacaz. Ve birgün bu ülkeyi sahiplenecekler. BEN ÜLKEMDE MÜLTECİ İSTEMİYORUM...

Yazgı, Bitti, Lareina ve 2 diğerleri bunu beğendiler..
________________

 
Alt 09 Ağustos 2021, 08:53   #5
Ya Hep Ya Hiç
Oktayy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ne 10 Katı fatura al ne de ülkeye mülteci al.

Yazgı ve Ecem12 bunu beğendiler.
 
Alt 09 Ağustos 2021, 09:12   #6
emotions and memories
Rü_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bence yanan ormanlarda hepsi işçi olarak çalıştırılmalı yeniden ağaç dikilmesinde yardım etmeliler. ülkenin kıymetini bilmeliler tamam hepsini. içine almak istemiyorum bı kısım çok iyi..çalışmayıp orda burda gezip milletin parasını yiyemezler .

Yazgı bunu beğendi.
 
Alt 09 Ağustos 2021, 10:23   #7
Kayıtlı Üye
EzeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Mülteci demiyelim lütfen saygısızlık olur..

Onlar bu ülkenin sayılı insanları... Öle deilmi..
Bizim ülkenin vatandaşı annesinin kolundaki bileziği almak için annesinin kolunu keser..
İnşaat işçisi vatandaşımıza 5 .inci insan muamelesi yapılır. Evet 5 dedim o 2. Vatandaş muamelesi geride kaldı. Çünkü ülkemizde Türkiye harici suriye, afgan, alman, ne ararsan var. Esnaflar kan ağlar. Biz nasıl mülteci hanım efendi ve beyefendi zadelere mülteci deriz .. Haksızlık yapmayalım... Yazık yazık cokyazık. Kendi ülkemizde adım başı cami var hepsi boş, adım başı hastane var bizden çok başka ülke vatandaşı, pazarlar dolu el yakar, su parası gelir 200 TL elektrik gelir 700 TL geçim zor.. Yaw orman yanar, iban , parmağı işaret eder, su bakan git sen gel, parmağı cıtlatıt, kampanya, neyin kafası bu ... Belediye karar almış , alsa ne yazar, önce kendi vatandasın aile şiddet tek nedeni olan boşanma olayına sebep olan bu olaya el at.. Defolun gidin, kendi ülkemdeki geçim zorlu yaşayana yardım etmek varken... Ne bu dünyada ne öteki alemde hakkım haramdır..kendi ülkemdeki insanlara zulüm ve AC bırakmasına sebep olanlara.. Canları sıkılır..kimi katledek, canları sıkılır 2 aylık askerleri eğitimsiz doğuya operasyona, ne ayaksınız lan siz... Kendinize gelin... Bu bayrak siz olmasanızda dalgalanacak.. Siz olmasınızfa ezan olunacak,siz olmasınızda, yolda AC kalanlara allah bizleri yollucak.. Amenna allah kerim en iyi bilen odur..

ÖNCE İNSAN OLALIM....
KİMSESİZLERİ DOYURALIM
CEVREMİZİ KORUYALIM.
YAVRULARIMIZA SAHİP CIKALIM
HAK YEMİYELİM..
SAYGILAR

BoSs, Yazgı ve Bitti bunu beğendiler.
 
Alt 09 Ağustos 2021, 11:10   #8
www.Bizdesohbet.com
Arjin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hayat zam oLmuş gelde faturalara sor öyle bi günler yaşiyoruz ki buna ne bizim aklımız alıyor nede yapanların Bazen destek olcamiz şeylerin farkina varip bide öyLe denemeliyiz..

BoSs ve Yazgı bunu beğendiler.
________________

 
Alt 09 Ağustos 2021, 11:18   #9
Standart

Ülkemizi Açıp kendi vatandaşımıza bile yapamadığımız yardımı yaptik.. Sonucunda verdikleri zararlar bizim ülkemizin sağladığı faydalarla bizim insanımıza kafa tutmalar.. Hiç gelmemeliydiler ve artık gitmeliler!!!

Yazgı ve Lareina bunu beğendiler.
 
Alt 09 Ağustos 2021, 11:22   #10
Dalımı incitenin Ağacını kökünden Sökerim...
EsrarLı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ne fatura ne mülteci kardesim istemiyorum ben hayirdir la benden rahat yasiyorlar kimse kusura bakmasin bunlar mülteci deil işgalci düzgün olsalardi kaçip buraya gelmezlerdi

Yazgı bunu beğendi.
________________

 
Kilitli


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:07.