IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Haziran 2023, 10:47   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ev yapımı doğal ayak maskeleri ve banyoları

Ev yapımı doğal ayak maskeleri ve banyoları


Bütün gün ağırlığımızın üzerinde olduğu ayaklarımızı rahatlatmak için uygulayacağımız maskeler hayat kurtarır, pek de güzel rahatlatır.

Rahatlatıcı ayak banyosu: Ayaklarınızı koyabileceğiniz bir leğenin içine bileklerinize gelene kadar ılık su doldurun. İçine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet taze sıkılmış limon suyu, 2 yemek kaşığı deniz tuzu ekleyin. Ayaklarınızı yaklaşık 10 dakika boyunca bu suyun içinde tutun ve ardından bir lif yardımıyla hafifçe ovarak ölü derilerden kurtulun.

Topuğunuzdaki sertleşmenin de yok olduğunu göreceksiniz.

Ağrı kesici ayak banyosu: Yine aynı şekilde leğene ılık suyunuzu koyun ancak bu kez bileğinizden biraz yukarıda olabilir. Suyun içine 2-3 yemek kaşığı deniz tuzu ekleyin ve ardından 2 bardak karbonat ekleyin. Ayaklarınızı bu suda 30 dakika kadar tutun. Ardından kurulayın ve nemlendirici bir krem sürün.

Vücudunuzdaki enerjinin yenilendiğini ve ayak ağrılarınızın gittiğini göreceksiniz.

Yeşil çay ve şekerli ayak scrub'ı: 2 adet poşet yeşil çayın içindeki çayı çıkarın. 1 yemek kaşığı esmer şeker, çay, 1 yemek kaşığı bal, çeyrek bardak badem yağı ve son olarak taze sıkılmış 1 adet limon suyunu kasede karıştırın. Ilık suyla nemlendirdiğiniz ayaklarınıza scrub şeklinde uygulayın.

Ayaklarınızın çok daha sağlıklı göründüğünü fark edeceksiniz.

Çilekli ayak scrub'ı: 10 adet çilek, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı deniz tuzunu iyice ezin ve karıştırın. Scrub kıvamı elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Ayağınıza masaj yaparak sürün ve ardından ılık suyla yıkayın.

Ayak kokusu sorununun giderilmesine de yardımcı olacaktır.

Avokadolu ayak scrub'ı: 1 adet avokado çekirdeği, yarım avokado, 1 yemek kaşığı deniz tuzu ihtiyacınız olan malzemeler. Avokado çekirdeğini 1 ya da 2 gün boyunca kurumaya bırakın. Kuruduğunda küçük parçalara ayırıp bir öğütücüden geçirin. Bu scrub'ın en önemli parçası olacaktır. Ardından tüm malzemeleri karıştırın ve ayağınıza masaj yaparak uygulayın.

Daha sağlıklı bir görünüme kavuşan ayaklarınız yaz aylarının en dikkat çekeni olacaktır.


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:07.