IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Mayıs 2023, 13:54   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Chia Tohumu Maskesi ve Faydaları

Chia Tohumu Maskesi ve Faydaları

Cilt bakımında en önemli adımlardan biri de cilde düzenli olarak maske uygulaması yapmaktır. Chia tohumu da cilde en faydalı maskelerden biridir. Çünkü chia tohumu bitkisi içeriğindeki vitaminlerin cilde olan yararı son derece fazladır.

Düzenli maske uygulaması ile de faydaların hemen hemen hepsi ciltte gözlenebilir. Ancak maske uygulamadan önce mutlaka alerji testi yapılmalıdır. Chia tohumu yüz maskesi tarifleri temel olarak iki farklı şekildedir:

Bu tariflerden ilki direkt olarak su ile yapılır, diğer tarifte ise chia tohumları çekilerek toz hale getirilir ve su ile karıştırılır. Daha sonra temiz cilde uygulanır ve yaklaşık 10 dakika kadar beklenir. Sonrasında da temiz bir havlu yardımı ile çıkarılır.

Diğer maskede ise chia tohumları kahve veya baharat öğütücü ile çekilir ve toz hale getirilir. Sonrasında ise üzerine jel kıvama gelmesini sağlayacak kadar su eklenir. Jel kıvamın oluşmasını sağlayabilmek için karışım 5-10 dakika süresince karıştırılır. Hızlı bir şekilde karıştırılan maske jel kıvamına geldikten sonra yüze dikkatli bir biçimde uygulanır. Maske temizlendikten sonra cilt nemlendirilir. Hafta 1-2 kez uygulanması gereken bu maske ile daha yumuşak ve sağlıklı cilt görünümü elde edilir. En verimli sonuç için ise chia tohumunun toz hale getirilmesi daha uygundur.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:40.