IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Ocak 2023, 13:51   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kore Makyajı Nedir, Nasıl Yapılır

Kore Makyajı Nedir, Nasıl Yapılır



•Daha düz bir kaş şekli benimseyin
•Meyve suyu makyajını deneyin
•Şeftali çiçeği göz makyajına bir şans verin
•Ya da göz yaşı damlası?
•Kedi gözünü yavru köpek gözü ile değiştirin
•Sahte göz torbalarına ne dersiniz?
•Her şeyi süngerle uygulayın
Bonus: Bembeyaz bir gülüş, olmazsa olmaz!
Farklı makyaj teknikleri, hepimizin hayalini kurduğu nemli, cam cilt etkisine katkıda bulunabilir.
Söz konusu Kore makyajı olduğunda ise bu makyaj görünümünün yapabilecekleri daha fazla: Mesela daha genç görünmenize yardımcı olabilir!

Makyaj uzmanları Amerika’da kadınların daha olgun görünmek istediklerini ancak Korelilerin daha genç görünmeyi sevdiklerini söylüyor. Siz de bunu, genç görünümünüzü destekleyecek bir dizi makyaj uygulama tekniğiyle yapabilirsiniz.


Daha düz bir kaş şekli benimseyin
Eğer kaş şekliniz kavisliyse, kaşlarınızı doldurarak daha düz görünmelerini sağlayabilirsiniz. Koreli kadınlar kendilerini daha genç gösterdiklerini düşündükleri için konu kaşları olduğunda, kavisten uzak dururlar ve kaşları genelde bebekken herkesin olduğu gibi dümdüzdür.

Meyve suyu makyajını deneyin
Koreli kadınlar, olabildiğince genç görünmek için sulu makyaj veya meyve suyu makyajı denen bir tekniğe bağlı kalma eğilimindeler. Bu makyaj tekniği, yanaklarınıza sanki yemeye hazır olgun bir meyveymiş ve meyve suyuyla renklenmiş gibi renk vermek demek. Bu görünümü karpuz, şeftali, çilek gibi meyvelerin rengindeki bir allığı, yanaklarınızın ön elmacık kısımlarına doğrudan uygulayarak elde edebilirsiniz. Ardından makyajınızı yine meyve renginde parlak bir dudak tonuyla bitirin.

Şeftali çiçeği göz makyajına bir şans verin
Şeftaliden bahsetmişken, meyve suyu makyajının bir alt kategorisi olarak Koreli kadınların özellikle şeftali veya kırmızımsı göz makyajını çok sevdiklerini de ekleyelim. Bu renklerdeki bir gölge, az önce ağlamış gibi görünmenizi sağlıyor. Bu da Kore’de sizi daha çekici yapan bir nitelik olarak görülüyor.

Ya da göz yaşı damlası?
Benzer şekilde Koreli kadınlar göz çevresinde ince bir parıltıyı tercih etme eğilimindeler. Göz çevresine parıltılı bir göz farı uygulayarak gözlerin daha nemli -yani yeni ağlamış gibi- görünmesini sağlıyorlar.




Kedi gözünü yavru köpek gözü ile değiştirin
Kedi gözü makyajı, Batı güzelliğinin değişmez bir parçası. Ancak Koreli kadınlar bunun yerine yavru köpek gözü makyajını tercih ediyorlar. Bu görünüm için eyeliner’ınızı kanatlandırırken gözünüzü çok açık tutmalı ve ardından onu hafifçe aşağı indirmelisiniz. Çünkü doğal olarak uzun ve hafif aşağı kavisli görünmesini sağlamak istiyorsunuz. Özetle bu sarkık değil, sadede kedi gözünden daha düşük bir açı.

Sahte göz torbalarına ne dersiniz?
Kore’de, kadınlar gülümsediğinde gözlerinin altında kırışan küçük göz torbalarına “aegyo sal” diyor ve bu görünüme o kadar imreniyorlar ki daha belirgin kılmak için estetik ameliyatlara bile yöneliyorlar. Aslında bu tam olarak yorgunluk ifadesi veren göz altı torbası değil. Daha çok, gülümsediğinizde ortaya çıkan ve sizi daha sevimli gösteren kas. Kendi aegyo sal’ınızı vurgulamak için doğrudan gözlerinizin altına bir aydınlatıcı gölge uygulayın. Ardından hemen altına biraz daha koyu bir gölge yapın.

Her şeyi süngerle uygulayın
Koreli kadınların ışıldayan, cam cilt etkisini hazırlama süresini 13 dakikadan ortalama 7 dakikaya indirmelerine yardımcı olan şeyin tüm malzemeleri süngerle uygulamaları olduğu biliniyor. Fondöteninizin veya aydınlatıcınızın cildinize eşit bir şekilde yayılmasına yardımcı olmak için makyaj süngeri ile uygulayın. Bir makyaj süngeri kullandığınızda, uygulamayı daha iyi kontrol edebilirsiniz.


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:41.