IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Ocak 2023, 11:54   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Oje Sürme Teknikleri

Oje sürme teknikleri



Adım 1: Tırnaklarınızı temizleyin

Oje sürmeye başlamadan önce tırnaklarınızı temizlemek ile işe başlayın. Eğer oje kalıntıları varsa onlardan iyice kurtulun, tırnaklarınızın arasını bir fırça yardımıyla güzelce temizleyin.

Adım 2: Törpüleyin

Bir sonraki adım olarak tırnaklarınızı şekillendirin. Eğer uzun tırnaklarınız varsa biraz kısaltabilir ya da badem, küt, oval gibi manikür seçeneklerinden birini tercih ederek tırnaklarınızı bu şekilde törpüleyebilirsiniz. Tabii bir diğer önemli noktanın da tırnaklarınızın üst kısmı olduğunu hatırlatalım. Eğer tırnak üstlerinizde soyulmalar ve pürüzler varsa oje katmanlı bir şekilde görünebilir. Bu yüzden kendinize bir buff törpü edinin ve tırnak üstü parlatma kısmıyla iyice düzeltin.


Maniküre ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız tırnak etlerinizi kesmek yerine ahşap bir çubuk yardımıyla hafifçe geriye doğru ittirin. Tırnak etlerini kesmek, enfeksiyon riski oluşturabilir.

Adım 3: Bir baz kullanın

Renkli ve koyu ojeler tırnaklarınızda renk değişikliğine neden olabilir. Özellikle kırmızı, sarı, siyah gibi renkleri temizlerken tırnaklarınızın renginin değiştiğini fark etmiş olabilirsiniz. Böyle bir durum ile karşılaşmamak için ojeleri uygulamadan önce bir baz kullanmayı ihmal etmeyin. Eğer kolay kırılan ve soyulan tırnaklarınız varsa baz seçimini sertleştiricilerden yana kullanabilir ihtiyacınız olmadığı düşünüyorsanız şeffaf oje de kullanabilirsiniz.

Adım 4: Teknikleri doğru şekilde uygulayın

Fırçaya az oje almak taşırmaları ve dengesiz bir dağılımı önler. Fırçanıza oje aldıktan sonra tırnaklarınızın tam ortasından başlamalısınız. Ayrıca tırnak etlerinizin dibine kadar da gitmemeniz gerek. Ortayı tamamladıktan sonra köşelere de sürerek 3 aşamada ojenizi tamamlayabilirsiniz. İlk kat kuruduktan sonra eğer ihtiyaç varsa ve renk tam anlamıyla ortaya çıkmadıysa ikinci katı da sürebilirsiniz. Aynı tekniği denemeye devam edin. Ayrıca ojeniz yapışkan bir kıvam aldıysa sürmek zor olacaktır, başka bir ojeye yönelmenizde fayda var.


Adım 5: Koruyucu baz uygulayın

Tırnak uçlarındaki ojelerin çabuk çıkmaması ve parlak bir görünüm için son adım olarak ojeniz kuruduktan sonra da bir baz uygulayın. Bu tercihinizi bazı şeffaf renklerde ojelerden yana kullanabilirsiniz. Ojeleriniz kuruduktan sonra ellerinizi ve tırnak etlerinizi de nemlendirmeyi unutmayın
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:19.