IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Ocak 2023, 16:18   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kırmızı Ruj Sürme Teknikleri

Kırmızı Ruj Sürme Teknikleri



Kırmızı ruj hakkında olası endişelerini tahmin edebiliyoruz: "Dişlerinin sarı görünmesine neden olur mu? Kırmızı ruju sürerken yanlışlıkla taşırdığında tüm makyajın bozulmaz mı? Ten rengini daha soluk, cildini daha yorgun gösterir mi? Kırmızının doğru tonunu seçmezsen kötü bir görünüm ortaya çıkar mı?" Tüm bu soruları bir arada yanıtlamanın tam zamanı: Hayır, endişelenmene hiç gerek yok! Aşağıda yer alan adımları izleyerek kırmızı rujunu kusursuz bir şekilde uygulayabileceğinden emin olabilirsin.

1. Önce Nemlendir

Başta koyu ve canlı renklere sahip rujlar olmak üzere, her tondan ve formdan ruju sürmeden önce dudaklarının ihtiyacı olan bakımı yapmanda fayda var. Ölü derilerden arınmış, nem takviyesi sağlanmış ve pürüzsüz dudaklar; sürdüğün tüm dudak makyajı ürünlerini de kusursuz şekilde yansıtır. Bu yüzden dudaklarını günde en az bir kez nemlendirmeyi ve belirli aralıklarla dudak peelingi uygulamayı unutmamalısın. Rujunu sürmeden önce de dudaklarına bir lip balm ya da nemlendirici uygulayarak dudaklarının çok daha pürüzsüz ve sağlıklı görünmesini sağlayabilirsin.


2. Dudak Rengini Nötrle

Kırmızı ruj makyajı uygularken rujunun çok daha canlı ve yoğun pigmentli görünmesini istiyorsan, dudak rengini tamamen nötrleyerek başlayabilirsin. Bunun için kapatıcından ya da bir dudak bazından yardım alabilirsin. Kapatıcın ten renginden bir ya da iki ton daha açık renkte olduğu için dudaklarını da tamamen nude bir tona kavuşturur ve rujunun renginin daha ön plana çıkmasını sağlar.

3. Dudaklarını Pudrala

Sürdüğün kapatıcıyı sabitlemek ve dudaklarını daha pürüzsüz hale getirmek için kapatıcının üzerine ince bir katman halinde transparan pudra uygulayabilirsin. Böylece dudakların kırmızı rujunu kusursuz bir şekilde yansıtmaya hazır hale gelir!

4. Dudak Kaleminden Destek Al

Koyu ve canlı renklerdeki rujları sürerken yanlışlıkla taşırdığında, taşan kısımları ten makyajını bozmadan silmek oldukça zahmetli olabilir. Bu problemin oluşma ihtimalini en aza indirmek için rujunu sürmeden önce bir dudak kalemi ile dudaklarını çerçeveleyebilirsin. Dudak kontürü uygulamayı düşünmüyorsan, seçtiğin dudak kaleminin kırmızı rujun ile aynı tonda olmasında fayda var. Böylece rujunu sürerken kusursuz bir uyum yakalayabilirsin. Dudak kontürü yapmayı seviyorsan, dudak kalemini rujundan bir ya da iki ton daha koyu bir renkte seçebilirsin. Ancak rujunu uyguladıktan sonra doğal bir görünüme ulaşmak adına dudak kalemi ve rujunun kesiştiği hattı bir ruj fırçası ya da parmağınla iyice dağıtman gerek.


Dudak kalemini sürerken dudağını gererek tamamen düz bir yüzey oluşturarak daha kusursuz bir uygulama yapabilirsin. Deneyebileceğin bir diğer yöntem ise, üst dudağının ortasına bir çarpı işareti çizmek ve çarpı işaretinin iki üst noktasından hareket ederek dudağını çerçevelemek. Her iki yöntemde de kullandığın dudak kaleminin ucunun yumuşak ve biraz küt olmasına dikkat etmelisin. Klasik kalem formundaki dudak kalemlerinin ucunu çok sivrilttiğin takdirde, dudaklarını çerçevelemen de zorlaşır.



5. Kırmızı Rujunu Uygula

Sıra geldi seçtiğin kırmızı ruju uygulamaya! Bu noktada seçtiğin rujun formu da oldukça önemli. Klasik formdaki rujları tercih ediyorsan, ruju çizdiğin çerçevenin içine dikkatli bir şekilde sürebilir ve iki dudağını hafifçe birbirine bastırarak rujunun tamamen dağılmasını sağlayabilirsin. Ancak likit ve mat bir kırmızı ruj kullanıyorsan, iki dudağını birbirine temas ettirmeden birkaç saniye boyunca rujun kurumasını beklemelisin. Böylece rujun dudağında pürüzsüz bir şekilde sabitlenebilir.

6. Son Rötuşları Uygula

Rujunu hiç taşırmadan sürmüş olsan da daha kusursuz bir görünüme ulaşmak için uygulayabileceğin bir teknik daha var. Kırmızı rujunu iki dudağına da sürdükten ve eğer likit bir ruj kullandıysan kurumasını bekledikten sonra kapatıcını ya da nude tonlarda bir dudak kalemini kullanarak dudak çevreni hafifçe aydınlatabilirsin. Bu teknik hem rujunun taştığı noktaları yok etmene hem de dudaklarını daha ön plana çıkararak rujunu vurgulamana yardımcı olur.

Kapatıcını kullanmayı tercih ediyorsan, kesik ve düz uçlu bir ruj fırçasına ölçülü miktarda aldığın kapatıcını tüm dudağının çevresine uygulayabilir ve dağıtabilirsin. Nude tonlarda dudak kalemini ise direkt olarak kullanabilirsin.


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:05.