IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Ocak 2023, 15:48   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Maskara Sürme Teknikleri

Maskara Sürme Teknikleri



Hacimli Görünen Kirpikler
Kirpiklerin hacimli görünmesi için çok fazla maskara uygulamak yanlış bir yöntem. Özellikle üst üste birkaç kat maskara sürüldüğünde, ürün kirpiklerde topaklanma ve yapışma sorununa yol açar. Bu problemi yaşamamak için maskaranı, kirpiklerine uygulamadan önce hafifçe bir peçeteye silerek üzerinde var olan fazla katmanı alabilirsin. Böylece maskaran kirpiklerine eşit ve ölçülü miktarda dağılır. Ayrıca maskaranı birkaç kat süreceksen, her uygulamadan önce ürünün kuruması için birkaç dakika beklemende fayda var.

Bu tekniğin püf noktası, maskarayı kirpik dibinden başlayıp yukarı doğru sürerken hafifçe sağa ve sola doğru oynatmak. Bir başka deyişle, kirpiklerini maskara ile hafif kavisli olarak taramak. Kusursuz sonuç almak için sürdüğün ilk kat maskarayı normal, ikinci katı ise bu şekilde uygulayabilirsin.


Uzun Görünümlü Kirpikler

Kirpiklerinin görünümü, kullandığın maskara çeşidinin ve uyguladığın miktarın yanı sıra maskarayı nasıl tuttuğuna göre de değişir. Daha uzun görünen kirpikleri tercih ediyorsan, son katı sürerken maskaranı biraz daha dik tutabilirsin. Ayrıca daha dolgun bir görünüm elde etmek için kirpiklerinin yalnızca altına değil, üstüne de uygulayabilirsin.


Tek Tek Ayrımlı Kirpikler

Kirpiklerinin tel tel ayrık görünmesini istiyorsan, başvurabileceğin birkaç yöntem var. İlki, transparan pudralardan yardım almak. Bir kulak ya da makyaj çubuğu ile kirpiklerine hafifçe transparan pudra uyguladıktan sonra maskara sürdüğünde, kirpiklerin daha ayrık ve güzel görünür. Bir diğer yöntem ise temiz bir kirpik fırçası ile kirpiklerini taradıktan sonra maskara sürmek.
Özellikle biten maskaralarının fırçalarını tamamen temizleyip hijyenik hâle getirirsen, onları da bu amaçla kullanabilirsin. Ayrıca maskaranı sürerken gözünün altına ya da üstüne bulaşmaması için, bir çay ya da tatlı kaşığını kirpiklerinin altına koyarak maskaranı uygulayabilirsin.


Göz Rengine Uygun Maskara Renkleri

Siyah maskara her kadına yakışır elbette. Ancak kullanılan maskara renkleri, göz rengine ve makyaj tarzına göre çeşitlendirilebilir. Örneğin, yeşil ya da elâ gözlüysen ve hafif makyajları tercih ediyorsan, kahverengi renkte maskaraları mutlaka denemelisin. Kahverengi maskara, kirpiklerini doğal bir biçimde dolgunlaştırır ve belirginleştirir.
Ayrıca göz rengini de daha ön plana çıkarır. Mavi gözlülerin ise özellikle gece makyajlarında siyah maskaraları tercih etmesi oldukça güzel görünür. Böylece gözlerinin rengi daha belirgin, bakışların ise daha etkileyici hâle gelir.
Günlük makyajlarda her göz renginden kişinin başvurabileceği bir diğer ürün ise şeffaf maskaralardır. Şeffaf maskaralar ile hem makyajsız gibi görünebilir hem de dolgun kirpiklerinin tadını çıkarabilirsin.


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:17.