IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Aralık 2022, 14:41   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Göz Çevresindeki Kazayak Görünümü İçin Öneriler

Göz Çevresindeki Kazayak Görünümü İçin Öneriler



Kaz ayağı olarak da tanımlanan göz çevresi kırışıklıkları, en sık görülen yaşlanma belirtileri arasında yer alır. Çünkü göz çevresinde yer alan cilt dokusu son derece hassas ve narindir

Göz Çevresindeki Kazayak Görünümü İçin Öneriler
Her dönemde genç, dinamik ve canlı görünen bir cilde sahip olmak her kadının hayali! Elbette yaş ilerledikçe ciltte bazı izlerin ve istenmeyen görünümlerin oluşması oldukça doğal. Fakat doğru bir cilt bakım rutini uygulamak ve cildin ihtiyaçlarını karşılayan bakım ürünlerinden yardım almak, yaşlanma belirtilerinin görünümünü mümkün olduğunca geciktirmenin temel anahtarı. Aksi takdirde erken yaşlanma belirtilerinin görünümüyle karşılaşabilir, cildinin doğal ışıltısını ve görünümünü riske atabilirsin.

Kaz ayağı olarak da tanımlanan göz çevresi kırışıklıkları, en sık görülen yaşlanma belirtileri arasında yer alır. Çünkü göz çevresinde yer alan cilt dokusu son derece hassas ve narindir. Ayrıca bu bölge, sık kullanılan mimiklere de ev sahipliği yapması nedeniyle göz çevresi kırışıklığı oluşumuna karşı daha savunmasızdır. Bu nedenle göz çevrendeki cilt dokusuna bakım uygulamakta ekstra özen ve hassasiyet göstermelisin. Kaz ayağı görünümünü azaltmak için neler yapabileceğine birlikte göz atmaya ne dersin?


Kaz Ayakları Neden Oluşur?
Öncelikle bu küçük fakat sinir bozucu ince çizgilerin neden oluştuğu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olalım. Kaz ayakları gözlerin dış kısımlarında, özellikle de göz altlarında meydana gelen ince çizgilerin oluşturduğu kırışıklık görünümüne verilen isimdir. Kaz ayaklarının oluşumu arttıkça, cildin genç ve dinamik görünümü de olumsuz anlamda etkilenebilir.

Kaz ayaklarının oluşmasının temel nedenleri, genetik ve çevresel faktörlerden geçer. Kuru ve hassas ciltlere sahip kişilerin ciltlerindeki nem oranı düşük olduğu için, cilde güçlü bir nem takviyesi uygulanmadığı takdirde bu cilt yapılarına sahip kişilerde kaz ayağı oluşumuna daha erken zamanlarda rastlanabilir. Çevresel faktörlerin başını ise hava kirliliği ve güneşin ışınları çeker. Güneşin UV ışınlarına savunmasız şekilde maruz kalan cilt, nem ve yağ dengesini kaybederek cilt problemlerine daha açık hale gelebilir. Hava kirliliği ise, ciltte gün boyunca birikerek gözeneklere dolar ve istenmeyen görünümlere neden olabilir.

Mimiklerini kullanış şeklin ve sıklığın da yaşlanma belirtilerinin görünümünü etkileyen bir faktördür. Örneğin gülerken gözlerini çoğunlukla kısıyorsan ya da konuşurken mimiklerini sıklıkla kullanıyorsan, kaz ayakları oluşumunu daha belirgin şekilde gözlemleyebilirsin.

Beslenme alışkanlıkların, ruh halin ve uyku düzenin de göz çevrene doğrudan yansır. Antioksidan içeren ve vitamin açısından zengin besinler tüketmek, düzenli ve yeterli uyumak, stresten uzak durmak gibi eylemler, cilt sağlığını korumaya ve güçlendirmeye yardımcı olur. Bu nedenle günlük alışkanlıkların ve hayat rutinin de kaz ayağı oluşumunu etkileyen faktörler arasındadır.

Cilt tipin ve alışkanlıkların ne olursa olsun, cildini doğru bakım ürünleri yardımıyla yoğun şekilde temizlemediğin ve nemlendirmediğin takdirde, kaz ayağı görünümüne davetiye çıkarabilirsin. Böylece yaşlanma belirtilerinin görünümünü azaltabilir, cildinin doğal ışıltısını koruma altına alabilirsin. Nasıl mı? Haydi çözümlere birlikte göz atalım!

Herkesin Korkulu Rüyası Kaz Ayaklarına Nasıl Meydan Okunur?
İnan, kaz ayakları ile savaşmak sandığın kadar zor değil. Birkaç basit ipucunu hayatının birer parçası haline getirerek ince çizgi görünümünü azaltabilirsin!

Cilt ve Makyaj Temizliğini İhmal Etme
Etkili ve düzenli yapılan cilt temizliği, kırışıklık görünümünün yanı sıra tüm cilt kusurlarıyla mücadele etmenin ilk adımıdır. Öncelikle makyaj temizliğini asla ihmal etmemeli, göz çevreni temizlerken daha dikkatli ve özenli olmalısın. Seçtiğin makyaj temizleyicilerin kullandığın makyaj malzemelerinin yapısına ve cildine uygun olduğundan emin olman büyük önem taşır. Ayrıca her makyaj temizliğinden sonra göz çevreni nemlendirmeyi unutmamalısın.


Gelelim cilt temizliğine. Cildini yormadan ve yıpratmadan temizlemeye özen göstermeli, günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere etkili bir cilt temizliği rutini uygulamalısın. Göz çevrendeki cildin için dilersen anti-aging özellikli ve doğal kaynaklı içerikler kullanılarak hazırlanan göz altı maskesi, nemlendirici krem, serum ve göz çevresi maskesi çeşitlerinden yardım alabilirsin.

Doğru Cilt Bakım Ürünlerinden Yardım Al
Her cildin ihtiyaçları farklı olduğu için, tüm cilt bakım ürünleri sana göre değildir. Cilt bakım rutinini oluştururken cildinin yapısını göz önünde bulundurarak seçim yapman büyük önem taşır. Göz çevresi için maske, nemlendirici ve serum seçerken cilt yapına uygun tercihler yaptığından emin olmalısın. Hassas bir cilde sahipsen doğal kaynaklı içeriklerle zenginleştirilmiş ürünleri tercih edebilirsin.

Günlük Rutinini Gözden Geçir
Sıra günlük alışkanlıklarını gözden geçirmeye geldi. Öncelikle uyku düzeninden başlayalım. Yorgun ve uykusuz geçen bir gecenin göz çevrende izler bıraktığı anları mutlaka yaşamışsındır. Kusursuz görünen göz çevresine kavuşmak için, ilk etapta düzenli ve yeterli uyuduğundan emin olmalısın.

Göz çevresinde oluşan erken yaşlanma belirtilerinin ilk nedeni, cildin nemsiz kalmasıdır. Bu nedenle kullandığın cilt bakım ürünlerinin yanı sıra, her gün tüketmen gereken su miktarını karşılamaya özen göstermelisin. Böylelikle cildinin doğal nem dengesini kontrol altında tutman ve göz çevreni koruman kolaylaşır.


Elbette beslenme alışkanlıkların da bu noktada son derece önemli. Yağlı, asitli ve şekerli gıdalardan mümkün olduğunca uzak durmak, göz çevreni korumak için verdiğin mücadeleye güç katabilir. Antioksidan kaynağı olan besinleri ağırlıklı olarak tüketebilir, lifli gıdaları beslenme düzenine ekleyebilirsin.


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:41.