IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Aralık 2022, 14:28   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Evde Doğal Peeling Yapımı

Evde Doğal Peeling Yapımı


Limon ve Mısır Unlu Peeling
Bu harika peeling için 1 limonun suyuna, 1 çorba kaşığı şekere, 1 çorba kaşığı mısır ununa, 2 çorba kaşığı gül suyuna ve birkaç damla da esansiyel limon yağına ihtiyacın var. Öncelikle gül suyu ile unu karıştırıp bir hamur elde etmelisin. Ardından diğer malzemeleri ilave edip iyice karıştırmalısın. Ortaya çıkan maskeyi cildine masaj yaparak uygulayıp birkaç dakika bekledikten sonra soğuk suyla yıkayabilirsin.

Zeytinyağlı ve Şekerli Peeling
Çok daha az malzemeyle de peeling hazırlaman mümkün. Bu tarifimizde 2 çorba kaşığı şekere, 2 çorba kaşığı zeytinyağına ve yarım çorba kaşığı da limon suyuna ihtiyacın olacak. Malzemelerin tamamını bir kabın içinde iyice karıştırdıktan sonra dairesel hareketlerle yüzüne uygulayıp 10 dakika beklemelisin. Sonrasında ise soğuk suyla durulaman gerekiyor.


Çilek Peelingi
Cildine süreceğin ürünlerde koku, senin için en önemli detaysa bu peeling tam sana göre. 4 tane çilek, 1 çorba kaşığı yoğurt ve 2 çorba kaşığı yulaf ezmesi ile bu harika tarifi sen de yapabilirsin. Öncelikle bir kasenin içine ayıkladığın çilekleri koymalısın. Ardından içerisine yoğurt ve yulaf ezmesini ilave edip tüm malzemeleri iyice ezmelisin. Hatta bunun için blender gibi bir mutfak robotu da kullanabilirsin. Karışım hazır olduğunda yüzüne uygulayıp 20 dakika beklemelisin. Bu peeling tarifi, cildine haftada iki defa uygulaman için ideal.

Tuz Peelingi
Tuzun insan sağlığı için ne kadar çok faydası olduğunu biliyor olmalısın. Tuz cildin için de çok yararlı. Özellikle de bir peeling olarak kullanıldığında. Bunun için yapman gereken tek şey 4 çay kaşığı badem yağı ile istediğin miktardaki doğal tuzu bir kasenin içerisinde karıştırmak. Ardından içine birkaç damla lavanta esansı ekleyebilirsin. Dairesel hareketlerle masaj yaparak peelingi uygulayabilirsin. Ancak bu peeling maskesini cildindeki bir bölgeye tek seferde 2 çorba kaşığından fazla kullanmamalısın.


Tuzlu ve Yoğurtlu Peeling
Tuz peelingini biraz daha farklı şekilde yapmak istiyorsan bu konuda yoğurt sana memnuniyetle yardımcı olacaktır. Bir miktar doğal yoğurt içine 1 çorba kaşığı kadar ince deniz tuzu ekledikten sonra iyice karıştırabilirsin. Maske kıvam aldığı zaman nazik hareketlerle cildine uygulayabilirsin. 20 dakika bekleyip ılık suyla durulayabilirsin.


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:28.