IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Ada

 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Eylül 2022, 19:45   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Microblading İşlemi Nasıl Yapılır?

Microblading İşlemi Nasıl Yapılır?



Microblading nasıl yapılır?
Seyrek, ince ve boşlukları olan kaşlara, microblading cihazı ile kıl tekniği kullanarak dövme yapılıyor. İlk adımda yüzün ölçüleri alınarak kaşın başlangıç, bitiş ve kavis noktaları belirleniyor. Uyuşturucu etkili bir krem uygulanarak acının hissedilmemesi de hedefleniyor.

Daha sonra cilt ve saç rengine göre bir renk seçilerek, microblading cihazı ile kaş şekli veriliyor. Dövme cihazına benzeyen bir aletle yapılan bu uygulama, her ne kadar kaş dövmesi olarak anılsa da aslında normal dövmeden daha değişik özelliklere sahip.

Öncelikle microblading yaptıran kişi, dövme kadar bir acı hissetmiyor. Microblading uygulamasının dövmeden diğer bir farkı ise dövmeye oranla cildin daha üst katmanına uygulanıyor olması. Microblading yapılırken kıl tekniği kullanılıyor. Yani kaş kılı görünümleri taklit edilerek doğal kaş görüümünü yakalamak hedefleniyor.




Microblading'in yararları nelerdir?

Microblading yaptıranlar, genellikle seyrek, ince ve boşlukları olan kaşlara sahiptirler. Sürekli kaş makyajı yapmaya gerek kalmadan, kalıcı kaş makyajı yaptırmak pratik olabilir. Özellikle yüzün oranları ölçülerek çizilen doğru kaş kontürü ve doğal microblading kıl tekniği ile şekillendirilen kaşlar son derece güzel görünebilir.

Microblading'in zararları nelerdir?
Bize sorarsan, microblading uygulaması son derece riskli ve cesaret isteyen bir işlem. Öncelikle yapan kişinin işinde çok yetenekli olması ve doğal kaş kılı çizme konusunda başarılı olması gerekiyor.

Microblading'in en riskli kısmı ise, microblading iğnesi ile kaşlara dövme yapılıyor olması. Yani sonuçtan memnun kalmama ihtimalinde geri dönüşü son derece zor olabiliyor. Dövme yöntemi ile yapıldığı için acısı bir yana, her ne kadar 1 sene kadar kalıcı olduğu söylense bile birkaç ay içinde kaşlara uygulanan kalıcı kaş boyasının renginin solduğu da bir gerçek.

Yani kısacası, microblading yaptıranlar kaş makyajına veda ettik diye düşünseler de, kısa bir süre sonra bu solgunluğu gizlemek için soluğu yine kaş kalemlerinin yanında almaları yüksek bir ihtimal. İşte bu dezavantajları yaşamaman için, sana kalıcı kaş uygulaması hakkında harika ve pratik bir önerimiz var!

Microblading ne kadar süre dayanır?
Her ne kadar microblading, kalıcı kaş uygulaması olarak bilinse de zamanla kalıcılığı azalıyor. 1-3 yıl kadar kalıcı olan bu uygulama, bir süre sonra rengini ve yoğunluğunu kaybetmeye başlıyor. Bu yüzden zaman zaman rötüş yaptırmak gerekebiliyor.






Kimler microblading yaptırabilir?
Microblading uygulaması herkes için uygundur. Eğer seyrek, ince ve boşlukları olan bir kaş şekline sahipsen, ifadeni daha güçlü bir hale getirmek için microblading işlemini tercih edebilirsin. Eğer hassas ve alerjik bir cilde sahipsen mutlaka bir uzmana danışmalı ve onun önerileri doğrultusunda bir karar vermelisin.

Microblading iyileşmesi ne kadar sürer?
Microblading hakkında sorulan soruların önemli bir kısmı ise ne kadar sürede iyileştiği. Microblading işleminin iyileşmesi tıpkı dövme gibi 1-2 hafta arasında değişiyor. Microblading yaptırdıktan sonra 3-5 gün kadar su değdirmemek gerekiyor. İyileşmesini hızlandıracak kremleri düzenli olarak uygulamak da, microblading işleminin daha çabuk iyileşmesini sağlıyor. Bu dönemde ayrıca cildini güneşten kormanın da çok önemli olduğunu unutmamalısın. Böylece uygulanan boyanın renginin daha uzun süre kalmasını sağlayabilir, solmasının önüne geçebilirsin.






MatmazeL bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:39.