IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Temmuz 2021, 18:25   #1
Sirius
Elya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Türk kahvesi maskesi

Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak için pek çok doğal güzellik yönteminden yardım alınıyor. En çok konuşulan doğal güzellik sırlarından bir tanesi de Türk kahvesi maskesi!
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Türk Kahvesi Maskesi Nedir?
Kararında içildiği zaman Türk kahvesinin sağlık için oldukça yararlı olduğu pek çok uzman tarafından sık sık dile getiriliyor. Ancak Türk kahvesinin telvesini cilde uygulayarak faydalarını katlamak mümkün. Kahve halihazırda şampuanlarda ve kremlerde de sıkça kullanılan bir ürün. İçindeki kafein sayesinde cilde sayısız fayda sağlayan kahve telvesi, maske yapıldığı zaman cildi pürüzsüz ve ışıltılı bir hale getirilebilir. Zeytinyağı gibi evde kolayca bulunabilecek malzemeler ile telveyi karıştırarak elde edilebilen Türk kahvesi maskesi, cildin parlak bir görünüme kavuşması konusunda en büyük yardımcılarındandır. Türk kahvesinin cilde faydaları arasında en önemlisi ise kuşkusuz nem dengesi sağlamasıdır. Türk kahvesi peeling şeklinde uygulandığında bölgesel olarak nem dengesini yakalanmasında yardımcı olur.

Türk Kahvesi Maskesinin Faydaları Nedir?
Kahve telvesinin cilde faydaları arasında sıkılaşma ve gözenekleri temizleme ilk sırada yer alır. Bunun dışında yüzü siyah noktadan arındırmak gibi farklı konularda da kahve telvesinin faydaları bulunur. Kahve telvesi maskesi cilde başlıca şu faydaları sağlar;

Ciltteki ölü deri ve gözenekleri temizler.
Cildi sıkılaştırır ve sivilcelerin oluşmasını engeller.
Ciltteki yağ ve nem dengesini sağlayarak ileride oluşabilecek kırışıklıkların önüne geçer.
Metabolizmayı ve buna bağlı olarak sürüldüğü yerdeki kan dolaşımını hızlandırdığı için göz altı torbalarına ve göz altı morluklarına iyi gelir.
Cildin canlı ve parlak görünmesini sağlar.
Cildi siyah noktalardan arındırır.
Türk Kahvesi Maskesi Nasıl Hazırlanır?
Türk kahvesi ile yapılan pek çok maske tarifi bulunmaktadır. Bunlardan en çok işinize yarayacakların bazıları şöyle;

Yüz bölgesi için olan bu tarifle kahve peelingi yapmak mümkün. 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi ile 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı karıştırılır. Göz altları hariç yüzün tüm bölgelerine bu karışım sürülür ve kuruyuncaya kadar beklenir. Daha sonra yüz soğuk suyla durulanır. Yüzde sivilce bulunuyorsa bu tarifin kullanılması ise genellikle önerilmez.
Ciltiçin nem hayati bir önem taşır. Bu tarif ise cildin nem dengesini sağlamak için bire bir. 1 tatlı kaşığı bal ile 1 tatlı kaşığı kahve telvesi iyice karıştırılır. Karışım nem ihtiyacı bulunan bölgeye ince bir katman oluşturacak şekilde sürülür. Dileyenlerin kahve maske şeklinde de uygulaması mümkündür. Kahve maskesi kuruyunca ılık su ile yüzün temizlenmesi gerekir.
Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan uykusuzluğun cildimize etkilerinden birisi de göz altı morluklarıdır. Türk kahvesi maskesi yaparak bu morluklardan kurtulmak da mümkün. 1 yumurta akıyla 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi iyice karıştırılır. Karışım önce bir gazlı beze sürülür ve daha sonra bu gazlı bez, göz altı bölgesine yerleştirilir. Yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra gazlı bez alınır ve maske uygulanan bölge su ile iyice temizlenir ve daha sonra kurulanır.

Cildi sıkılaştırmak ve selülitlerden kurtulmak için de Türk kahvesi öne çıkan seçeneklerden birisi. Bu tarif için 1 bardak kahvenin telvesi, 1 bardak Hindistan cevizi kurusu, 1 bardak ardıç yağı ve 1 bardak badem ezmesi karıştırılır. Malzemelerin tamamıyla birbirine karıştığından emin olduktan sonra karışım selülitli bölgeye sürülür. Karışımın daha iyi etki göstermesi ve deriye nüfuz etmesi için karışımın sürüldüğü bölge streç filmle sarılır ve 30 dakika beklenir. Bu süre içerisinde bacak kaslarını çalıştıracak egzersizler yapmak, karışımın etkisini artırabilir. 30 dakikalık süre bittikten sonra streç film çıkarılır ve ılık bir duş alınıp bölge temizlenir.
En sık yaşanan cilt problemlerinden biri de sivilcelerdir. Bu Türk kahvesi maskesi tarifi ise sivilcelerden kurtulmak için kullanılabilir. 1 tatlı kaşığı kakao, 1 tatlı kaşığı kahve telvesi ve 1 yemek kaşığı bal homojenleşene kadar karıştırılır. İnce bir katman oluşturacak şekilde cilde sürülür ve kuruması beklenir. Kuruduktan sonra uygulanan bölge ılık su ile yıkanıp temizlenir. Ancak herhangi bir tahriş ya da acı hissi duyulduğu anda, kuruması beklenmeden maskenin temizlenmesi gerekir.


Kahve Maskesi Nasıl Uygulanır?
Onlarca çeşit Türk kahvesi maskesi olmakla birlikte uygulama biçimleri arasında çok büyük farklılıklar olduğu söylenemez. Genellikle maske uygulandıktan sonra kuruması beklenir ve ılık su ile maske uygulanan bölge temizlenir. Eğer peeling yapılıyorsa maske uygulanan bölgedeki gözeneklerin küçülmesi için bu temizleme işlemi soğuk su ile yapılır. Temizleme işleminde yumuşak dokulu havlular kullanmak daha faydalıdır.
________________

Siyah neden gökkuşağında olmak istesin ki,
Gece tamamıyla ona aitken..
Karakalemle gökkuşağı çizmek gibiydi hayatım...
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:13.