IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2021, 11:57   #1
emotions and memories
Rü_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Doğal güzelliğin sırları!

Kozmetik ürünlerine harcadığınız paralara artık bir son demenin zamanı geldi. Hem daha ucuza hem de doğal yollarla kendi güzelliğinizi kendiniz hazırlayın.
Evde bakım malzemesi hazırlamadan önce kişi öncelikle cilt tipini öğrenmeli. Çünkü normal, karışık, yağlı ve kuru ciltler için birbirinden farklı reçeteler hazırlanıyor. Marmara Üniversitesi Sağlık Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Yıldırım, kadınların şifalı bitkileri kullanarak doğal yollarla cilt, saç ve tırnak bakımı yapabileceğini söylüyor.
Yıldırım, kullanılacak malzemede cilt tipinin önemine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürüyor: "Yağlı cilt, iri gözenekli ve sivilcelenmeye yatkındır. Yıkandıktan kısa süre sonra yine parlak bir görünüm kazanır. İçeriğinde alkol bulunan ürünleri kullanmayın. Kuru cilt, sert ve pulludur, göz ve ağız çevresinde genç yaşlarda kırışıklar oluşmaya başlar.
Mevsimlere ve yaşa göre cildin özelliklerinde değişimler görülebilir. Soğuk suyla yıkamamak gerekir. Eğer cildinizin hangi sınıfa girdiğine karar veremiyorsanız, cildiye uzmanı bir doktora danışmalısınız. Yağlı bölgeleri veya karışık ciltteki sivilceli bölgeleri yağdan arındırıcı maddelerle temizlemeye çalışmayın. Cildin asidik koruma örtüsünü tahrip edebilirsiniz." Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Yıldırım, cilt bakımının nasıl yapılması gerektiğini şöyle anlatıyor:
Cildin kendini yenileyebilmesi için (regenerasyon) haftada 1-2 kere, cilde uygun yüz maskeleri uygulanmalı.


Alıntı
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:41.