IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Eylül 2021, 00:31   #1
emotions and memories
Rü_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Post Doğal Saç Bakımı!

Güzelliğin önemli bir parçası olan saçlarımız keratin, pigment, yağlar ve eser elementlerden meydana gelmektedir. Eğer saçlarınız parlaksa, düzgün ve kolay taranıyor ise saçlarınız sağlıklı durumdadır. Fakat bazı durumlarda saçlarda kırılma, matlık, sağlıksız görüntü ve dökülme gibi problemler yaşanabilmektedir. Yazımda saç bakımı neden önemli, nasıl yapılır, doğal saç maskesi nasıl yapılır gibi sorulara cevaplar aradım.

Doğal Saç Bakımı
Saçınızı yağlayın: Saçınızı yıkamadan evvel yağlamak saçlarınız için yapabileceğiniz en iyi bakımlardan bir tanesidir. Saçınıza biraz hindistancevizi yağı, zeytin yağı veya badem yağı masajı uygulayın ve duşa girmeden bir saat önce saçınızdan temizleyin.
Ilık veya soğuk su kullanın: Sıcak su, saçınızı dehidre ederek ve ayrık uçlara neden olarak, saçlarınıza ısı şekillendirme aletlerinden gelen ısıyla oldukça yüksek zararlar verebilir. Bu nedenle, saç tırnaklarını kapamak ve içinde ki nemi korumak için daima saçınızı ılık veya soğuk suyla yıkayın.
Şampuanı seyreltin: Saçlarımızı yıkarken hepimiz 2-3 şampuan pompası kullanmaya meyilliyiz. Ancak en sert gerçek şu ki şampuan saçınızı doğal yağlarından sıyırıp kuru bırakıyor. Bunun olmasını önlemek için 1-2 şampuan pompasını yarım bardak su ile seyreltin ve ardından saçınızı yıkamak için kullanın.

Saçlarınıza Özen Gösterin
Hafifçe masaj yapın: Şampuanı sıkarken başınızı sert bir biçimde ovalamayın. Bunun yerine, saçlarınızı ve saçınızı küçük, dairesel hareketlerle parmaklarınızla hafifçe masaj yaparak aşırı dolaşma ve hasarı önlemek için şampuanlayın.
Yalnızca uçlarda kremi uygulayın: Uzun süredir yaptığım büyük bir hata saçımın her yerine kökten uca saç kremi sürmek oldu. Ancak, o zamandan beri bunu yapmanın kafa derinizde bir miktar birikim yaratabileceğini öğrendim. Bu nedenle saç kremini sadece orta boydan saçınızın ucuna uygulayın ve 2 dakika sonra yıkayın.
Her gün saçınızı yıkamayın: Saçınızı yıkamak için en son ve en önemli ipucu şudur: Yapmayın. Yıka. Saç. Her. Gün. Çok hijyenik olduğunuzu düşünmekle birlikte, tüm yapmanız gereken kurutmak ve saçınıza zarar vermek, doğal yağlarından arındırmak ve kırılmaya ve saç dökülmesine daha yatkın hale getirmek.

Boyalı Saçlara Bakım
Size aktaracağım tarifi uygulayarak boya yüzünden yıpranan saçlarınızı sağlıklı bir saça sahip olabilirsiniz. Yalnızca boyalı saçlar için kullanılmaz aynı zamanda boya kullanılmamış saçlar için de arada bir aktaracağım tarifleri uygularsanız saçlarınızın daha sağlıklı biçimde uzar.

Boyalı saçlar için bakım maskesinde kullanacağımız malzemeler: aloe vera ve bira. Yanlış okumadınız bira ile saçlarınız sağlığına kavuşabilir. Yarım bardak birayı iki adet aloe vera sapı ile karıştırın. Tabi aloe veranın özünü bir bardağa sıkmalısınız. Üzerine de zeytinyağı katın. Tüm hepsini iyice karıştırıp kökten uca doğru uygulama yapacaksınız. 15 dakika bu maskeyi saçınızda dinlendirdikten sonra ılık su ile durulamanız saçlarınıza sağlık katacak.

-alıntı
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:05.