IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Eylül 2021, 00:28   #1
emotions and memories
Rü_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Post Doğal Sivilce Tedavisi

Sivilceler yüz bölgesinde, boyunda, göğüslerde, sırtta, omuz ve üst kollarda çıkan, yağ kanallarını tutan bir cilt hastalığıdır. Sivilceler en çok ergenlik döneminde yaşanmaktadır. Sivilceler 20 ‘li yaşlarda ve hatta 40 ‘lı yaşlara kadar görülebilen bir cilt problemidir. Her zaman olmasa bile sivilcelere sahip kişiler çoğunlukla yağlı bir cilde sahiptir. Sivilce zaman içinde kendiliğinden geçebilen bir hastalıktır. Yazımda sivilce nedir, neden çıkar, nasıl tedavi edilir gibi sorulara cevaplar aradım.

Sivilce Nedenleri
Yağ bezlerinin büyük bir bölümü kıl köklerinde var olan bir problemdir. Bu bezlerin, cilde açılan kanalları bulunur. Bahsettiğimiz kanallar tıkandığı zaman sivilcelere neden olur. Yağ bezlerinden sebum adı verilen bir yağ salgılanır. Yağ yapısıyla sebum cildi korumak için salgılanır. Sebum, kıl kökünden dışa çıkamadığında birikir ve sivilceye neden olur. Bu kanallarda biriken sebum ölü hücrelerin atılmasının önüne geçer ve tıkanıklık oluşturur. Bu da bakterilerin üremesine yol açar. Bu bakterilerin çoğalmasıyla kızarıklık, şişlik ve ağrı meydana gelir. İltihaplanmalar yaşanır. Bahsettiğim bu sürecin sonunda oluşan sivilceler ciltte kaldıktan sonra patlar ve içinde biriken sıvı dışarı akar.

Sivilce Nasıl Oluşur
Sivilcenin oluşmasına yol aça dört ana unsur bulunmaktadır:

Aşırı yağ üretimi
Yağ ve ölü cilt hücreleri tarafından tıkanmış saç kökleri
Bakteriler
Bir tür hormonun (androjenler) aşırı aktivitesi
Sivilce tipik olarak yüzünüzde, alnınızda, göğsünüzde, sırtınızın üst kısmında ve omuzlarda görülür çünkü cildin bu bölgelerinde en çok yağlanan (yağ) bezleri bulunur. Saç kökleri yağ bezlerine bağlanır.

Folikül duvarı sivilceler üretebilir veya dış yüzeyi açık ve koyu olabilir ve siyah noktalara neden olabilir. Siyah nokta gözeneklere sıkışmış kir gibi görünebilir. Fakat aslında gözenek havaya maruz kaldığında kahverengiye dönüşen bakteri ve yağ ile tıkanır.

Evde Sivilce Tedavisi
Evde sivilce tedavisinin birçok yöntemi vardır. Fakat sivilcelerin tedavisinde evde uygulayabileceğiniz en etkili malzeme limondur. Limonun barındırdığı bileşenler ve özellikler bu sinir bozucu ve utanç verici sivilceleri yok eder.

Limonlar sivilceye yol açan bakterileri öldürmeye yardımcı olan doğal bir antibakteriyeldir. Limonlarda bulunan sitrik asit, cilt üzerinde biriken fazla yağdan kurtulmanızı destekler. Ölü deriyi ciltten atar ve temizler. Limonlar C vitamini açısından oldukça zengin, ciltte kolajen üretimini destekler ve yeni cilt hücrelerinin oluşumu desteklemektedir. Askorbik asit gözenekleri küçültmeye yardımcı olan sıkılaştırıcı bir özelliğe sahiptir. Limon zengin antioksidanlar ile cilt hasarının önüne geçmeye yaramaktadır. Aynı zamanda, sivilce izlerinin yanı sıra koyu renk lekelerin giderilmesi için doğal bir görev yerine getirir.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:56.