IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2024, 16:20   #1
Ircforumuicon (1) Cildi hızla yaşlandıran 4 hata! Sinsi sinsi ilerliyor, kırışıklıklara zemin hazırlıyor

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



1- Çok demlenmiş kahve içiyorsanız
Birçoğumuz sıcak bir fincan*kahve*olmadan bir gün düşünemiyoruz. Ancak kahveyi çok fazla demlemek aslında cildinizin daha yaşlı görünmesine neden olabilir. Kahve idrar söktürücü olduğundan vücudunuzun hafifçe susuz kalmasına neden olur, bu da cildinizi etkileyerek donuk ve kırışık görünmesine neden olur.



2- Gözlerinizi sık sık ovuşturuyorsanız
Masanızda saatlerce vakit geçirdikten sonra gözlerinizi ovuşturmak size geçici bir rahatlama sağlayabilir, ancak bu alışkanlık gözlerinizin kızarmasına ve etraflarındaki cildin kurumasına neden olabilir.
Gözlerinizin altındaki*cilt*çok ince ve hassas olduğundan onu ovalamak, yüzeyinin altındaki kan damarlarına zarar vererek koyu halkalara neden olabilir. Sürekli göz ovuşturmak aynı zamanda göz çevresindeki cildi gevşetebilir ve dokuyu gerebilir, bu da kurtulması çok zor olan kaz ayaklarına yol açabilir.



3- Yüzüstü uyuyorsanız
Hepimizin rahat hissettiren ve daha hızlı uykuya dalmamıza yardımcı olan favori uyku pozisyonlarımız vardır. Ancak bunlardan bazıları aslında kırışıklıklara ve ince çizgilere katkıda bulunabilir. Yüzüstü uyuduğunuzda yüzünüz yastığa doğru itilir ve bu da cildinizde dikey kırışıklıkların oluşmasına neden olur. Bu her gece meydana geldiğinden, kırışıklıklar tekrar tekrar güçlenir ve sonunda kalıcı hale gelebilir.



4- Kalıp sabun kullanıyorsanız
Kalıp sabunlar, cildinize zarar verebilen içeriğe sahiptir. Kalıp sabunlar çoğu zaman cildinizin pH seviyesini bozan doğal yağlarını kaybetmesine sebep olur ve kuru ve kırışık görünmesine neden olan maddeler içerir. Kalıp sabun kullanmak yerine, özellikle cilt tipinize göre tasarlanmış, yumuşak içerikli, yumuşak bir temizleyiciyi tercih etmelisiniz.



Kaynak: Milliyet.com
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:31.