21 Temmuz 2023, 18:58 | #1 |
Günün Yemeği 21.07.2023
Ahtapotlu Teke Salatası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 500 gr taze karides 500 gr ahtapot 3 yemek kaşığı sirke 7 yemek kaşığı zeytinyağı ½ demet maydanoz 3 diş sarımsak 4 yemek kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı tuz Ahtapotlu Teke Salatası Nasıl Yapılır Bütün ahtapot dondurucu da dondurulur. Donan ahtapot su, tuz ve sirke ile kapağı kapalı kısık ateşte yumuşayana kadar 1,5 saat pişirilir. Haşlanan ahtapotun derisi soyulur, şerit şerit kesilerek soğumaya bırakılır. Karidesler ayıklanır. Su eklenerek kaynatılır. Karides ve ahtapotlar servis tabağında harmanlanır. Maydanoz ince kıyılarak üzerine dökülür. Sarımsaklar ezilir, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve sirke eklenerek sos karıştırılır. Ahtapot ve karideslerin üzerine gezdirerek servis edilir. Afiyet olsun. lezzet.com.tr
________________
: ( : Her hikayenin iki tarafı vardır. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|