IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Temmuz 2023, 16:23   #1
"Omne ignotum pro magnifico."
Chloe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Günün Yemeği 20.07.2023



Kirmizi-püreli-beef-wellington

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler
460 g dana bonfile
200 g milföy hamuru
20 g yumurta sarısı
80 g kültür mantarı
40 g kültür kestanesi
40 g taze ıspanak
20 g antrikot füme
4 g sarımsak
5 g tuz
4 g tane karabiber
20 g zeytinyağı

Patates püresi için
40 g kırmızı pancar
100 g patates
20 g süt
20 g tereyağı
3 g beyaz biber
7 g muskat rendesi

Sosu için
50 ml et suyu
8 g un
8 g balzamik sirke
5 g kapari

Nasıl Yapılır
Tavayı ısıtın. Isınan tavanın içerisine bonfileyi koyun ve her tarafını mühürleyerek kenara alın.
Mantarlı harç için; mantarları rondoya alın ve parçalayın. İri kaldıysa bıçakla iyice doğrayın.
Bonfileyi izlediğiniz tavanın içerisine mantar, zeytinyağı ve tuzu ekleyip kavurun. Mantarlar kavrulunca bir mutfak havlusunun üzerine çıkarın ve fazla nemini alın.
Ispanaklı harç için; ıspanağı bir karıştırma kabına alın. Üzerine sıcak su ekleyin ve yaklaşık 30 saniye içinde bekletip, tek tek mutfak havlusunun üzerine dizin. Üzerlerine mutfak havlusuyla bastırın ve ıslaklığını alın.
Milföyleri üst üste koyup, bir merdane yardımıyla açın. Bu işlemi yaparken tezgahınıza un serpin. Etin içerisine sığacak şekilde hamuru açın ve antrikot fümeleri milföyün üzerine koyun.
Ardından üzerine sırasıyla mantarlı ve ıspanaklı harçları ekleyin. Mühürlediğiniz eti üzerine koyun ve milföyü etin üzerine kapatın. Kenarlarında fazla hamur kaldıysa kesin ve kenarlarını kapatın.
Üzerine yumurta sarısı sürün, ardından önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15–20 dakika pişirin.
Patates püresi için; patates ile kırmızı pancarı haşlayarak ezin ve bir sos tenceresine alarak, tereyağı, süt, tuz, beyaz biber ve muskat rendesi ekleyip patates eziciyle ezin.
Sosu için; et suyunu, eti pişirdiğiniz tavaya alın. Hafif ısıttıktan sonra içerisine unu ekleyip, çırpma teliyle karıştırın. Ardından içerisine kapari ve balzamik sirke ekleyip karıştırın ve ocakta sosu iyice çektirin.
Servis tabağına önce sosu yayın. Etinizi yerleştirdikten sonra patates püresi ile birlikte servis edin.



lezzet.com.tr
________________



: ( :
Her hikayenin iki tarafı vardır.






 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:55.