20 Temmuz 2023, 16:23 | #1 |
Günün Yemeği 20.07.2023
Kirmizi-püreli-beef-wellington [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 460 g dana bonfile 200 g milföy hamuru 20 g yumurta sarısı 80 g kültür mantarı 40 g kültür kestanesi 40 g taze ıspanak 20 g antrikot füme 4 g sarımsak 5 g tuz 4 g tane karabiber 20 g zeytinyağı Patates püresi için 40 g kırmızı pancar 100 g patates 20 g süt 20 g tereyağı 3 g beyaz biber 7 g muskat rendesi Sosu için 50 ml et suyu 8 g un 8 g balzamik sirke 5 g kapari Nasıl Yapılır Tavayı ısıtın. Isınan tavanın içerisine bonfileyi koyun ve her tarafını mühürleyerek kenara alın. Mantarlı harç için; mantarları rondoya alın ve parçalayın. İri kaldıysa bıçakla iyice doğrayın. Bonfileyi izlediğiniz tavanın içerisine mantar, zeytinyağı ve tuzu ekleyip kavurun. Mantarlar kavrulunca bir mutfak havlusunun üzerine çıkarın ve fazla nemini alın. Ispanaklı harç için; ıspanağı bir karıştırma kabına alın. Üzerine sıcak su ekleyin ve yaklaşık 30 saniye içinde bekletip, tek tek mutfak havlusunun üzerine dizin. Üzerlerine mutfak havlusuyla bastırın ve ıslaklığını alın. Milföyleri üst üste koyup, bir merdane yardımıyla açın. Bu işlemi yaparken tezgahınıza un serpin. Etin içerisine sığacak şekilde hamuru açın ve antrikot fümeleri milföyün üzerine koyun. Ardından üzerine sırasıyla mantarlı ve ıspanaklı harçları ekleyin. Mühürlediğiniz eti üzerine koyun ve milföyü etin üzerine kapatın. Kenarlarında fazla hamur kaldıysa kesin ve kenarlarını kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün, ardından önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15–20 dakika pişirin. Patates püresi için; patates ile kırmızı pancarı haşlayarak ezin ve bir sos tenceresine alarak, tereyağı, süt, tuz, beyaz biber ve muskat rendesi ekleyip patates eziciyle ezin. Sosu için; et suyunu, eti pişirdiğiniz tavaya alın. Hafif ısıttıktan sonra içerisine unu ekleyip, çırpma teliyle karıştırın. Ardından içerisine kapari ve balzamik sirke ekleyip karıştırın ve ocakta sosu iyice çektirin. Servis tabağına önce sosu yayın. Etinizi yerleştirdikten sonra patates püresi ile birlikte servis edin. lezzet.com.tr
________________
: ( : Her hikayenin iki tarafı vardır. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|