IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Temmuz 2023, 10:30   #1
"Omne ignotum pro magnifico."
Chloe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Günün Yemeği 18.07.2023



Tereyağlı Ve Sarımsaklı Karides Güveç


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Malzemeler
Alt Kat Tereyağlı ve Sarımsaklı Karides Güveç Malzemeleri

400 g çimçim karides
2 diş sarımsak
2 çarliston biber
8 çeri domates
2 domates
1 soğan
80 ml domates suyu
150 g taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
20 g tereyağı
4 defne yaprağı
4 dal taze kekik
1 limon
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı


İlk olarak güvecin içerisine kullanacağınız soğan, biber ve domatesleri küp küp doğrayın. 2 diş sarımsağı ince ince kıyın. Orta ateşte ısıtılan tavanın içerisine tereyağını ekleyin ve eritin.
Eriyen yağın içine sarımsakları ekleyip bir kaç dakika kavurun. Ardından soğanı ekleyin.
Daha sonra diğer malzemeleri ve karidesleri ilave edin.
Defne yaprağı, domates suyu, limon kabuğu ve taze kekiği de karışımın içerisine ekleyerek karıştırın. İsteğe göre limon kabuğu yerine limon suyu da tercih edilebilir. Tuz ve karabiber gibi baharatları ilave edin.
Hazırladığınız yemeği büyük boy güveç kabına veya küçük güveçlere paylaştırın.
Üzerine bir parça tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
Güveç kabını, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Aroma katmak için üzerine nane yaprakları ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.



lezzet.com.tr
________________



: ( :
Her hikayenin iki tarafı vardır.






 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:21.