18 Temmuz 2023, 10:30 | #1 |
Günün Yemeği 18.07.2023
Tereyağlı Ve Sarımsaklı Karides Güveç [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler Alt Kat Tereyağlı ve Sarımsaklı Karides Güveç Malzemeleri 400 g çimçim karides 2 diş sarımsak 2 çarliston biber 8 çeri domates 2 domates 1 soğan 80 ml domates suyu 150 g taze kaşar peyniri (rendelenmiş) 20 g tereyağı 4 defne yaprağı 4 dal taze kekik 1 limon Tuz Karabiber Zeytinyağı İlk olarak güvecin içerisine kullanacağınız soğan, biber ve domatesleri küp küp doğrayın. 2 diş sarımsağı ince ince kıyın. Orta ateşte ısıtılan tavanın içerisine tereyağını ekleyin ve eritin. Eriyen yağın içine sarımsakları ekleyip bir kaç dakika kavurun. Ardından soğanı ekleyin. Daha sonra diğer malzemeleri ve karidesleri ilave edin. Defne yaprağı, domates suyu, limon kabuğu ve taze kekiği de karışımın içerisine ekleyerek karıştırın. İsteğe göre limon kabuğu yerine limon suyu da tercih edilebilir. Tuz ve karabiber gibi baharatları ilave edin. Hazırladığınız yemeği büyük boy güveç kabına veya küçük güveçlere paylaştırın. Üzerine bir parça tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Güveç kabını, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Aroma katmak için üzerine nane yaprakları ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun. lezzet.com.tr
________________
: ( : Her hikayenin iki tarafı vardır. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|